Gemaakt

De Coppélia wrap

De Coppélia wrap van Papercut Patterns werd al verschillende keren vermeld hier. Eigenlijk was het de bedoeling deze wrap te maken in het najaar zodat ik het meteen kon dragen, want het stofje waarin ik het wilde maken was behoorlijk wol-achtig. En toen ik er uiteindelijk aan begon, ging het allemaal vrij vlotjes tot ik bij de voorlaatste stap kwam.

Er was namelijk een foutje geslopen in de werkwijze. Een afbeelding was over de tekst gekropen en ik kon écht niet uitmaken wat er nu bedoeld werd. Dus mailde ik naar Katie van Papercuts Patterns en zij was er toen net achter gekomen dat die fout in de laatste druk van het patroon zat. Ze stuurde me meteen de uitleg door en ik kon in principe verder. In principe, zeg ik wel, want ik begreep nog steeds niet wat ik moest doen. Het lukte mij gewoonweg niet om te snappen wat er stond en wat ik moest doen. Er zit zo’n handigheidje in dat je moet snappen voor je het kan uitvoeren en het lukte me gewoonweg niet.

Coppélia

Pas nadat ik een hele dag al had zitten naaien op het naaiweekend in maart, haalde ik de Coppélia terug boven. Met een hoofd al wat meer in naai-modus leek het me dat dit wel zou lukken. Toch moest ik nog een keer of twee de instructies lezen voor mijn eurocent eindelijk viel. En hij viel hard. En luid. Zijt daar maar zeker van. Het kostte mij vrijwel letterlijk nog maar een kwartier om de wrap af te werken die al meer dan een maand in de UFO bak lag.

Helaas is er nu wel door mijn proberen en mijn foute interpretatie van de instructies een naad zeer zichtbaar, recht op mijn buik. Niet ideaal, dat zeker niet, maar kom, wie let daar nu op? Niemand toch? Toch? En anders zie ik deze wrap gewoon als probeersel en wordt het een “thuiskledingstuk”. De volgende wraps zullen veel beter zijn. Yupyup.

Soit. Al bij al vond ik dit eigenlijk een vrij tof patroon om in elkaar te steken. Had het niet aan mijzelf gelegen, had dit kledingstuk waarschijnlijk een pak sneller in elkaar gestoken. En eigenlijk zie ik dit soort wrap wel graag. Het zit lekker in de taille en I like my taille. Volgens mij gaat die wrap wel beter uitkomen op een jurkje en met een bovenstukje zonder kraagje. Denk ik. Maar ik had niet meteen een jurkje liggen dat bij de kleur van de wrap past, dus werd het even deze outfit. Note to self: nieuw jurkje maken.

Extra’s bij deze blogpost:

 1. De doos rechts van mij op de foto kreeg ik onmogelijk opgeschoven. Het zijn er eigenlijk twee en die zitten helemaal vol met kattenvoedsel. Door een foutje in de bestelling werd er maar liefst twaalf keer zoveel doosjes met voedsel geleverd (48 in plaats van 4), maar we zijn het nu aan het regelen dat de overschot terug wordt opgehaald. Kwestie van geen moddervette katten te hebben binnenkort.
 2. Er was een bepaald iemand, ik noem geen namen *kuch*Kir*kuch* die me bijna letterlijk dwong om dit stofje te kopen omdat die kleur mij zo goed staat, blijkbaar. Zeg niet dat ik het gezegd heb, maar misschien heeft ze wel gelijk. 😉
 3. Zie mij poseren gelijk een echte! Straks word ik nog echt een kei in selfies maken! Moeha!

Het patroon kan je bestellen via de site van Papercut Patterns en blijkbaar is er een nieuwere versie beschikbaar waarbij er ook een langere versie is opgenomen in het patroon. Cool. Die versie ziet er ook heel mooi uit. Je kan de papieren versie bestellen van NZD25 (ongeveer €15,90) en dan word het patroon ook gratis verzonden. Hip hoi. Of je kan het pdf patroon bestellen en dan betaal je NZD17 (ongeveer €10,80)

You Might Also Like

 • lentebloem

  Dat kleur staat je super!

  Is die rok ook zelfgemaakt, want ‘k vind die ook prachtig!

 • Kathleen

  @Lentebloem: Ha! Goed opgemerkt! Die rok is inderdaad ook zelfgemaakt, ja. Dank je wel! 😀

 • Olga

  Dat ziet eruit als een heeeeeel fijn vestje. En ik vind de sidenotes over dingen op de foto geniaal en heel grappig. Nooit mee ophouden aub. Doet me denken aan de verhaaltjes van Hans Aarsman 🙂

 • appelstien

  Aha! Zo’n patroon zocht ik! Heel schoon seg!

 • Flexje

  Welk foutje? 🙂 Aandoen! ‘t Staat je super! 🙂

 • Hanne

  Schoon! Is het stofje toevallig van bij Pauli? Ik denk dat ik een cardigan in hetzelfde stofje heb gemaakt.
  De Coppélia is echt heel schoon!

 • Pin It on Pinterest