Gebeurd

28 before 29 – maand 12

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 28 before 29 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 28 before 29 lijst.

Maand 12. Het einde. Morgen word ik een jaartje ouder. Hopelijk ook weer wat wijzer, maar ik betwijfel het. Negenentwintig begot. Om eerlijk te zijn: die laatste maand heb ik er niet veel meer van terecht gebracht.

 • Nummertje 27: ongebruikte/kapotte spullen blijven weggooien
  Deze ga ik wel schrappen omdat ik hiervoor de afgelopen maanden wat moeite aan het doen ben. Ik heb intussen ook een besloten Facebook groep gemaakt met als klinkende titel “Kathleen doet weg“. De bedoeling is om hier tijdens het opruimen foto’s te plaatsen van dingen die gratis of voor een kleine bijdrage de deur uit mogen. Momenteel staat er nog niks, maar moest je geïnteresseerd zijn, je mag je altijd even aanmelden.

Dus de eindscore? 75%! Ik ging uiteraard voor de 100%, maar 75% is geslaagd en vrij goed geslaagd zelfs. Toch? Ja, toch? Mij hoor je dus niet klagen. Lekker puh!

 • Nummertje 1: slagen voor mijn theoretisch rijexamen
  Het plan was om hier nu doodleuk te melden dat ik mijn theoretisch rijexamen heb gedaan, maar nee… Nee. Nope. Ik deed tijdens mijn weekje me-time wel een paar keer deze test en de laatste keer dat ik die test deed was mijn score 46/50. Moest ik dus nog wat studeren en me er echt aan zetten, dan vermoed ik dat theoretisch rijexamen een eitje is. Langs de andere kant: ik heb een visueel geheugen dus na twee keer kende ik alle vragen van buiten. Ook niet bepaald handig en daardoor ook niet meteen een correcte weergave van mijn kunnen, vermoed ik.
 • Nummertje 2: Getting things done lezen + toepassen
  Ik blijf het een ontzettend interessante theorie vinden, maar na 65% had ik echt genoeg van het boek. Het is zo hard gericht op business en niet zo zeer op de vraag “hoe bolwerk ik het dagelijkse leven?”. Het is vooral door die vraag dat ik het boek ben gaan lezen. Sommige trucjes heb ik er door overgenomen (de 2 minuten regel: als je iets kan doen binnen 2 minuten bv. antwoorden op een e-mail, doe dat dan meteen), maar heel veel zaken zijn gewoon niet van toepassing.
 • Nummertje 3: Een fotoalbum maken van de afgelopen vijf jaar
  Mieke merkte het op in deel 1 van de antwoordenronde van Ask me anything. In mijn kast staan inderdaad échte Project Life spulletjes. Het was de bedoeling om daarmee het album te maken, maar dat kwam er nog even niet van. De foto’s zijn geselecteerd, al het materiaal (buiten de foto’s) is aanwezig, maar ik moet persé mijn foto’s eerst bewerken voor ik die doorstuur om te laten drukken. Door dat ietwat neurotische trekje ben ik er dus niet toe gekomen. Het plan is wel nog steeds om op termijn dat album in orde te krijgen. Ooit.
 • Nummertje 9: een rolletje volschieten met mijn Diana Mini + laten ontwikkelen en Nummertje 10: een rolletje volschieten met mijn Holga + laten ontwikkelen
  Ik weet eigenlijk niet goed wat er hier roet in het eten heeft gegooid. Ik wil heel graag aan de slag met die camera’s, maar het komt er gewoon niet van. Boe. BOE.
 • Nummertje 17: een illustratie gepubliceerd zien in een magazine
  Ik heb overwogen dit te schrappen omdat technisch gezien een blog ook een soortement magazine (een periodieke publicatie die per aflevering bestaat uit een bundeling van artikelen) is en ik heb hier best wel wat illustraties geplaatst de afgelopen maanden. Uiteindelijk heb ik toch besloten het niet te schrappen, want dat zou niet juist voelen. Als ik écht een illustratie van mezelf gepubliceerd zou zien in een écht magazine, dan zou ik euforisch zijn en dat gevoel zou ik niet krijgen moest ik dit nu afvinken en zeggen dat mijn blog een magazine is.
 • Nummertje 23: 52 tekeningen maken met mijn dierbare Copic Markers 
  Als ik de streepjes naast die puntje op mijn blad mag geloven, ben ik aan de 13 tekeningen gekomen. Maar daarbij heb ik heel veel tekeningen die ik gewoon heb ingekleurd met mijn markers er niet bijgeteld. Soit. Zelfs als ik die er bij telde, dan zou ik nog niet aan de 52 komen, denk ik. Jammer.

Dat was dan 28 before 29. Morgen ga ik even werk maken van verjaren en 29 worden en zo. Maandag mogen jullie de 30 before 30 lijst verwachten. Jawel. Ik neem er eentje extra bij omdat 30 before 30 leuker klinkt dan 29 before 30. Geef toe. Ik kan alvast zeggen dat ik het wegdoen van spullen en dat vervloekte rijbewijs toch heb meegenomen naar de nieuwe lijst. Daarnaast staan er 28 nieuwe zaken op de lijst. En er staan toffe dingen tussen! Ik kijk er al naar uit!

You Might Also Like

 • Caro

  Alvast gefeliciteerd!

 • fiekefatjerietjes

  Toch goed gedaan hoor! Alvast een gelukkige verjaardag voor morgen :-).
  Ik ben benieuwd naar jouw 30 voor 30 lijst!

 • trijnewijn

  75%, dat is grote onderscheiding, dus een dikke proficiat daarmee. En een nog dikkere proficiat voor je verjaardag morgen, ik wens je een superdag toe!

 • Kelly

  Woehoew, gelukkige verjaardag en proficiat met de 75%!

 • Elisse

  Dat heb je toch weer mooi gedaan! Geniet nog van je verjaardag en ik kijk uit naar je volgende lijstje 🙂

 • Lucie

  Gelukkige verjaardag!
  In plaats van “Getting things done” moet je misschien eens “productivity ninja” lezen. Ik heb het nog niet gelezen, maar mijn nicht vind het heel goed en ze zegt dat het vol praktische tips staat in plaats van theoretisch mumbo jumbo. En mijn nicht geeft goeie aanbevelingen.

 • Lucie

  Volledige titel “How to be a productivity ninja” van Graham Allcott

 • Olga

  Mijn voornemen was om dit jaar mijn rijbewijs te halen. Ik heb een paar rondjes met Tom over het parkeerterrein gereden en daar is het bij gebleven. Ik vind het ZO moeilijk om de eerste stap te zetten. Misschien moet ik maar een 27 before 28 lijst maken en alleen die erop zetten. Ik ben in december jarig…

 • Pin It on Pinterest