Gebeurd

Ask me anything – De antwoorden van Het Vriendje

En we sluiten de “Ask me anything” antwoorden reeks met de antwoorden van Het Vriendje, de Mystery Man. Zo komen jullie ook eens iets te weten over hem.

Olga – Ik ben heel erg benieuwd naar waar je werkt, hoe lang al, wat je daarvoor hebt gedaan en wat je de hele dag doet.
Ik werk sinds 2010 als webontwikkelaar aan de KU Leuven. Leuk om weten is dat de vacature mijn richting uit gekomen is door miss Verbeelding herself. (Kleine toevoeging van Kathleen: ik was aan het werken aan de website van Jobat en moest toch een beetje research doen, ah ja 😉 )
Daarvoor was ik een undercover man of mystery, maar daar kan ik wegens…redenen niet verder op ingaan.

Annelien – je lievelingseten
Een hartige spaghetti bolognaise met een abdijbier, gevolgd door een tiramisu of een lekker ijsje, want ijsjes zijn het beste dessert (of ontbijt, I won’t judge you).
Maar met dat gezegd zijnde, er is niets dat ik iedere dag van mijn leven steeds weer opnieuw zou willen eten. Gevarieerd eten maakt alles lekkerder.

R – Wat vind jij de meest positieve kanten van Kathleen?
Alsof ik een negatieve visie zou kunnen hebben op haar!
*aawww*
Maar goed, mijn positieve visie op Kathleen. Wat ik heel fijn vind is dat we echt een goed team vormen. We vertrouwen elkaar en kunnen mekaar goed aanvullen of ondersteunen wanneer het nodig is, op eender welk vlak.
We kunnen open met elkaar praten over eender wat en houden rekening met elkaar uit onderling respect. Negatieve spanning wordt helemaal niet lang getolereerd en we weten wanneer we elkaar persoonlijke ruimte moeten geven. Ruzie wordt steeds binnen het uur uitgepraat en opgelost.
Het bovenstaande is meer een visie van onze relatie, maar het feit dat zij iemand is waarmee dit al vanaf het prille begin als vanzelf lukt, dat zegt toch genoeg?
Mijn positieve visie op Kathleen is dus we ondanks onze verschillen, en die zijn er wel degelijk, toch zo op ons gemak zijn bij elkaar. Dat is heel waardevol en iets dat niet makkelijk komt bij mij. Dat vind ik dus heel positief!

Het Vriendje

Hivernale – Speel je graag (board)games? zo ja welk speel je het liefste?
Ik speel heel graag games, al van toen ik klein was hebben computer- en videospellen mij gefascineerd. Nintendo is altijd aanwezig geweest bij mij, ik heb bv. nog steeds een 3DS.
Al mijn oude spelconsoles en games – die ik met mijn eigen spaarcentjes moest kopen weliswaar – heb ik voorzichtig opgeborgen en ik ben nog steeds bezig mijn collectie uit te breiden. Mensen die nog oude Nintendo games of consoles hebben liggen, je mag die steeds bij mij dumpen, je maakt mij er heel blij mee!

Mijn favorieten zijn uiteenlopend, maar ik zal het houden bij The Legend of Zelda, Command & Conquer Red Alert (OpenRA, voor de mensen die de nostalgie nog eens willen beleven) en Sam ‘n’ Max Hit The Road, mijn eerste computerspel. Ik speel ook modernere games, maar er is toch een bepaalde charme die moeilijk terug te vinden is tegenwoordig.

Board games heb ik nooit veel gespeeld, maar ik doe wel mee als ze zich presenteren.

Nele – Beschrijf Kathleen in drie woorden: het eerste woord een plant-boom-bloem, het tweede woord een gebouw en het derde woord een Disney-figuur en daarna aub een klein beetje meer uitleg waarom je net voor die woorden koos

 • Plant: een witte abeel, omdat die zo van die zachte blaadjes heeft.
 • Gebouw: het lukt mij echt niet om iemand te vergelijken met een gebouw.
 • Disney-figuur: Belle, van Belle en het Beest. Zo opgaan in boeken en de dingen op haar eigen manier bekijken, maar ook goed weten wat ze wel en niet wilt en als een onschuldig kind de verborgen schoonheden in het leven kunnen zien. Dat past wel, vind ik.

Trijnewijn – wat interesseert jou? lees jij ook nog andere blogs, of hou je het bij deze?
Ik interesseer mij in technologie (computers, internet, software, …), wetenschap (biologie – vooral vlinders en planten, fysica of andere natuurkunde, de ruimte, psychologie, …), gaming, eten, drank (vooral bier, maar ook whisky), moestuinen (vooral ze zo “compact” mogelijk maken), muziek (zowel luisteren als maken), film, filosofie, poëzie, … Ik zou ook graag meer willen weten over robotica en houtbewerking.
Die interesses zijn allemaal in meer en mindere mate natuurlijk, ik ben niet constant met al die dingen bezig!

I.v.m. de blogs: ik lees eigenlijk echt geen andere blogs en deze lees ik ook enkel omdat het die van Kathleen is. Ik hoop dat ik me daarmee niet impopulair maak in “blogosphere”!

Hi-Ke – Blog jij ook?
Ik blog niet. Ik heb het al geprobeerd, maar het is gewoon niet mijn ding. Ik ben beter in het reageren op iets, ipv zo spontaan een onderwerp aan te snijden.

You Might Also Like

 • Kelly

  Oooh, The Legend of Zelda, dat brengt goeie herinneringen terug! En dju toch, eigenlijk is het te lang geleden dat ik nog eens Zelda gespeeld heb. Tegenwoordig spelen wij samen de Lego-games, ook wel plezant 🙂

 • Kir

  Kathleen is zo hard Belle. Nagel op de kop!

 • Sas

  Wat super leuk om deze vragen & antwoorden te lezen!

 • Karlijn

  Mag ik alsjeblieft ook zo’n lief vriendje? Heeft hij misschien nog een vrijgezelle broer rondlopen? 🙂 Oh, ik heb al je vraag&antwoord posts echt met plezier gelezen. Leuk om iets meer over je te weten te komen. En ook leuk om de Mystery Man te ontmoeten 🙂

 • Pin It on Pinterest