Gegeten

Lekker Leuven!

Er zijn heel wat plekjes in Leuven waar je lekker kan eten. In de Muntstraat vind je tal van gezellige restaurantjes en ook daarbuiten kan je wat culinaire hoogstandjes vinden. Zelf ben ik niet iemand die vaak fancy schmancy of vijf-gangen-gewijs ga eten. Dat laat ik met veel plezier aan anderen over. Dit zijn mijn favoriete plekjes in Leuven voor een lekkere hap.

Burgerfolie
Burgerfolie is nog maar een paar maanden open, maar is intussen al een van mijn favoriete restaurants in Leuven, want… Burgers. Wat wil je meer? Ik heb het zelf wel voor hamburgers, maar ze moeten lekker en van kwaliteit zijn. Dus geen Quick of McDonalds voor mij, als het even kan. De burgers van Burgerfolie daarentegen, die zijn helemaal mijn ding!

Bij Burgerfolie kan je kiezen tussen een menu of enkel een burger. Bij het menu krijg je een lekker slaatje en overheerlijke frietjes. Echt, de frietjes van Burgerfolie zijn te lekker voor woorden. De keuze aan burgers is ook zeer uitgebreid gaande van de gebruikelijke hamburgers tot kipburgers tot veggie burgers. Voor ieder wat wils dus.
(Foto: Burgerfolie)

Aanrader: Iedere keer als ik naar een nieuw burgerrestaurant ga, dan neem ik standaard de Bacon&Cheese om de kwaliteit van de hamburgers te checken. De Bacon&Cheese van Burgerfolie is beestig goed, waarschijnlijk dankzij hun huisbereide BBQ saus. Hmmm…

ViaVia
Het appartement waar Het Vriendje en ik drie jaar lang lief en leed deelden, was vlakbij de ViaVia in Heverlee. Het gebeurde al eens dat we niet zo veel zin hadden om te koken en dat we dan gewoon daar gingen eten. Hoewel we intussen wat verder zijn, kan je ons nog af en toe terug vinden in dit reiscafé. Voor de mensen die Leuven centrum liever niet verlaten om af te zakken naar het uber-exotische Heverlee: er is ook een ViaVia in de Parkstraat in Leuven.

Het leuke aan de ViaVia is dat je nooit weet wat er op het menu zal staan. Iedere week is het wel iets anders. Een paar gerechten staan er altijd op zoals de overheerlijke spaghetti. Maar de ene week heb je een lekker Aziatisch gerecht, de andere week staan er dan weer enchiladas op het menu. Je weet dus nooit echt wat te verwachten, maar het eten is altijd dik in orde. We hebben nog nooit een gerecht voorgeschoteld gekregen waarvan we zeiden: “Mjah, dit is het toch niet,”.

Aanrader: Aangezien het menu iedere week verandert, is het moeilijk om een gerecht aan te raden. Hun spaghetti vind ik zalig en die staat altijd op het menu. Good ol’ ViaVia spaghetti.

De Werf
Aaah. De Werf. Al jarenlang een vaste waarde in Leuven. Bij De Werf zit het hem allemaal in de presentatie. Je kan er broodjes bestellen en die worden opgediend in een brooddoos. De spaghetti wordt geserveerd in een soort van mini soup terrine.  De wraps liggen op een kleurrijke plateau.

Maar het allerbeste aan De Werf? De petit beurre taart. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik maak standaard geen petit beurre taarten voor mezelf omdat die altijd gigantisch zijn. Soms wil ik gewoon één stukje petit beurre taart en dat is exact wat De Werf serveert. Een stuk petit beurre taart. Wie dat heeft bedacht mag voor mijn part uitgeroepen worden tot het genie van de eeuw. Zalig gewoon!

Aanrader: De petit beurre taart, maar dat hadden jullie waarschijnlijk wel al door.

 

Wat zijn jullie favoriete eetplekjes in Leuven en wat eten jullie er het liefst? De spaghetti van de Metropole? De pizza’s van L’Aurora of misschien toch liever die van La Vecchia Napoli? Laat maar komen. Hoe meer adresjes, hoe beter!

You Might Also Like

 • Greeun

  Als je eens veel tijd hebt, Rossi!
  Of vegetarisch bij Lukemieke in de Vlamingenstraat.
  En voor een snelle hap of een superlekkere icetea met stukjes ananas ga ik naar de Exki.
  Ik eet ook graag Indisch in de Himalaya tegenover het station.
  Voor pizza gaan we (inclusief mijn Italiaanse man) naar Mangia e Via in de Parkstraat, een overblijfsel van toen we een paar jaar in de Vlamingenstraat woonden. Nu we in Herent wonen, gaan we nog altijd naar daar als we lekkere pizza willen maar geen tijd hebben om hem zelf te maken.
  Verder ben ik ook fan van de Werf en het hele Hogeschoolplein. Van de slaatjes en de chocomelk vooral.
  En voor ijsjes naar het Galetje.

  Ik krijg hier verdorie honger van! 🙂

 • Margot

  mmm, zo veel lekkers! Ik vind de Parijsstraat ook wel een fijne plek voor lekker eten. De Green Way heeft mij bijvoorbeeld ook nog nooit teleurgesteld en zelfs mijn vleesliefhebber van een vriendje gaat plezier met mij mee. Voor wat meer specialere gerechtjes ben ik ook grote fan van de Toeareg, een Marokkaans restaurantje. Heel gezellig ingericht en ontzettend lekker eten en veel keuze. Vergeet ook zeker geen verse muntthee te vragen na het eten. Je krijg dat in zo’n authentieke theepot met versierde glaasjes. Echt geweldig

 • gerhilde maakt

  Meteen even op Pinterest zwieren, te onthouden voor wanneer we nog eens in Leuven zijn. En nu heb ik zin in petit beurre taart! 🙂

 • Wiete

  Ik ga voor iets snel graag naar Donki op de oude markt. Lekker wraps en taco’s en hun zelfgemaakte muntlimonade is echt super (en kost maar €1,5!)
  En bij “de alma thai” zie je mij ook vaak. Ik zou eigenlijk echt eens in hun “echt” restaurant moeten gaan eten.
  En de pizza van mangia e via is inderdaad om duimen en vingers bij af te likken.

 • Anneke

  Mama Wong. Fris en gezond en kei lekker.

  En voor Sushi: sakura, en dan vooral hun tempura met heerlijke nog half warme mayo.

 • Charlotte

  O.M.G.! DE petit beurre taart van de werf! Manman, dat brengt me terug naar mijn studentenjaren (jawel, gestudeerd in Leuven, Heverlee meer bepaald). Och, ik heb daar nu zo’n goesting in…

 • Literasa

  Heb maar 1 jaar in Leuven gestudeerd, dus ken alleen De Werf. Maar ik ben ook eens iets gaan eten in het Pannenkoekenhuis. Ze hadden daar een enorm aanbod, ook aan hartige pannenkoeken. Njammie!

 • co2

  Lekkere tips, ik beaam 🙂

  Wat ook wel eens leuk is, is de Nosh in de Naamsestraat voor een lekkere bagel ! mmmh 🙂

 • appelstien

  The Worldkitchen in Kessel-Lo! Ze hebben niet echt een goeie website (http://www.worldkitchen.be/), ze hebben niet altijd even enthousiaste bediening (maar soms toch ook wel), ze zijn een beetje duurder geworden de laatste jaren (eigenlijk wat te duur), maar ze hebben wél kei lekker Bengaals (en dus ook veel vegetarisch – glutenvrij – koemelkvrij) eten!

 • Saskia

  Leuven klinkt leuk en lekker. Beetje ver weg vanuit Groningen.

 • Kelly

  Ik heb nog maar twee keer iets gegeten in Leuven. De eerste keer was het een dessertje bij Loving Hut, want da’s wel een restaurantje naar mijn hart, vol plantaardig lekkers. De tweede keer ging ik naar Himalaya, voor een overweldigend lekker Indisch menu. Speciaal daarvoor zou ik nog de lange treinrit naar Leuven doen 🙂

 • SaM

  Zalig, ideetjes opdoen!
  Mijn toppers : ‘Mexicaanse salade’ in De Appel in de Ravenstraat, ook de pasta’s zijn heel lekker. En als het ne keer wat chiquer mag zijn, dan ga ik voor de ‘kort gegrilde tonijn met een kruidenslaatje met citrusvruchten’ van bij Bistrot-Sud sur Mer. Ook even lekker gegeten in Bistrot-Sud. In den ene vooral vis, in den andere vooral vlees in een leuke franse sfeer. Ook de tarte-tatin was de moeite!! (http://bistrotsud.be/menukaart-bistrot-sud) Mmmmmm…..

 • Hanne

  hmmmm, alles in de werf. Ik pak daar altijd de prikhappen en de ballekes met tomatensoep.
  nomnomnom.
  Ik hou zelf ook van ‘den Appel’. Zeer schappelijke prijzen & steeds lekker.
  Mijn favoriete gericht is de Mexicaanse salade. Nacho’s bij een salade: perfectie!
  Ik ben benieuwd om die andere dingen ook te testen.

 • kapucijnaap

  Oh man, De Werf, da’s echt nostalgie ten top. Petit Beurre taart, en warme appelsap met kaneel. En pizza Vesuvio van Pizza Aurora. Ik was dit weekend nog ‘ns in Leuven en stond mij dit keer te verlekkeren bij Shav’t, de vegan-winkel in de Deberiotstraat. Huisgemaakte cashewkaas = zà-lig (ook voor niet-vegans :). Naast de Loving Hut krijgen ze binnenkort naar ‘t schijnt ook nog een vegan tapas/cupcake plek – Leuven wordt zowaar een klein plantaardig paradijs.

 • Lekker Leuven! « Leven in Leuven

  […] Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Verbeelding.org. […]

 • Elke

  Mijn absolute favoriet: KALYPTA!!! In de Parijsstraat. Het is er soms nogal lawaaierig en de bediening gaat traag, maar het eten is zooo fantastisch! Ik ga tegenwoordig steeds voor de pesce con mariscos (vis en zeevruchten in een pikant sausje) maar ook de fajitas, Salades, lamsvlees, tapas,… zijn super lekker. En voor wie wel alcohol drinkt: de margarita en caipirina ook!

 • Voor u getest: Leuven en Brussel met peuter! (+ een give away!) | Tales from the Crib

  […] Onze eerste stop was de ViaVia in Heverlee, waar we hadden afgesproken met dat Maartje van Boekarest, wegens het café van haar broer, en zeer tof. Dat bleek te kloppen. Kathleen van Verbeelding had een punt toen zij de plek opnam in haar Lekker Leuven-lijstje. […]

 • ktrn

  Ik zie die hamburger en ga net niet spontaan kwijlen 😉

 • Maureen

  Ik volg je blog al jaren als stille lezer, maar nu moest ik toch wel reageren. Hoe kan een ijszaak als Decadenza in dit rijtje ontbreken? Ik heb in Leuven gestudeerd, woon nu in Berlijn maar als ik enigszins in de buurt ben, haast ik me naar Decadenza om daar te genieten van het beste ijs (en meest aparte ijssmaken) dat ik tot nu toe ben tegengekomen.

 • Maureen

  Overigens, Medina op de Blijde Inkomststraat is ook niet te missen, een Marokkaans theehuis met heerlijke zelfgemaakte gebakjes en overheerlijke tajines! En de gastheer is een hele hartelijke man die altijd wat te vertellen heeft.

 • Pin It on Pinterest