Gebeurd

Een weekje me-time

Vorig jaar kwam Het Vriendje af met het idee om met een van z’n beste kameraden richting Schotland te trekken. Ze zijn allebei bezig met whiskey, dus ze zouden daar wat whiskey gaan proeven en wat kamperen en wat rondtrekken en dingen doen die mannen onder elkaar doen. Wat dat ook moge zijn. En ik zei als supergeweldig en eeuwig sympathiek lief uiteraard: “Tuurlijk schatteke, ga maar,”.

Het was pas enkele weken geleden dat ik besloot dat ik dan eigenlijk ook een weekje vakantie wou. Een week alleen thuis, eten wat ik wil, wanneer ik wil. Gaan slapen en opstaan wanneer ik wil. Muziek draaien die ik wil of gewoon genieten van de stilte, films kijken die ik wil, de afwas vier dagen laten staan als ik dat wil,… Ik zag dat helemaal zitten. En boy oh boy, heeft mij zo’n weekje me-time deugd gedaan. Zo. Ontzettend. Veel. Deugd. (Note: Ik zie Het Vriendje nog altijd zeer graag en ik ben blij dat hij nu terug is, mind you).

Uiteraard had ik ook een hele lijst met plannen opgesteld, want zo ben ik dan wel, maar heel wat van die plannen werden aan de kant geschoven. Of gewoon genegeerd. Wat deed ik dan wel?

 • Ik sprak af met een paar toffe vriendjes en vriendinnetjes. Altijd leuk. Er werd lekker gegeten, nieuwe drankjes uitgeprobeerd en uiteraard veel bijgepraat.
 • En ik ontmoette ook nieuwe mensen onder andere deze toffe madam. Ik mocht even door haar nieuwe boek bladeren en het ziet er super uit. Mooie foto’s, prachtige vormgeving, leuke projectjes,… Moest ik een schare nakomelingen hebben, ik zou dat boek in huis halen voor de zomer.
 • Ik las drie en een halve boeken en twee graphic novels. Eigenlijk wilde ik er meer lezen, maar ik liep vast op een boek (vandaar de halve) en beugh. De eerste twee boeken waren uit op drie dagen tijd. Dat halve boek, daar ben ik nog altijd een beetje mee aan het worstelen. Maar toen ging ik opeens naar de plaatselijke bib en vond ik meteen een boek dat al eeuwen op mijn te-lezen-lijst stond én een graphic novel die ik maar niet te pakken kreeg in de bib van Leuven. Dat maakte veel goed.
 • Er werden een paar dozen uitgemest. Jawel. Op zolder staan er nog altijd behoorlijk wat dozen van onze verhuis en soms vraag ik mij af hoe we al die spullen ooit hebben opgeborgen in ons appartement. Maar goed. Er staan nu weer een doos of vijf minder. Hoera!
 • Ik keek serietjes. Uiteraard. En uhm… Ik begon te binge-watchen. Oeps. Daar kroop dus behoorlijk wat tijd in, maar het kan toch zo ontspannend zijn en anders kijk ik nooit zo heel veel televisie.
 • Ik sliep. Oh mijn goeie god. Ik heb goed geslapen. En lang geslapen! En veel geslapen! Wij hebben een beestig bed.
 • Er werden een paar pogingen ondernomen om zelf limonade te maken, maar ik ben er nog niet helemaal. Ik dronk de lekkerste zelfgemaakte limonade bij Houtsiplou in Brussel (zie foto – supergezellig restaurantje trouwens en zeer kindvriendelijk voor de geïnteresseerden) en dus wou ik ook zo’n lekkere limonade kunnen maken. De ene keer was het te zoet, de andere keer te zuur. Ik zoek nog altijd de gulden middenweg.
 • Ik bakte koekjes en cake en at daarvan het merendeel zelf op. Ayup. No shame, no regrets.
 • Ik schreef behoorlijk wat. Blogberichten voornamelijk. Vandaar ook de twee longreads van vorige week. Echt waar, ik ben zo hard fan van longreads. En ik dacht ook wat na over mijn blog, waar ik naartoe wil en dat soort zaken. Altijd leuk om op uw gemak een uur of twee voor u uit te kunnen staren. Ik heb me ook even neergezet om na te denken over een 30 before 30 lijst, want die zit er ook aan te komen. Er staan momenteel al 20 puntjes op de lijst en pfoeh, het is precies moeilijker om voor deze lijst zaken te verzinnen dan het was voor de 28 before 29 lijst. Suggesties zijn welkom. 😉

Er stonden dingen op mijn lijstje die ik eigenlijk graag had gedaan, maar waar ik blijkbaar toch niet zoveel zin in had.

 • Naaien. Ik weet niet wat het tegenwoordig is, maar ik heb geen zin meer om me er aan te zetten. Ik ben door heel mijn stoffencollectie gegaan de afgelopen week en ik heb zoveel geweldig mooie stofjes, maar de goesting om te naaien is er gewoon eventjes niet.
 • Studeren voor mijn theoretisch rij-examen. Lalalala.
 • Ik was van plan behoorlijk wat plannen voor Fanny&Laura te realiseren, maar af en toe moet ik dat ook links laten liggen. Vakantie is vakantie en Fanny&Laura is per slot van rekening ook “werk”. Af en toe mag het niet. Punt.
 • Ik was ook helemaal teleurgesteld toen ik bij de plaatselijke boekhandel stond en bleek dat een bepaald boek waar ik nu al een tijdje naar aan het uitkijken ben, er nog altijd niet was. De publicatiedatum wordt altijd maar opnieuw aangepast en ik wilde dit boek zo graag lezen tijdens mijn vakantie omdat het een boek is dat ik niet op mijn kindle ga kunnen lezen. Boe. BOE!

En aan alle mooie liedjes komen helaas een einde. Ik zou maar al te graag ooit nog zo eens een zomervakantie hebben van twee maanden waar niets moet en alles kan, maar ik ga het moeten doen met mijn weekje. Ik heb er van genoten, het heeft deugd gedaan en er staan gelukkig nog een paar verlengde weekends op het programma de komende maanden.

You Might Also Like

 • An

  Klinkt alvast zalig, ik ben ook heel hard aan het aftellen naar het bouwverlof, zo een nood aan eventjes geen werk!

 • Kelly

  Oh een weekje me-time, dat zou ik ook behoorlijk hard zien zitten!

 • Lobke

  Ik ben ook blij dat ik jou ontmoet heb! En dat weekje me-time heb je meer dan dik verdiend! Tot nog eens! x

 • olga

  Wat fijn dat je zo hebt kunnen genieten van je vrije weekje. Heel erg goed benut hoor! Ik vind een weekend alleen ook fijn, maar langer dan dat vind ik helemaal niks. Vooral alleen slapen vind ik erg vervelend. Zo is iedereen weer anders 😉

 • Elisse

  Fijn dat je er zo van genoten hebt! Ik denk dat ik later ook wel jaloers ga zijn op studenten met hun drie maanden verlof, maar voorlopig kan ik er nog effe van profiteren ^-^

 • Abfabulies

  Maar zo veel dat jij gedaan gekregen hebt in slechts 1 week! Mijn man gaat elk jaar op mannenweekend. Dan geniet ik ook een paar dagen van een extra leeg huis en series. Ik heb al gevraagd of ze dat niet elk kwartaal kunnen doen, dat mannenweekend. Hij content, ik content 🙂

 • Pin It on Pinterest