Gebeurd

Bobble aka mijn papfles

Ik ben een behoorlijk dorstig iemand. Daar waar sommige mensen twee of drie glazen water drinken op een dag, drink ik al bij mijn ontbijt twee grote glazen water. Jawel. Daarna volgen er nog heel veel doorheen de dag. Ik kom met gemak aan twee liter water per dag. Geen enkel probleem. Toch als ik op kantoor ben. Als ik thuis ben, is dat ietsje moeilijker om de een of andere mysterieuze reden.

Dus wilde ik al heel lang een hervulbare waterfles om overal met me mee te zeulen doorheen het huis. Dan zou ik water bij de hand hebben als ik in de zetel zit of als ik aan de computer zit. Ook voor op de fiets tijdens de zomermaanden leek het me interessant om een flesje water mee te nemen in mijn rugzak. Ik had al een paar enthousiaste reacties gehoord over de Bobble. De Bobble is een drankfles waar meteen ook een koolstoffilter in verwerkt zit. Die filter zou zaken zoals chloor en biologische organismen, cadmium, kwik en lood uit het water filteren. Ik heb heel lang zitten twijfelen tussen een fles met filter en een fles zonder filter. Zelf merk ik dat het kraantjeswater waar we nu wonen best wel ok is. Dat kan niet gezegd worden over het water dat we in ons appartement hadden, dus daar moesten we ons water echt filteren.

Maar toen was ik opeens in Maastricht en zag ik in de Bijenkorf een hele reeks Bobbles hangen. Ik koos voor een blauwe 0,75l variant. De 1l leek me net iets te veel van het goeie, de 0,5l leek me net iets te weinig. De gulden middenweg dus, die 0,75l. Intussen zijn mijn papfles, zoals ik mijn Bobble liefkozend noem, al een dikke maand behoorlijk goede vrienden, maar niet de allerbeste vrienden. Het formaat is geweldig, het water dat er uit komt is lekker, de fles bijvullen is geen enkel probleem en ik drink nu inderdaad ook meer thuis.

Bobble

Maar ik heb een paar problemen met mijn papfles. Het grootste probleem is dat de tuit slecht sluit. Of te goed eigenlijk. Als ik het tuitje bovenaan dichtdoe zodat er geen water kan uitlekken en het daarna terug wil openen om uit te drinken, dan moet ik daar echt serieus aan trekken. Niet gewoon een beetje, maar echt hard. Dus tegenwoordig laat ik de tuit gewoon open, maar dat wil wel zeggen dat ik mijn Bobble niet kan meenemen op de fiets anders lekt die over heel mijn rugzak. Ook niet meteen de bedoeling. Daarnaast maakt het ding ook een behoorlijk irritant geluid als je net hebt gedronken en de fles zich opnieuw volzuigt met lucht. De ene keer is het al erger dan de andere, maar meestal klinkt het alsof een paar hulpeloze zielen je toeschreeuwen terwijl ze branden in de hel. Zoiets. Niet bepaald een aangenaam geluid. En ik vloek ook keihard op het feit dat de fles niet in de afwasmachine mag.

De tuit is verbonden aan de filter, dus als ik over een dikke maand een nieuwe filter bestel, dan hoop ik dat die tuit iets minder tegenstribbelt. Als de tuit te moeilijk blijft doen en het hetzelfde geluid blijft maken, dan kan het zijn dat ik op zoek ga naar een ander alternatief. Soit. We zien wel. Dit ziet er bijvoorbeeld ook een interessante fles uit. Momenteel ben ik vooral blij dat ik eindelijk zo een waterfles heb waardoor ik ook thuis meer drink. Mijn lijf is mij daarvoor dankbaar, dat merk ik en dat is uiteraard al veel.

Je moet niet meteen naar Maastricht om een Bobble aan te schaffen. Ze zijn ook verkrijgbaar in België onder andere bij de geweldige webshop Kudzu.

You Might Also Like

 • Literasa

  Ik ben ook een fan van hervulbare drinkflessen. De fles uit de link (van de website Kudzu) heb ik een aantal maanden geleden gekocht, en ik ben er best wel tevreden over! Het enige ienie mini nadeeltje is dat je soms met je neus tegen het openingsdopje zit (ofwel is mijn neus te groot, dat kan ook). Maar verder heb ik nog geen nadelen ondervonden. Mag ook in de vaatwas, geen schadelijke stoffen in het plastiek, ideaal dus.

 • Veerle

  Waterflessen… Ik heb er vorige kerstvakantie en hele studie van gemaakt om de ‘perfecte’ fles te vinden als cadeau voor iemand. Uiteindelijk ben ik bij de Aladdin Crave Waterfles gekomen (http://www.bol.com/nl/p/aladdin-crave-waterfles-0-5-l-groen/9200000020330071/). Ideaal met dat afneembaar bekertje waaruit je kan drinken (dat oogt meteen stijlvol op bureau) en alle onderdelen kunnen in de vaatwasser. Je kan er uiteraard ook gewoon uit drinken. Zijn grote broertje was gigantisch, maar deze fles van 0,5l was ideaal van grootte! De Bobble ziet er heel leuk uit, maar vervelend dat de dop zo moeilijk doet…

 • Heleen

  Ik heb een waterfles van Dopper (http://nl.dopper.com/nl/) en daar ben ik heel tevreden over! 🙂 Ze zijn in België (helaas) niet geweldig verkrijgbaar (ik heb ze alleen nog maar gezien met een UGentlogo in de webshop van de UGent), maar in Nederland en via het internet wel. Het flesje heeft een schroefdop, dus maakt geen rare geluiden, kan in de afwasmachine en je kan de bovenkant er afschroeven als bekertje, maar dat gebruik ik zelf nooit. Mijn 0,5L-Dopper gaat overal mee naartoe! 🙂

 • Jessi

  Ik heb dat precies niet met mijn Bobble. Ik moet eerder draaien aan de dop om hem open te krijgen, want als ik trek gaat het ook moeilijk. En geen irritante geluidjes bij mij 🙂 Ik ben er heel tevreden over!

 • Kathleen

  @Jessi: Hmmm… Dan ligt het misschien toch gewoon aan mijn tuit. Ik heb het hier even geprobeerd: tuit dicht en draaiend openen, maar dat lijkt niet te werken. :s

 • ex-collega s.

  Of, getest en goedgekeurd door duizenden fietsers, maar wel minder trendy http://www.tacx.com/nl/products/bottles-bottlecages/shiva.

 • Evi

  Ik heb zelf ook een bobble (zelfde nadelen: het geluid na het drinken + mag niet in de vaatwas) en een ecofles van Tupperware. Ik ben iets meer fan van die laatste, die mag wel in de vaatwas, maar je moet vrij lang draaien aan de draaidop voor die open is en het is een grote opening om uit te drinken. Nu zag ik onlangs wel dat ze vernieuwd zijn en een klikdop met (kleinere) drinktuit hebben, dus ik schaf me vast nog zo eentje aan. ^^

 • jessie

  Dopper is hier al verkrijgbaar bij Ecuina én nog tot vanavond kan je meedoen op mijn blog waar je oa een Dopper kan winnen…Misschien iets voor jou dan om je kans te wagen? http://www.mijnkwintessens.be/hip-hip-hooray-tijd-voor-een-give-away/
  Ik ben wel fan van de bobble trouwens, maar gebruik hem niet zo intensief als jij waarschijnlijk…

 • Ivy

  Ik heb een ecofles van Tupperware. Vanaf 750ml hebben die ook een dop die open klikt, en een kleine opening om van te drinken. Of de leuke pinguin en kikker in kinderformaat, die hebben dat ook, en vinden de kinderen fantastisch…

 • Kelly

  Ik heb die On the fly – en nog andere flessen van bij Kudzu. En de On the fly is mijn absolute favoriet!

 • Piepow

  Ik gebruik de fles van Tupperware in de halve-liter-versie. Die gaat dagelijks mee in mijn boekentas naar school en als ik thuis ben, probeer ik hem altijd binnen handbereik te hebben. Maar inderdaad, je moet redelijk lang draaien om hem open te hebben en het gat is behoorlijk groot. Maar hier passeerden al een paar heel toffe alternatieven!

 • Ellen

  Ik kocht deze http://www.kudzu.be/nl/winkel/artikels/i/39327 voor mijn vriend z’n verjaardag in januari en hij is nog steeds grote fan! Hij dacht eerst ook dat het was klein ging zijn, maar daar klaagt hij nu niet meer over.
  Je moet gewoon de rubberknop indrukken en drinken tegelijk. Loslaten = lekvrije drinkbus!

 • Bart

  Redelijk anders en ook niet vaatwassergeschikt (maar ik heb dat toch niet :), maar ik ben hier wel zeer tevreden over: http://www.onyabags.co.uk/index.php/h2onya-750ml-mint-green-drinks-bottle-with-flip-and-flow-lid

 • Sylvana

  Leuk om te lezen! Jammer dat het tuitje niet helemaal zo goed (of juist te goed) sluit.. Ik ben zelf ook nog steeds op zoek naar een goede waterfles. Ik denk dat ik dan automatisch ook meer ga drinken!

 • Annelien

  Ook ik heb een dopper! Ben er echt heel blij mee. Makkelijk schoon te houden, geen rare geluidjes en wat ik ook een voordeel vind is dat je doordat het bovenste deel afdraaibaar is als zijne ‘bekertje’ er stukken citroen en/of komkommer of ander fruit in kan doen.

 • Eline // Never Kiss a Cactus

  Ik heb die uit de link gekocht, juist omdat ik een hele slechte drinker ben en gewoon de hele tijd water binnen handbereik moet hebben anders drink ik niet. Ik gebruik heb al een heel schooljaar, hij sluit goed, mag in de vaat, gaat makkelijk open en toe en dankzij dat ijzeren lipje gaat hij echt nooit ongewenst open (heel belangrijk als u laptop in dezelfde tas zit). Enig nadeel vind ik dat hij maar 650ml is, waardoor hij snel leeg is. Omdat hij geen filter heeft durf ik mijn fles niet te hervullen met het kraantjeswater van de school (maar met filter zou ik ook niet alles vinden, want telkens opnieuw kosten enzo :p)

 • Pin It on Pinterest