Gebeurd

15 dingen die niemand vraagt

Het was even paniek. Afgelopen weekend heb ik het toppunt der luiheid en uitstelgedrag bereikt en schreef ik dus welgeteld één blogbericht voor deze week. Eén. Als je dertig dagen aan een stuk wil bloggen dan is een planning belangrijk en één blogbericht ingepland hebben staan aan het begin van de week is problematisch.

Maar geen paniek. Er zijn altijd honderden meme’s en tags die de ronde doen waar ik misbruik van kan maken. Het is per slot van rekening dinsdag en dinsdag is lijstjesdag. Tags of stokjes zoals ze vroeger genoemd werden, zijn technisch gezien lijstjes en ze zijn ook snel geschreven. Moeha. Perfect dus. De “15 dingen die niemand vraagt” zag ik al op een paar blogs opduiken en ik vond de vragen geweldig, dus besloot ik die hier ook even te beantwoorden.

 1. Slaap je met de deuren van je kledingkast open of dicht?
  Laten we meteen met de bekentenis van de dag beginnen: wij hebben geen kleerkast. Laat ik dat anders zeggen: wij hebben NOG geen kleerkast. In ons appartement hadden wij ingebouwde kasten en nu doen we het met een ladekast. En een ladekast heeft niet bepaald deuren, dus… Ja. Maar de laden zijn wel altijd dicht. Deuren van een kleerkast zijn bij mij ook meestal wel dicht.
 2. Neem je mini flesjes shampoo enzo mee uit hotels?
  Nope. Ik doe daar toch niets mee.
 3. Heb je ooit een straatnaam bord gepikt?
  Nope en ook niet meteen enige ambitie toe.
 4. Gebruik je to-do lijstjes?
  Amaai nog ni! Ik maak lijstjes omdat ik anders vanalles vergeet. Als ik mezelf een chaoot noem, dan is dat niet om te lachen. Ik kan de ene moment denken aan iets wat ik moet doen en de andere moment ben ik het al weer vergeten. Opschrijven is de enige manier waardoor ik zulke kleine, onbelangrijke zaken zoals… oh, ik zeg maar, rekeningen betalen en opdrachten voor klanten op tijd klaar krijg, niet vergeet. Het belangrijkste is dus om niet te vergeten om dingen op te schrijven, want als ik dat vergeet ben ik genaaid.
 5. Heb je sproeten?
  Massa’s en ze kweken gelijk konijnen.
 6. Heb je weleens in de bosjes geplast?
  Uiteraard. Als de nood hoog is, dan is de nood hoog.
 7. Hoe groot is je/jullie bed?
  Ik denk dat wij een standaard twee-persoonsbed hebben.
 8. Ben je lui?
  Ik verwijs hierbij met veel plezier naar de intro van dit blogbericht. Ik merk wel dat ik de laatste weken een beetje in een luie periode zit, maar dat mag af en toe. Mijn lijf is weer serieus aan het zeuren de laatste weken, dus dan moet ik het sowieso wat rustiger aan doen en voor mij blijft het moeilijk om “rustig aan doen” niet te zien als “lui zijn”. Dit weekend kwam het lui zijn (excuseer het “rustig aan doen”) en het extreme uitstelgedrag trouwens voornamelijk ook door het lijf. Zucht.
 9. Is er iets waar je je nu aan irriteert?
  Aan mijn lijf dat zeurt. Ik ga er niet verder over uitweiden, maar mijn lijf heeft zo van die periodes waarin het besluit opeens extreem moe te worden en pijn te doen en darmen die op hol slaan en blegh. Mijn lijf dus. Stom lijf. De minder fijne kantjes des levens.
 10. Kauw je op pennen en potloden?
  Bah. Nee. Pennen en potloden zijn heilig voor mij.
 11. Heb je bij een jeugdbeweging gezeten toen je kleiner was?
  Ik heb een jaar bij de scouts gezeten, maar dat was het toch niet voor mij (introvert zijnde en zo). Wat ik wel heel graag deed was meegaan met de kampen van de CM. Daar heb ik heel veel toffe herinneringen aan.
 12. Kijk je nog weleens naar tekenfilms?
  Ik ben verslaafd aan tekenfilms! Ooit, in een ver verleden, stond ik op het punt om animatiefilm te gaan studeren. Dat kan niet geheel als een shock komen, vermoed ik. Uiteindelijk is dat niet doorgegaan wegens een ingangsexamen dat al voorbij was. Maar bon. Mijn liefde voor animatiefilm is gelukkig nooit weggegaan en zal vermoedelijk nooit weggaan. En ik heb het geluk dat Het Vriendje animatiefilms ook wel weet te appreciëren, dus wij kijken er regelmatig eentje.
 13. Tel je de treden als je op de trap loopt?
  Uhm. Nee. Nu ik er over nadenk: ik heb zelfs geen idee hoeveel treden er in ons huis zijn. Ha! Dat moet ik eens gaan uitvogelen.
 14. Dans je weleens als er geen muziek te horen is?
  Bekentenis twee van de dag: Ik ben niet zo een danser. Het gevoel voor ritme ontbreekt me een beetje. Dus zolang ik niet moet dansen, dan ben ik een blij mens. En het maakt niet uit of dat nu met muziek of zonder muziek is, alleen of met een massa mensen om me heen. Ik dans standaard niet. Punt.
 15.  Weet je hoe je het oliepeil van je auto moet checken?
  Bekentenis drie van de dag: ik weet niet hoe ik met een auto moet rijden, ik weet wel hoe ik het oliepeil van een auto moet checken. Iemand heeft dat ooit eens uitgelegd en ik ben geweldig in nutteloze zaken onthouden (of voor mij nutteloze zaken alleszins). Dus ja.

Zo. Dat was het! Wil je zelf deze geweldige vragen ook even beantwoorden? Ga gerust je gang en neem ze over op je eigen blog. Laat zeker hier een linkje achter naar jouw antwoorden, want ik ben zo benieuwd naar alle antwoorden op deze vragen. Het is gewoon zo’n fantastische vragenlijst! 😀

You Might Also Like

 • ktrn

  Haha, wat een leuk lijstje!

  Trouwens, dat van die trappen .. ik deed dat vroeger écht al-tijd, tot mijn eigen verveling toe want het was ongelooflijk irritant. Blij dat ik daar vanaf ben dus. Ook, ik blijf nu nog even boven om wat andere blogs te lezen / dingen te doen anders heb ik het gegarandeerd aan mijn rekker 😀

 • marieke

  mag ik dit lijstje als excuus gebruiken om te vragen eens een lijstje te maken met leuke animatiefilms? daar ben ik namelijk wel benieuwd naar.

 • 15 dingen die niemand vraagt | gerhilde maakt

  […] Kathleen vond ik een leuk lijstje: vijftien dingen die niemand vraagt. Ik vind de vragen zo tof dat ik ze […]

 • Lien

  Dat van dat lijf en die darmen die op hol slaan is heel herkenbaar. Als jij een goede methode zou hebben om er mee om te gaan, ben ik er heel benieuwd naar.

 • Kathleen

  @Marieke: ik maak er werk van!

 • Olga

  Ik had deze tag al op een paar blogs voorbij zien komen en vond er niet zoveel aan. Maar ja als Kathleen hem invult is hij natuurlijk heel erg leuk (geen grapje). En het doet me altijd goed om te lezen dat ik niet de enige ben die zijn rijbewijs nog niet heeft…

 • Greeun

  Geen echte verrassingen in je antwoorden! 🙂 Maar wel typisch op z’ Kathleens!
  IK heb ook zo’n lijf en ik ben ervan overtuigd dat het deels aan voeding ligt (te veel suikers!!), maar ook aan het soort mens dat je bent. Ooit gehoord van hoogsensitieve personen? Ik gok dat jij er eentje bent. Join the club & enjoy! 🙂

 • Kathleen

  @Greeun ik was ook al in de richting van de suiker aan het kijken. Stoute suiker. Foei! En dat ik een hoogsensitief persoon ben, dat weet ik al een hele poos. Het weten en er mee leren omgaan, zijn helaas twee heel verschillende dingen.

 • Les Mademoiselles

  Die eerste vraag: huh?

 • 15 dingen die niemand vraagt | hivernale

  […] zag dit tof lijstje bij Verbeelding staan, en aangezien ik een enorme fan van lijstjes, ga ik me eraan wagen! En zie vraag acht waarom […]

 • Greeun

  Ik ben ook nog aan het uitvlooien hoe ik er mee moet omgaan. Maar gewoon al het te weten heeft me veel duidelijk gemaakt ove mezelf. En aan de rest wordt gewerkt…

 • Who cares: 15 dingen die niemand vraagt | Baie Goed

  […] de blogs van Verbeelding en La Jungfrau vond ik een leuk lijstje om in te […]

 • Who cares: 15 dingen die niemand vraagt | Baie Goed door Madrina

  […] de blogs van Verbeelding en La Jungfrau vond ik een leuk lijstje om in te […]

 • Pin It on Pinterest