Gelezen

[Gesloten] Winactie: Fangirl

Onlangs stond ik in de plaatselijke boekhandel en zag dat de nederlandstalige versie van Fangirl van Rainbow Rowell uit was. Ik werd daar zeer blij van. Het boek was per slot van rekening een van mijn favoriete boeken van 2013 en nu kunnen de mensen die niet zo graag in het Engels lezen het ook verorberen. Dat, lieve mensen, maakt mij blij!

Wat mij nog blijer maakt, is dat ik een nederlandstalige exemplaar van dit geweldige boek mag weggeven aan een van mijn lezers dankzij uitgeverij Van Goor! Jawel! Hoera! En oh boy! Het boek ziet er echt geweldig uit. Het is echt super dat ze de orginele cover hebben behouden, want die vond ik helemaal geweldig.

Mijn volledige recensie van het boek kan je hier terugvinden, maar ik pluk er terug even de korte inhoud uit om jullie opnieuw warm te maken voor dit boek.

Cath is een Simon Snow fan in hart en nieren. Haar kamer hangt vol met posters en ze draagt maar al te graag t-shirts met verwijzingen naar deze geweldige reeks boeken. Zelf kruipt ze regelmatig achter haar computer om Simon en Baz fanfic te schrijven. Haar tweelingszus Wren heeft haar altijd geholpen met het schrijven of nalezen van de verhalen, maar nu de twee naar de universiteit gaan, is er behoorlijk wat veranderd. Wren wil nieuwe mensen leren kennen en ze wil dus geen kamer delen met haar tweelingszus. En dus moet Cath een kamer delen met Reagan, een oudere studente die niet opgezet is met haar. Maar gelukkig heeft Reagan wel een heel fijn lief, Levi. Hij zorgt er voor dat Cath toch een beetje minder last heeft van bezorgdheid en benauwdheid. Langzaam maar zeker lijkt Cath haar plaatsje te vinden op de universiteit, terwijl ze toch kan doen wat ze het liefst van al doet: Simon Snow fanfic schrijven.

Uiteraard geef ik dit boek niet zomaar weg. Ah nee. Nope. Zo werkt het hier niet. Er moet iets voor gedaan worden. Yup. Vertel eens, waar ben/was jij stiekem hele grote fan van? Was jij net als ik in uw bakvisperiode een gigantische fan van de Backstreet Boys? Ben je dat misschien nog altijd? Kijk je iedere avond trouw naar The Bold and the Beautiful? Is zoute drop eigenlijk je favoriete snoep? Komaan! Deel het met de groep! Ik wil juicy juicy juicy bekentenissen! De winnaar maak ik volgende week zondag bekend. Zorg zeker dat je een geldig e-mailadres invult bij de reactie, anders kan ik je niet contacteren om te laten weten dat je gewonnen hebt!

You Might Also Like

 • Karlijn

  Oh wat ontwijs vet! Ik vind Fangirl zo’n tof boek, sowieso alle boeken van Rainbow Rowell. Het boek heb ik zelf, dus deze gave winactie laat ik aan me voorbij gaan. Fijn weekend!

 • Jessi

  Vroeger was ik grote GROTE fan van Get Ready, zoals wel veel meisjes, denk ik. Mijn zus en ik hadden posters uit de Joepie in onze kamer hangen en tekenden hartjes rond onze favoriete zanger. We speelden bijna ieder weekend de Live Video af en zongen luidkeels mee. Ocharme mijn ouders. Ik weet niet meer wie mijn favoriet was. Maar toen Koen leerkracht werd bij mijn nichtje op school, werden de familiedagen op haar school plots veel aantrekkelijker!
  Nu ben ik al jaren grote fan van Zornik en echt AL mijn vriendinnen vinden dat vreselijk! 😀

 • lies

  Hier was het de serie Dawsons’s creek. Alle seizoenen later aangekocht. Echt verslaafd was ik eraan. En bummer dat “Joey” later met Tom Cruise trouwde maar ook weer scheidde (gelukkig).

 • Hi-ke

  Ik heb Duits moeten leren voor mijn Erasmus en keek toen soms als oefening naar Sturm der Liebe op Vitaya, wat eigenlijk een vrij onnozele soap is. Alleen heb ik daar na mijn Erasmus terug een paar maanden naar gekeken, terwijl ik het helemaal niet meer nodig had voor mijn Duits (al was dat soms wel wat ik tegen mijn vader zei “om het te blijven onderhouden he” als hij mij bekeek met een blik van “waar kijkt gij naar???” 🙂

 • Ilse

  Wel indertijd hield ik wel van Beverly Hill 90210 en Melrose Place. Heb ook nog een tijd Mooi en Meedogenloos gekeken en gedeept met New Kids on the Block. Als dat nog niet genoeg is 😉

 • Tinne

  Mijn bekentenis past volledig in deze rode duivels periode, maar gaat ettelijke jaren terug!
  George Grün: posters en stickers in mijn slaapkamer. Ik weet wel niet of ik nu niet iemand anders zou kiezen. Maar toen bestond er maar één voetballer voor mij!

 • Inge

  Ik ben nooit echt fan geweest van een zanger of muziekgroep, maar ik ben wel verkocht aan tv-series zoals Grey’s Anatomy, Army Wives en vroeger ook One Tree Hill.

 • nobutterfly

  Drie kwartier stond ik op de boekenbeurs aan te schuiven, terwijl mijn toenmalig lief ongeduldig werd. En toen ik uiteindelijk voor hem stond kon ik met moeite mijn naam zeggen, Bart Moeyaert, duet met valse noten ken ik ongetwijfeld van buiten en van voren naar achteren

 • Marie

  Ook ik heb een backstreet boys-fan verleden!
  En even later volgde Hanson. Want diene kleine drummer dat was toch e pateeke zene en zooo knap;)
  Maar nu een fan bekentenis die je niet alle dagen tegen komt…
  Ik was grote fan van … Trollen! Plastic mannetjes/vrouwtjes met flashy rechtstaand haar. OW yes, ik had er een hele collectie van! En euhm… Ik was fan van de “trollenclub”. Daar kreeg ik dan een poster en een klein popje van en een boekje.. En toen ik ouder werd moest ik mijn verzameling opruimen. Beetje bij beetje verdwenen de trollen, ik kon ze echt onmogelijk allemaal tezamen wegdoen.. Trollenfan in hart en nieren!

 • An

  Ook hier een grote Hanson fan! Vanaf de eerste noot van Mmmbop tot nu, 17 jaar later! 5 Concerten op de teller en heel wat vrienden bijgemaakt. En ook al moet je veel ‘Hanson, bestaan die nog? Leven die nog?’ aanhoren, blijf ik trots verkondigen dat ik fan ben.

 • Alfonsiene

  Ik kijk gewoon nog altijd (niet zo stiekem) mee naar alle kinderfilms die mijn kinderen zo graag zien *oh Belle en het Beest! en oh Merlijn de Tovenaar!*

 • Gwen tirmarche

  Ik ben nooit echt ergens fan van geweest. Al keken wij met de familie vroeger wel naar ‘buren’. In studententijd had ik een ieniemienie-tv en daar keken we met de huisgenoten naar ‘the bold and the beautiful’ en ‘thuis’ maar ook (en dat was leuker) naar ‘party of five’ en ‘Arnold’ een tekenserie op Ketnet. En dat voor toen twintigjarigen. 🙂 Maar ik schaam me er niet voor 🙂

 • kathy Vermoortele

  was In love with Michael Jackson ,ik ging met hem trouwen…helaas…hahahaha

 • Margot

  Na het lezen van onder andere jouw review van het boek kan ik niet wachten eindelijk eens iets van Rainbow Rowell te gaan lezen! Vroeger was ik zelf nogal een fangirl van Harry Potter: hele dagen kon ik doorbrengen op fora waar ik gelijkgestemden ontmoette. Het blijft altijd leuk als ik samen met een vriend op pad ben en iemand ons vraagt waar we elkaar van kennen: het Harry Potter-forum.

 • Kris10

  Dankzij Titanic was ik grote fan van Leonardo Di Caprio (en zo achteraf bekeken is dat nu ook weer geen slechte acteur). Toen viel ik wel eerder voor zijn babyface dan voor zijn acteerprestaties. Ook zwaar verslaafd aan “Windkracht 10”. En mijn beste vriendin ook. Zo erg dat als zij niet kon/mocht kijken – tijdens de examens bijvoorbeeld- , ik de korte inhoud van de aflevering opschreef. (een paar A4tj’s)Ik heb al de aflevering opgenomen op video (en ondertussen gewoon de DVD-box gekocht). Als ik niet zo’n slechte ogen had (en een gebrek aan conditie en matig talent voor wiskunde en wetenschappen), dan was ik nog piloot geworden. (Heb als tiener zelfs de opendeurdagen van de scholen van het leger bezocht)

 • Sheena

  Hier een grote home and away fan! En ohja de backstreet boys daar kan in ongetwijfeld nog hele liedjes van meezingen 🙂 Verder kan ik mij ook geen leven zonder mijn pot nutella choco voorstellen en ik ben nog steeds verliefd op Johnny Depp 😉

 • trijnewijn

  vroeger: backstreet boys (hoe kon je nick in hemelsnaam weerstaan?), later hanson (alhoewel ik wel degelijk ook hoe, bestaan die nog? dacht bij het lezen van de vorige reacties. Ook charmed, angel, en ongeveer elke andere wekelijkse serie die speelde (sjans dat ik niet veel moest leren om erdoor te raken). Het bert-en-ernie stukje van sesamstraat, dé reden om je tv rond 17u of zoiets af te stemmen op nederland.
  nu: elke disney en pixar. En wekelijkse luid meezingen met een nieuwe glee aflevering…

 • Elisse

  Ik ging dezelfde guilty pleasure als Lies toegeven: mijn verslaving aan Dawson’s Creek! Mannekes, daar heb ik toch veel tijd mee verscheten vroeger. (En nu nog soms, als ik het plots op wijftv zie verschijnen kan ik het gewoon niet afzetten, ook al ken ik elke aflevering vanbuiten). Geweend, gelachen, ik ben gewoon met die serie opgegroeid! Haha ik had hier al een hele trip down memory lane getypt, maar die zal ik je besparen 😉

 • lielebeesje

  Manman, ik kan bijna alles wat hierboven al gezegd is, bevestigen. Schaam schaam … De topper: ik kijk nog steeds naar Neighbours, al meer dan 25 jaar dus (leve de digicorder)!

 • Marjolein

  Het kleine huis op de prairie. Als kind zat ik elke woensdag (toen werd dat in Nederland uitgezonden) klaar voor de tv en een paar jaar geleden heb ik de hele serie op dvd gekocht. Zo één keer per jaar kijk ik ze allemaal weer. En mocht ik ooit lerares worden in welk vak dan ook laat ik alle leerlingen verplicht een paar afleveringen kijken. Hoe oud en Amerikaans ook, wat een lessen zitten er in elke aflevering. Volgens mij kan Laura Ingalls Wilder zorgen voor wereldvrede.

 • Nele84

  Hanson Hanson Hanson <3 <3 <3!
  Mijn kamer hing zo vol met posters dat er van het behangpapier geen vierkante cm meer te zien was en toen ik de CD nog niet had, had ik Mmmbop opgenomen op een cassette van de radio en daarmee dan een andere cassette helemaal vol gezet met alleen dat nummer, zodat ik niet telkens moest terugspoelen ;-).
  Onlangs ontdekte ik een akoestische versie van hun eerste plaat die ze 10 jaar later inzongen. Een soort volwassen versie. Heerlijke herbeleving :).

 • Pin It on Pinterest