Gebeurd

De favorieten van juli

Het leek me, zo op het einde van de maand, leuk om even terug te blikken op de afgelopen maand en een paar van mijn favoriete items in de kijker te zetten.

Favoriete gadget
Voor mijn verjaardag kreeg ik van Het Vriendje *tromgeroffel* de Instax mini 90 camera (zie foto hierboven). Yuy! Zei ik al dat mijn vriendje het beste vriendje in de wereld is? Dus ja, camera nummer zoveel voor de collectie. Voor de mensen die niet weten wat zo’n Instax camera is: het is eigenlijk een soort van moderne Polaroid camera waarbij je foto meteen ontwikkeld wordt. Ik heb er al heel voorzichtig meegeprutst, maar ik moet er nog wat meer mee prutsen om het toestel echt onder de knie te krijgen. Het is trouwens zo leuk om die kleine fotootjes voor je neus te zien ontwikkelen. Magic!

Nachtcrème Bodyshop

Favoriet beautydingetje
Aan het begin van de maand kreeg ik van een paar winkels waar ik een klantenkaart heb, een mailtje met een kortingsbon er in. Bij de Bodyshop kreeg ik vijf euro die ik zomaar mocht besteden. Het voordeel is natuurlijk dat het in juli ook solden zijn, dus kon ik mijn slag slaan. Ik had nieuwe douchegel nodig, dus kocht ik die en omdat ik net niet aan de vijf euro zat (en je moest natuurlijk wel aan de vijf euro komen om de bon te kunnen gebruiken), griste ik ook nog een mini potje nachtcrème mee.

Iemand heeft me ooit wijsgemaakt dat je eigenlijk vanaf je 25ste nacht/dagcrème zou moeten beginnen gebruiken tegen de rimpels. Als je op je 25ste nog last hebt van acné zijn rimpels niet meteen je grootste zorg. Dus ja. Ik wilde die nachtcrème nu wel een kans geven en ik moet zeggen, het doet mijn huid goed. Ik had schrik dat ik er extra puistjes door zou krijgen omdat het best wel een vette crème is, maar nope. Nope. Dus als het mini potje op is (over een maand of drie, vier, aan dit tempo) dan overweeg ik zeker een grotere pot te gaan kopen.

Balisto

Favoriet tussendoortje
Het Vriendje bracht eerder deze maand Balisto’s mee. Normaalgezien hebben wij nooit koekjes of koekachtigen in huis, want de regel is: als je iets lekkers wil eten, dan moet je het zelf maar maken. Maar onlangs hadden Het Vriendje en ik het over Balisto’s en ik liet weten dat ik dat eigenlijk nog nooit had gegeten. Dus hij bracht een pak gele Balisto’s mee en een pak oranje Balisto’s. En boy oh boy. Lekker.

Favoriete boek
De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een IKEA-kastIk heb negen boeken gelezen deze maand. Negen. I kid you not. Ik sta er ook van te kijken, want het is zelfs naar mijn normen niet normaal. Er zaten een aantal korte boekjes bij met minder dan driehonderd pagina’s. Dat zal wel hebben meegespeeld. Maar ik heb wel heel veel ontzettend interessante/mooie/grappige boeken gelezen. Van de negen boeken heb ik maar liefst vier boeken vijf sterren gegeven. Om dus zo maar even het allerfavorietste boek van deze maand te kunnen kiezen, dat is toch niet zo makkelijk. Ik denk dat ik het meest heb genoten van De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een IKEA-kast van Romain Puértolas. Er zijn maar weinig boeken waar ik echt luidop mee lach. Meestal grinnik ik een beetje of glimlach ik gewoon, maar luidop lachen is zeldzaam, net zoals echt tranen met tuiten wenen bij een boek vrij zeldzaam is. Maar dit boek, ja, ik heb daar regelmatig mee zitten giechelen. De schrijver gebruikt heel vaak onnozele woordgrapjes en laat dat nu net helemaal mijn ding zijn. Ik vermoed dat het soort humor van dit boek niet voor iedereen is, maar ik vond het geweldig. Een uitgebreidere recensie volgt binnenkort wel.

Favorieten op het internet
En uiteraard werd er ook behoorlijk wat gesurft op het wereld wijde web.  Er werd vooral veel naar BookTube gekeken, ja, maar hier en daar trok ook een ander artikel of een filmpje mijn aandacht. Ik zal mij beperken tot drie links.

 • Assassin’s Creed meets Parkour. Lang verhaal kort. Als Het Vriendje Assassin’s Creed speelt, dan kijk ik regelmatig mee. Ik vind dat het hoofdpersonage van die games zo stoer loopt. En toen zag ik deze mix van Assassin’s Creed en Parkour (overal opspringen en klauteren en zo). Ik was hiervan serieus onder de indruk.
 • Let it go van Frozen meets Vivaldi’s Winter. Mijn nakomelingen gaan zo hard verplicht worden om cello te spelen en ik duld geen tegenspraak. Nah! De cellist uit dit filmpje kan trouwens ook koeien nadoen op z’n cello.
 • Eline liet een link achter naar dit artikel omdat er op mijn 30 before 30 lijst staat dat ik €30 wil verdienen met mijn blog, maar dat ik niet goed weet hoe ik dat moet doen zonder een sellout te zijn. Dit artikel stelt vragen bij het feit of bloggers (en dan vooral fulltime bloggers) het moeten doen met knuffels en regenbogen (aka complimentjes). Ik vond het heel interessant om te lezen.

You Might Also Like

 • Nele84

  Ahh, dat pianofilmpje is zo mooi! Ik heb laatst ook naar Frozen gekeken dankzij jouw enthousiasme en vond hem ook prachtig. Een mens heeft af en toe nood aan Disney hé :-).

 • Literasa

  Ik krijg al meteen zin om dat boek te lezen!

 • An

  Wat een schattig cameratje! En dat boek kwam ik laatst nog tegen in de winkel, sprak mij ook meteen aan, dus ik zal het toch eens moeten gaan halen in de bib.

 • Inge

  Ik wil gewoon even melden dat ik wel geniet van je “dagelijks bloggen”. Als het van mij afhangt, mag je er gerust langer dan 30 dagen mee doorgaan!

 • Charlotte

  Balisto, begod! Wat is dat lang geleden. *Goesting*

  Merci voor dat cello meets frozen filmpje! Zo schoon.
  Misschien vind je Kanon Wakeshima ook leuk? Tis een Japanse popzangeres en celliste die zo uit een anime lijkt te zijn weg gelopen. Kijk misschien eens naar dit filmpje: http://youtu.be/dSg8a-IHzJk

  En van Frozen kijk ik graag naar dat filmpje met de verschillende talen: http://youtu.be/OC83NA5tAGE

 • Kelly

  Oh Assassin’s Creed, ik keek daar ook graag naar én ik zocht ook die vlaggen, gewoon fijn om in die mooie omgeving virtueel rond te wandelen en op daken te springen en zo 🙂

 • Karlijn

  Oh ik vind het leuk om je favorieten te lezen 🙂 Ik ken het boek niet, maar heb hem nu op mijn to-read lijstje te zetten. En wat een tof verjaardagscadeau! Ik heb er ook al een paar keer bij staan slijmen 🙂

 • Bart

  Ah, Balisto, het enige dat soms mijn neiging om naar chocolade te grijpen in de snoepautomaten op het werk kan beletten. (En volgens het kleurcode-gezondheids-systeem op die automaten is het oranje, dus niet superongezond, joepie!)

 • Madrina

  Leuk ideetje, zo’n lijstje met favoriete items. Misschien neem ik dat eens over 😉

 • Pin It on Pinterest