Gebeurd

De resultaten van de grote Verbeelding enquête

De afgelopen week heb ik met grote ogen gekeken hoe het tellertje van het aantal ingevulde enquête steeg en steeg en steeg. Het eindresultaat waren 115 ingevulde enquêtes. Honderdvijftien! Dat zijn er veel! Zeer veel! En uit die ingevulde enquêtes krijg ik nu eigenlijk een vrij goed zicht op wie jullie zijn, waarom jullie hier komen lezen en wat jullie eventueel meer zouden willen zien op deze blog. Een geweldige schot in de roos dus, die enquête.

Ik wou eerst al die cijfertjes in een mooie infografiek steken, maar uiteindelijk bleek ik te veel bedenkingen en dergelijke te hebben. Dus schreef ik alles voluit. Moeha! Het is een lang blogbericht (u bent hierbij gewaarschuwd), maar de resultaten zijn zo tof! Cijfertjes zijn leuk! Wie had ooit gedacht dat ik dat zou zeggen. Ha!

 • 95% van het lezerspubliek bestaat uit vrouwen. Dat was te verwachten. Maar er zaten ook enkele mannen tussen, wat uiteraard ook fijn is! Een beetje testosteron kan nooit kwaad.
 • 55% van de lezers is tussen de 21 en de 31 jaar, wat ergens ook logisch is aangezien ik ook in die leeftijdscategorie val. Toch nog voor de volle twee jaar.
 • 80% van het lezerspubliek woont in Vlaanderen. De grootste groep van de Vlamingen woont in Vlaams-Brabant. Opnieuw: dit is waarschijnlijk logisch omdat ik zelf in Vlaams-Brabant woon en het af en toe heb over Leuven en dergelijken. Wat mij wel enigszins verbaasde was dat de overige 20% in het buitenland woont. Ik wist dat er een handvol noorderburen meelas (hoi!), maar ik ontdekte ook een lezer in Berlijn, Zwitserland en zelfs een in New York. New fokking York. Nice!
 • 83% van het lezerspubliek leest Verbeelding al meer dan een jaar. Dat, mijn beste kijkbuiskindertjes, is best wel lang en dat wil ook zeggen dat jullie zeer trouw zijn. Yuy! In die 83% zit ook de 10% die aangaf mij al te volgen van voor Verbeelding. Wow. Dat zijn dus extreem trouwe volgers. Jullie zijn lief!
 • De meeste mensen (59%) komt hier even kijken iedere keer als ik een nieuw bericht plaats. Dus nu ook. Hoi *zwaai*
 • Jullie volgen Verbeelding voornamelijk via Blog Lovin’. Wat me hier verbaasde is dat veel mensen op Verbeelding terecht komen via een linklijst op een andere blog bijvoorbeeld bij Emma en Mona of Kruimels. Dus… uhm… Dankuwel andere bloggers. 😉
 • Verbeelding wordt het meest op een gewone computer gelezen. Dat is vooral handig voor mij om te weten designgewijs, want ik ben nog steeds niet zo’n held met heel het responsive verhaal. Dus yup voor gewone computers!
 • En nu eentje waar ik heel luid “Maar allez!” heb om geroepen: de helft van de mensen die de enquête heeft ingevuld heeft NOG NOOIT een reactie achter gelaten op Verbeelding. Maar ze vullen wel een enquête in. Ha! Ik bijt echt niet! Lieve mensen, dat is dus vanaf nu jullie werkpuntje. 😉
 • De favoriete onderwerpen op deze blog zijn de persoonlijke vertelsels en de algemene creatieve uitspattingen. Ook de 28 before 29 en de naaiperikelen scoren best goed. En toen stelde ik vast dat de boekrecensies eigenlijk niet zo hoog scoorden, terwijl er in de “waarom lees je Verbeelding” eigenlijk vrij vaak werd verwezen naar de boekrecensies.
 • De regelmaat waarmee de berichten verschijnen zit goed (hoewel 20% het niet erg zou vinden moesten er meer berichten verschijnen), de lengte zit goed (hoewel een paar mensen lieten weten dat ze longreads zouden weten te appreciëren) en gesponsorde berichten zouden kunnen, moest het leuk geschreven zijn.

Stiekem vond ik het ook zeer leuk om de antwoorden op de open vragen te lezen. Sommige van die antwoorden waren echt de nagel op de kop en vaak waren de reacties ook gewoon superlief! Mijn hartje werd er zo blij van, lieve mensen. Echt, jullie zijn schatjes.

Enquete 2De geweldige vloerbekleding in het hotel in Maastricht

Waarom lees je Verbeelding? Wat spreekt je er in aan?
De algemene tendens is dat wat ik hier schrijf het vlot en grappig geschreven is en dat het herkenbaar is. Blijkbaar straalt Verbeelding veel positiviteit uit, zit het boordevol enthousiasme en is dat aanstekelijk. Yuy! Lang leve positivo’s! Ook de creatieve projecten die hier te vinden zijn spreken aan en behoorlijk wat mensen verwezen hier ook naar de boekrecensies omdat ze daardoor geïnspireerd worden om te lezen.

 • Ik hou van je schrijfstijl en van de licht ironische manier waarop je naar jezelf kijkt en over jezelf schrijft. Niks geen superwoman, maar een jonge vrouw die met de nodige onzekerheden kampt en daarvoor uitkomt.
 • Soms lijk je een verloren zusje, je bent héél herkenbaar. (webdesign – naaien – Leuven – blij worden als een kind van konijntjes, dat soort dingen).
 • De eerlijke, eenvoudige, simpele toon van de berichten. Geen overbodige tralala of overacting, maar oprechte berichten.
 • Dat je net als ik geen meisje-meisje bent en niet van bv de kapper houdt. Dat je zo mooi kan tekenen. Dat je ongegeneerd schrijft wat je vindt: boek niet goed, ook al zijn vele anderen er laaiend over bv.
 • Ik vind dat je persoonlijkheid er eigenlijk heel leuk in voorkomt. Ik herken vaak zo een soort van ‘zotte doos’ in jou. Misschien is dit helemaal niet zo, maar ik kan er niet zo goed de vinger opleggen wat het dan wel is, haha. Dit gecombineerd met een vlotte schrijfstijl, maakt dat ik je blogjes echt met plezier lees.

EnqueteStiekem verzamel ik oude camera’s, maar dat wisten jullie eigenlijk helemaal niet.

Zijn er andere categorieën waarvan je denkt dat die nog wel zouden passen bij Verbeelding?
Ik moet blijkbaar meer over de katten schrijven. Dat is duidelijk. En over ons huis, hoewel ik niet helemaal zeker ben of ik dat ga doen. Ik woon hier namelijk niet alleen, dus ik zal eerst even moeten polsen bij Het Vriendje wat hij er van denkt. Jullie zijn blijkbaar ook nieuwsgierig naar de Fanny&Laura avonturen en eigenlijk willen jullie ook wel wat grafische tips en zo. De plog die ik een tijd terug maakte viel blijkbaar bij een aantal van jullie zeer in de smaak. Ik neem die zaken allemaal mee de komende tijd. Mijn hoofd zit terug vol ideeën! Hoera! Dank u wel!

 • Wat valt jou op als je van huis naar werk en terug gaat? Ga je op automatische piloot, kijk je altijd naar een bepaalde etalage, zoek je vogeltjes,…? Wat merk jij op en veel andere mensen vermoedelijk niet? Je lijkt me iemand die een regenboog opmerkt in de lucht en stopt om daarnaar te kijken, ook al word je er nat van. En zich vervolgens verwonderd afvraagt waarom die andere mensen niet ook even omhoogkijken als ze je passeren. Of misschien ben ik hier iets te veel aan het projecteren 😉 • (Nope. Niets te geprojecteerd. Ik doe dat. KEIHARD.)
 • iets werkgerelateerd, huishoudtips op zijn kathleens • (Moehahaha. Onder de noemer: “De Chaotische Huisvrouw”. Komt in orde. Echt. :P)
 • Aangezien ik zelf net een huis gekocht heb zijn renovatiestories wel leuk. En als fervent fietser zou een ‘Kathleen fietst de Ronde’ reeksje wel iets zijn (met trainingen, voedingstips en zadelpijnervaringen natuurlijk). Of eens een ‘making of’ van een geboortekaartje zou ik wel eens interessanter vinden.
 • Dingetjes over taal! Ik heb t gevoel dat je ook een liefde hebt voor taal. Dus taaldingetjes. En die renovaties lijken me ook leuk. Misschien een categorie ‘random favorieten’: kan alles zijn. Schoonmaakmiddel, muziek, sokken, haarborstel, tandpasta, smaak kauwgum, plakband.. en dan ook vertellen waarom.
 • O! Ik heb je deze week gekruist in de Diestsestraat, maar ik vond het stiekem een stapje te ver om een gesprek aan te knopen of een goeiedag te roepen 🙂 Mss een ideetje voor een blogreeks: Ontmoeting met een bloglezer. En dan iedereen aansporen om een theetje met je te gaan drinken als ze je herkennen op straat.

EnqueteEen klein hoekje in de hobbykamer met Bernie, de Diana en Holga en een hoop hobbyboeken.

Zijn er nog werkpuntjes aan de inhoud die je wil meegeven? Zaken waar ik moet op letten of die ik écht wel beter kan doen?
Een heel deel van jullie antwoordde op deze vraag niets of iets in de trant van “doe zo verder”, maar een paar van jullie besloten wél een paar werkpuntjes mee te geven en echt waar, merci daarvoor.

 • Zelfvertrouwen. Volgens sommigen van jullie moet ik meer zelfvertrouwen hebben. Het was niet één iemand die dat schreef, maar drie verschillende mensen. Nagel op de kop. Ik wacht nog altijd op mijn pakketje zelfvertrouwen, maar ik vermoed dat er iets is misgelopen bij de post. Het is sowieso iets waarvan ik weet dat ik er aan moet werken, maar dat is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe in godsnaam krijgt een mens meer zelfvertrouwen? Als iemand de gouden tip heeft, u mag die gerust doorsturen.
 • Opvolging. Om het te zeggen met de woorden van iemand die de enquête invulde: “Je start wel af en toe heel enthousiast een project op waar we dan heel lang niets meer over horen.” Ahum. Kuch. Bloos. Ja. Nagel. Kop. Ik ben een starter, geen finisher. Vandaar dat er ook op mijn doelstellingen voor het jaar 2014 stond om GEEN nieuwe projecten te starten. Hetzelfde geldt voor het schrijven over onderwerpen die ik al een hele tijd aanhaalde bijvoorbeeld de zaken die ik maakte tijdens het naaiweekend in maart. Die hebben jullie NOG ALTIJD te goed van mij. Jawel. Dus een terechte opmerking en iets waaraan ik probeer te werken.
 • Meer dan/als Het grappige is dat ik vorige week nog vroeg aan het Het Vriendje hoe dat nu eigenlijk zat met die regel, want ik doe dat ALTIJD verkeerd (vandaar ook de opmerking daarover, vermoed ik :P). We hebben toen samen die regel opgezocht en dan is het nu dus een kwestie van mezelf niet meer in de war te brengen. Iiieeh.

En bij de laatste open vraag “Of had jij misschien nog iets te melden?” kwam ik ook een hoop leuke reacties tegen waar mijn hartje heel blij van werd. Zei ik al dat jullie schatjes zijn?

Soit. De algemene tendens is dus: “doe zo verder, je bent goed bezig,” en dat is uiteraard fijn om te horen. Heruitvinden is dus niet honderd procent nodig, zo blijkt, maar het blijft toch kriebelen bij mij. Dus… De komende tijd ga ik terug wat sleutelen aan de blog, wat nieuwe features bedenken en dat soort zaken en daarvoor ga ik me laten inspireren door jullie antwoorden. Merci aan iedereen die de vragenlijst heeft ingevuld. Jullie zijn een fantastisch publiek! Yuy!

You Might Also Like

 • Elke

  Ok, even een werkpuntje opnemen dan: super! je klinkt zo vreselijk enthousiast dat ik er zelf helemaal blij van word! 🙂 Fijn dat er zoveel inspiratie is nu, ik sta helemaal klaar om veel bij je te lezen!

 • Hi-ke

  Ik herinner mij nu niet meer juist wanneer ik die enquête heb ingevuld en of ik toen al mijn eigen “27 before 28” lijst gemaakt had, maar je inspireert dus duidelijk ook andere bloggers! Zwaai uit Zwitserland 😉

 • An

  Toffe resultaten!

 • Charlotte

  Ik heb je enquête vlug vlug ingevuld, want ik stond op het punt te vertrekken naar Helsinki. De open vragen liet ik dus ook open. Maar ik kan me helemaal vinden in de kleine samenvatting hierboven.

  Jouw blog geeft mij in ieder geval goesting om zelf meer te bloggen.
  Ook al startte ik mijn blog op voor mijn haakwerkjes, het kriebelt wel om er meer mee te doen. Tis alleen durven en volharden en ja, ik schrijf niet echt zo vlot als jij…
  Je e-book over bloggen heeft me geholpen met het uitwerken van een nieuwe organisatie en het bedenken van een aantal nieuwe rubrieken, die ik op poten wil zetten nadat ik mijn nieuwe design lanceer.

  Dus ja, uw blog lezen is echt een inspiratie voor mij en elk nieuw berichtje zet me aan tot meer actie. Van mij zeker ook een “doe zo verder”!

  Charlotte

 • trijnewijn

  Ik ben blij dat het zo’n succes was, die resultaten zijn echt interessant. En ik ben blij dat ik niet te veel aan het projecteren was 😉

 • Elisse

  Dit was leuk om te lezen! Gek dat er zoveel mensen zijn die wel lezen en de enquête invullen, maar nooit reageren. Wow!

 • evelien

  Ik heb je enquête gemist :'(

  Maar ik wil je toch eventjes weten dat ik het helemaal eens ben met je conclusie!

 • Mijke

  Ha, hier New York!
  Eerst woonde ik in Amsterdam..
  Maar op z’n Vlaams, ‘doe zo verder’ Kathleen, ik vind t superleuk om bij je te lezen. En waarom ik nooit eerder (of bijna nooit) iets als reactie schreef, what can I say.. ik hou gewoon veel meer van lezen dan van schrijven : )
  Bye!

 • Eefje

  Zo! Ik ga even op vakantie en mis meteen je enquete! Moet ik toch echt maar eens me aanmelden dat ik een berichtje krijg als je iets nieuws post, ipv binge-lezen als ik weer eens denk te checken. 🙂

 • Rozarette

  Ik was zelfs stiekem al benieuwd om je blogbericht over de enquete te lezen.. . En ook dat was weer net als anders: openhartig, lijkt geschreven door een herkenbaar persoon, grappig en enthousiast! En dat duwtje met het werkpuntje was voor mij ook nodig! 🙂

 • Annelien

  Ah! Mijn enquete invulling heeft zin gehad. Ik volg verbeelding al een tijdje enthousiast, ik word vrolijk van je blog. Het werd weer eens tijd dat ik een reactie plaats.. bij deze. Groetjes het ‘taal dingetjes’-meisje uit Holland 🙂

 • kellyjade.be – Vuur maar af!

  […] dacht erover om net als Kathleen een enquete op te maken maar wil haar zeker niet kopiëren maar heb zelf geen flauw idee welke […]

 • Pin It on Pinterest