Gebeurd

As we speak

Ik doe mee met deze dame. Ik zag haar As We Speak blogbericht verschijnen en dacht: “Ah! Komt dat even goed uit, want ik had nog geen inspiratie voor mijn blogbericht van vrijdag,”. Dus yuy! Tijd voor inhoudloze inhoud aka fillercontent!

Volop bezig met: Al jullie vragen beantwoorden voor de Ask Me Anything blogpost. Shiiiiit. Dat blogbericht gaat gigantisch lang worden. Dus waarschijnlijk ga ik het opdelen in twee stukken. Deel 1: mijn vragen. Deel 2: de vragen van Het Vriendje. Kort en bondig antwoorden is niet mijn sterkste kant, blijkbaar. Ook Het Vriendje kan er blijkbaar wat van. En ja, je mag nog altijd vragen stellen. Ga uw gang!

Lezen: Ik las net Waarvan wij droomden van Julie Otsaku op aanraden van diezelfde eerder vernoemde dame. Heel mooi boek! Het was trouwens het 35ste boek dat ik las dit jaar. Het lijkt er op dat deze zomer de Zomer van Het Korte Boek wordt. Ik maakte een leeslijst op voor de komende maanden en er staan allemaal relatief korte boeken op. Misschien geraak ik wel aan de 52 boeken dit jaar. Wie weet! Soit. Up next: De wonderbaarlijke reis van de fakir die opgesloten zat in een van Romain Puertolas. Dat is ook een relatief kort boek, maar ik ben er zo benieuwd naar.

Luisteren naar: Het Vriendje die een documentaire aan het bekijken is over sound design bij Disney/Pixar. Het gaat over hoe ze de stemmen van Wall-E en EVE hebben gevormd. Interessant, dat wel. Dit is trouwens de reden waarom er soms vreemde zinnen gevormd worden op mijn blog: willen meeluisteren naar iets waar Het Vriendje naar aan het kijken is en terwijl proberen te schrijven. Multitasken is niet zo mijn ding. (Noot: blogpost werd gisterenavond geschreven :P)

Kijken: Het Vriendje en ik zijn helemaal in de ban van Hannibal. Oh. Mijn. Goede. God. Die reeks is meesterlijk. Het speelt zich af voor Hannibal (u weet wel, The Cannibal) werd opgepakt en toen hij dus nog volop aan het genieten was levers met daarbij een lekker glas chianti. Dus voor Silence of the Lambs. De acteur die Hannibal speelt is schitterend in zijn rol, de muziek in de reeks is briljant gedaan, de opbouw van spanning is fantastisch en sommige scènes zijn ronduit te goor voor woorden. Deze reeks is absoluut niet voor gevoelige kijkertjes, dat staat vast.

S - JJ AbramsUitkijken naar: het verlengde 21 juli weekend. Toevallig verjaar ik ook dat weekend. Hoera! Oud worden! 😀 Maar waar ik vooral naar uitkijk is beginnen in het boek S. van JJ Abrams. Het is een conceptboek waarbij het verhaal zich afspeelt in de kantlijnen van een boek (letterlijk). En tussen het boek zitten ook allemaal kaartjes en papiertjes en dergelijke. Ik zat al maanden uit te kijken naar dat boek, want ik wilde het graag kopen met een rondslingerende boekenbon. Vorige week vond ik het eindelijk in de boekhandel, maar uiteraard wil ik het in een ruk uitlezen, dus ben ik het aan het uitstellen tot tijdens dat verlengde weekend.

Obsessief bezig met: boeken en lezen. Het begint op te vallen, denk ik. Ik stelde een te-lezen-tijdens-de-zomer-lijst op en schrapte al de helft van de boeken op dat lijstje, ik schreef me in bij de plaatselijke bibliotheek tijdens mijn weekje me-time, ik spendeer te veel tijd kijkend naar BookTube filmpjes, ik schrijf verdacht veel over lezen en boeken, ik praat verdacht veel over lezen en boeken,… You name it. Maar ach, er zijn schadelijkere verslavingen, denk ik dan.

Nadenken over: Juli is mijn verjaardagsmaand en dan krijg je van sommige winkels kortingsbonnen. Ik maak daar niet altijd gebruik van, maar soms is het wel interessant. Zo kreeg ik ook een -25% bon van bij Di. Ik was aan het denken om misschien nog een keertje een beautyproductje te kopen van The Balm om verder te experimenteren. Als we dan toch bezig zijn, waarom ook niet. Stiekem wil ik heel graag met eyeliner prutsen en blijkbaar is de eyeliner van The Balm vrij goed, omdat het meer een soort stiftje is dan een penseel. Je zou er dus preciezer mee kunnen werken. Maar de oogschaduwpalletten van The Balm steken ook vrij had mijn ogen uit. Niet letterlijk natuurlijk. Al een sjans. Ik kan beter een duur product kopen met die korting, denk ik dan. Maar langs de andere kant: ik? Oogschaduw? Who am I kidding? Dus ja… First World Problems, I has them.

Random semi-grafische tip van de dag: De foto helemaal bovenaan dit bericht wil ik al ZO lang een keertje gebruiken. Met het grijze weer van de afgelopen dagen, leek het me wel leuk van zonnestralen in pixelformaat uw kant uit te sturen. Het is een gratis stockfoto van Unsplash. De foto’s op deze site mag je gebruiken om blogberichten en dergelijken op te vrolijken. Ideaal dus als je een blogbericht schrijft waar je niet meteen een foto bij kan verzinnen. Ha! Ideaal! Er zijn nog verschillende andere gratis stockfotosites, maar stiekem in Unsplash mijn favoriet.

You Might Also Like

  • Sas

    Erg leuke lijst!

  • Eefje

    Booktube! Wie zou jij aan raden? Er zijn een aantal mensen die ik volg, maar mijn favoriet is toch echt Sanne Vliegenthart op haar kanaal BooksandQuills. Het zorgt er wel voor dat mijn to read lijst op goodreads zeer snel groeit terwijl ik eigenlijk niet zo vaak meer veel lees periodes heb.

  • as we speak | _ktrn

    […] las hier en hier een as we speak en ik vond dat plezant om lezen. Zo ontdek je nog eens interessante […]

  • Pin It on Pinterest