Gemaakt

De gestreepte Renfrew

Ik maakte al eerder een keertje een Renfrew shirtje. In de tijd dat de dieren nog spraken en zo. De vorige versie die ik maakte vond ik leuk, maar wordt om de een of andere reden belange niet zo vaak gedragen als deze versie. Dit shirtje gaat de was in, komt er uit en wordt meteen weer gedragen. Rinse. Repeat. Ik vermoed dat het voor mij het meest gedragen zelfgemaakte item is.

In eerste instantie wilde ik een jurkje maken uit deze stof. Ik kocht er een meter of twee van tijdens een Stoffenspektakel, maar uiteraard bleef het in de kast liggen en kwam er niet veel van een jurkje in huis. En toen was er uiteraard dat ene naaiweekend in maart. Ik had van alles mee om te maken en af te werken, maar ik probeer altijd wat meer mee te nemen, want je weet nooit dat je overijverig bent en op het einde van het weekend niets meer te doen hebt. En uhm… Vreemd genoeg ging het naaien mij zeer goed af dat weekend en moest ik dus op het einde van het weekend grijpen naar mijn reserve project. Het was nog altijd het plan om een jurkje te maken, maar last minute besloot ik dan toch dat ik een Renfrew zou maken. Want zo ben ik dan wel weer.

Net als de vorige keer zat het shirtje in geen tijd in elkaar. Ik moet er wel aan toevoegen dat ik het patroon heb aangepast naar mijn maten. Sewaholic maakt haar patronen voor peer-vormige dames (u weet wel, kleine borsten, brede heupen) en dat is wel belangrijk om te weten voor je begint met dit patroon. Ik neig meer naar een zandloper-vorm, dus ik verbond drie maten met elkaar. Ik weet het niet honderd procent van buiten, maar ik denk dat ik van een maat 12 op de borst, naar een 10 in de taille om dan uiteindelijk bij een 8 uit te komen op de heupen. Met andere woorden: bezint eer ge begint bij dit patroon. Maten aan elkaar tekenen is eigenlijk een kwestie van puntjes verbinden, dus heel erg moeilijk is het niet en een patroon hebben voor een t-shirt dat op uw lijf gemaakt is, lieve mensen, dat is een godsgeschenk.

Dus ja. Weer een Renfrew shirtje. Een Renfrew waar ik in het begin zelfs de overtollige draadjes niet had afgeknipt omdat ik dat shirtje meteen wilde dragen. Een Renfrew waar ik behoorlijk zot van ben. Een Renfrew die daarom ook héél vaak gedragen wordt. Het shirtje wordt voornamelijk veel gedragen omdat het toevallig wel goed past bij mijn Who’s that Girl broek. Stiekem zag u de gestreepte Renfrew dus al een stukje in dit blogbericht, maar dat wisten jullie toen natuurlijk nog niet. 😉

Extra’s bij deze blogpost: 

 1. Om de één of andere reden zie ik er uit als een halve bodybuilder op deze foto. Ik weet dat ik relatief brede schouders heb, maar dit gaat er toch wel een beetje over. Soit. Misschien is dat ook een lichaamsvorm naast de peer, appel, balk, zandloper,… De bodybuilder. Booyah! Of misschien stond ik gewoon een beetje raar. Oh well.
 2. Nee, die deur op de achtergrond heeft nog altijd geen kader gekregen, nee.
 3. Foto’s nemen van uzelf, ik ga er een cursus over moeten gaan volgen, vrees ik. Het lukt me nog altijd niet. Iemand die een cursus Selfies for Beginners aanbiedt?

Het Renfrew patroon van Sewaholic is in België bij verschillende webshops te verkrijgen onder andere bij De Stoffenkamer.

You Might Also Like

 • Els

  Waauw! Ik moet mijn eerste kledingsstuk (babykleedjes tellen niet mee) nog steeds maken. Ben dus danig onder de indruk. En ja, die kader, ik duim dat die er snel komt. Blijkbaar is de behoefte hoog. Had je er niets van gezegd, niemand had erop gelet.

 • Marleen

  Ach mens, je ziet er gewoon jong en goed uit op die foto! Geniet ervan!

 • Nele84

  Ik heb er al een stuk of 8, renfrew’s en ik draag ze ook supergraag! Dit is inderdaad een heel mooi exemplaar! Froy&dind tricot leent zich ook zeer goed, ik heb er zo al 3 ondertussen :). En ook 2 streepjesversies die ik heel graag draag :).

 • Wapiti

  Bodybuilder? Heb je wel goed gekeken? Je ziet er super uit in dit T-shirtje. Dat heb je weer à la Verbeelding heel goed gedaan.

 • Kelly

  Ja, die borsten, hé, die zitten ook bij mij in de weg om een Renfrew-zonder-aanpassingen te maken. Schoon exemplaar! Veel beter dan mijn gestreepte versie, dat ook 🙂

 • Olga

  Wat heerlijk dat je je eigen kleding maakt en het dan ook verschrikkelijk vaak draagt. Mooi hoor 🙂

 • cuisineceline

  Wat straal je op deze foto! En haha, die cursus zou ik ook wel willen volgen 😉

 • Pin It on Pinterest