Gebeurd

Het blogplan

Dertig dagen aan een stuk bloggen, dat is het eerste puntje van mijn 30 before 30 lijst die ik gisteren hier plaatste. Ik ga er dan ook meteen aan beginnen. Net zoals bij al mijn andere projecten ga ik er van uit dat ook dit valt of staat met een goede planning.

Dus werd er een plan uitgedokterd om het vol te houden. Ik ga met themadagen werken. Zondag is op Verbeelding al een hele tijd boeken-dag (toch als ik een boek uit heb), maar nu ga ik de zes andere dagen van de week ook een thema geven.

 • Maandag: voedsel-dag. Ok. Voeding en drinken dag. Zoiets eerder. Hier verschijnen een paar succesrecepten die ten huize Verbeelding regelmatig worden gemaakt en aangezien ik non-alcoholische cocktails wil maken, kunnen die avonturen hier ook geplaatst worden.
 • Dinsdag: lijstjes-dag. Die lijstjes kunnen uit van alles bestaan. Dit bericht is bijvoorbeeld al een lijstjes-blog op zich. Ha! Maar ik kan even goed een lijst maken van mijn favoriete Booktubers, want daar vroeg onlangs iemand achter of een lijst met mijn favoriete producten van de maand of een lijst met boeken die ik de komende maand wil lezen of een tag (stokje) beantwoorden. Iedere blogger houdt van lijstjes en ik ben zeker geen uitzondering op die regel.
 • Woensdag: creadag. Ik heb al lang niet meer laten zien wat ik onlangs nog naaide (ook omdat ik al eventjes niet meer naaide), dus daar moet maar weer eens verandering in komen. Op woensdag ga ik jullie altijd braafjes laten zien wat ik maakte. Het maakt niet uit of dat een naaisel, een illustratie of een stijlvol gevouwen serviette is.
 • Donderdag: grafische dag. Uit de enquête bleek dat een paar mensen onder jullie eigenlijk wel graag wat tutorials rond grafische vormgeving en tekenen wilden. Dat was iets wat ik zelf ook al lang wilde doen en toen dat naar boven kwam, besloot ik er meteen werk van te maken.
 • Vrijdag: filler-dag! Alles mag! Niets moet! Een illustratie, een downloadable, een liedje, een filmpje, foto’s van de poezen, een plog of gewoon een extra bericht dat eigenlijk binnen een van de andere categorieën zou vallen.
 • Zaterdag: longreads-dag. Ik denk er regelmatig eens aan om over serieuzere onderwerpen te schrijven die ik interessant vind: zelfbeeld en mijn goede vriend Photoshop, waarom ik zo’n bloedhekel heb aan tv, hoe je als consument keuzes kan maken en welke positieve/negatieve invloeden dat kan hebben,… Daarover zou ik op zaterdag wel eens willen schrijven. Als ik niets zinnigs te verkondigen heb, kan ik hier ook altijd een kortverhaal of iets dergelijks neerpoten met de gedachte dat mensen op zaterdag de tijd kunnen nemen om rustig een langer artikel te lezen.
 • Zondag: dit blijft uiteraard gewoon boeken-dag. Je mag op deze dag nog altijd een recensie verwachten en misschien af en toe ook nog een boek-winactie, want stiekem geef ik heel graag boeken weg!

En dan zijn er nog de speciallekes: zo verschijnt er sowieso op de 18de van iedere maand een update rond de 30 before 30 lijst. Waarschijnlijk zal er af en toe ook nog een Fanny&Laura bericht hier en daar opduiken, maar daar die komen een beetje willekeurig, zoals gewoonlijk. Moest er tussendoor iets zeer noemenswaardig gebeuren, dan kan er uiteraard ook altijd afgeweken worden van het schema. Het staat uiteraard niet in steen gegrift. Er staan wel al verschillende berichten ingepand (Hoezo, valsspelen?! Plannen, ja!), maar het moet ook plezant blijven natuurlijk. Momenteel heb ik er vollenbak goesting in! Jullie hopelijk ook. 😉

Nog een kleine dienstmededeling. Verbeelding heeft sinds kort ook een Facebook-pagina. Als iedereen en z’n moeder dat mag doen, dan mag ik dat ook. Nah! Er verschijnt altijd een aankondiging van een nieuw bericht, dus dan zijn jullie meteen op de hoogte. De bedoeling is ook om daar filmpjes die ik tegenkom, quotes, foto’s die ik mooi vind,… daar te delen. De zaken die ik hier dus niet meteen kwijt kan. Het is dus de bedoeling om er een soort van mini-tumblr-blog van te maken. Een aanvulling op deze blog. Zoiets. Soit. Met z’n allen daarheen.

You Might Also Like

 • olga

  Klinkt als een puik plan!

 • appelstien

  Me dunkt dat gij al net zo goed zo’n blogboek had kunnen schrijven! Joepie, veel berichtjes, dat is zéér tof!

 • Stephanie

  Ik kijk er naar uit!
  Op Facebook heb je alvast mijn like. 😉

 • Elisse

  joepie! Een hele maand elke dag een blogpost hier! I LIKE!!

 • An

  Dat wordt plezant!

 • Pin It on Pinterest