Gelezen

[Vlog] Augustus te-lezen-lijstje

Vloggen is helemaal anders dan bloggen, dat is intussen wel duidelijk, ja. Schrijven dat komt vanzelf bij mij. Daar moet ik zelfs niet bij nadenken. Soms lees ik dat sommige mensen een uur doen over het schrijven van één blogbericht. Ik schrijf met gemak vier berichten in één uur. Als ik inspiratie heb, that is.

Maar vloggen, dan sta je opeens tegen een camera te praten (uhm… te lullen, ja) en voel je je een beetje (veel) onwennig. En tijdens het editen valt het je op dat je drie puistjes hebt op je voorhoofd die wel heel rood zien, dat je een dubbele kin hebt, dat je raar met je ogen draait als je iets aan het uitleggen bent, dat je ogen eigenlijk best wel flap staan en dat je tanden verbazend groot zijn. Ik ben niet echt lief voor mezelf en dat helpt mijn zelfbeeld dan weer niet bepaald. Ahum.

Ik heb lang getwijfeld of ik deze video blog aka vlog wel online zou zetten. Het Vriendje vond dat ik het gewoon moest doen. Dat ik al die twijfels naast me neer moest leggen en er voor moest gaan. En toen ik het filmpje woensdagavond al op de Verbeelding Facebookpagina gooide, kreeg ik daar meteen ook een paar leuke reacties. Dus besloot ik het hier gewoon te posten, want dan kan ik ook meteen twee items van mijn 30 before 30 lijst schrappen: een vlog maken én uit mijn schelp komen. Ha! Double win met één video.

De lijst:

 • Saga (deel1) van Brian Vaughan en Fiona Staples
 • Anna and the French Kiss van Stephanie Perkins
 • A Monster Calls van Patrick Ness
 • S. van JJ Abrams en Doug Dorst (NL versie)
 • Muchachas van Katherine Pancol (NL versie)
 • If I Stay van Gayle Forman
 • The Miniaturist van Jessie Burton (release date 26 augustus… uuugh… nog zo lang wachten)
 • Isla and the Happily Ever After van Stephanie Perkins (release date 14 augustus). Dit boek ben ik vergeten te vermelden, maar ik had het eigenlijk net voordat ik de video opnam nog ge-pre-ordered voor op mijn Kindle. Anna and the French Kiss is het eerste deel in een triologie, het tweede deel Lola and the Boy Next Door las ik al enkele jaren geleden en het derde boek Isla and the Happily Ever After verschijnt op 14 augustus. Je moet deze triologie trouwens niet in volgorde lezen. Het zijn boeken die je op zich kan lezen. Omdat ik net Anna had gelezen en daar zo hard van heb genoten, heb ik dus meteen ook maar Isla besteld en die gaat volgende week ergens automagisch op mijn Kindle verschijnen. Den technologie, em staat niet stil.

You Might Also Like

 • Karlijn

  Hihi, wat leuk! En echt knap van je, ik doe het je niet na 🙂 En geen excuses hoor, je doet het heel leuk.
  If I Stay wil ik ook héél graag lezen. Ik was gisteren bij de Waterstones in Amsterdam en daar lag de Miniaturist al. Of wacht je op de vertaling? Want anders wil ik hem best voor je opsturen? X

 • Nele84

  Zalig! Ik wil meer :-)!

 • Sheena

  Super! Ik vond het leuk om naar te kijken, voor herhaling vatbaar 😉

 • Kathleen

  @Karlijn: Ha! Ik dubbelcheckte het even en blijkbaar komt er een nieuwe Kindle versie uit op 26 augustus, maar een oude versie is al beschikbaar. Bizar! Maar ook goed om te weten. 😉

 • lentebloem

  Tranen met tuiten geblèt bij “If I stay”. Vond ik zelf een prachtig boek…

 • appelstien

  Ik schreef het al, maar ik schrijf het nogmaals: leuk!
  En ook: ik wil de bovenkant van uw hoofd zien!!
  :p

 • Kelly

  Jeej, leuk dat je ervoor gegaan bent! Ik ben zelf ook uitgetwijfeld én heb ook goedkeuring (allez ja) van mijn vriend gekregen, dus binnenkort ook bij mij een vlog 🙂 (alhoewel het bij mij geen vaste rubriek wordt ofzo, maar bij jou hopelijk wel!)

 • Charlotte

  Zalig filmpje en dikke châpeau dat je je angsten hebt overwonnen! Zeker voor herhaling vatbaar :).

  En mijn leesplannen? Ik grijp terug naar deel 1 en 2 van de reeks “Heroes of Olympus” van Rick Riordan, omdat ik graag deel 3 en 4 wil lezen en ik de gewoonte heb om steeds opnieuw te beginnen met een reeks wanneer een nieuw deel uit komt. Gewoon, om er weer helemaal in te komen. (en zeker als ik het een goeie reeks vind)

 • hivernale

  Super gedaan! Het komt allemaal heel vlot en natuurlijk over, hopen dat je hiermee een trend ben begonnen in Vlaanderen & Nederland =P.

  Mijn leesplannen (die nogal vaak veranderen wanneer ik weer een nieuw cool uitziend boek tegenkom): “Vuur” van Strandberg & Elfgren (2e deel van een trilogie en het 1e deel was goed gescheven en spannend), “Dodenrit” van Maggie Stiefvater, “Wacht op mij” van Gayle Forman (het vervolg op If I stay, waar ik me trouwens van afvraag hoe ze daar ooit een film van kunnen maken aangezien dat vrijwel allemaal innerlijke monoloog is?), “I know why the caged bird sings” van Maya Angelou, “Over schoonheid” van Zadie Smith, “Batgirl vol. 3: Death of the Family” en “Batwoman 3: World’s finest”. Daar kom ik wel even mee toe 🙂

 • Tita

  Ik vind het heel leuk gebracht. En het idee van een leeslijst maken voor de komende maand vind ik ook super. Ik ga het ook doen, maar niet al vloggend want daar heb ik de moed niet voor.

 • Christel

  Wat leuk! Het is fijn om je te horen vertellen over de boeken, want dan krijg je gewoon zin om ze ook te gaan lezen. Je hebt ook een aangename stem om naar te luisteren.

 • Wapiti

  Goed gedaan, Kathleen! Ik zou het niet gedurfd hebben.
  Doe jij behalve werken, eten, slapen en lezen nog wat anders? Ik herinner me dat ik vroeger stond te ‘koken’ met een boek in de hand omdat ik het niet opzij kon leggen. Nu is dat jammer genoeg heel erg verminderd. Ik kan me (gevolg van een vervelende ziekte) blijkbaar niet genoeg meer concentreren. En dat terwijl ik vele jaren Nederlands en Duits gegeven heb en altijd met mijn neus in een boek zat.
  Mijn ‘lijst’ voor augustus: D.Grossman, Jij bent mijn mes; een reisgids over de Camino Primitivo die we over drie weken gaan stappen naar Compostela; …

 • Ilse

  Tot gisteren keken alleen de zonen vlogs, nu ik dus ook. Lekker handig terwijl ik aan het plooi-en strijkwerk van een week weg bezig ben. Zeker voor herhaling vatbaar!
  Mijn leeslijst? Pas uit: Ule van Marc de Bel, Het geheim van Penumbra’s boekenwinkel. Bezig in: Dodelijk verlangen van Patrick de Bruyn ( ik kan het amper wegleggen). Nog op de kast: de kleine Odessa, Mijn dochter in Frankrijk en nog eentje van Jodi Picoult. Ter info: niet allemaal voor augustus, dat gaat me niet lukken 😉

 • Literasa

  Mooi, chapeau! Knap dat je dat aandurft! Zelf zou ik wel willen, maar durf niet zo goed. Heb je eigenlijk veel apparatuur nodig voor zo’n filmpje (lees: volstaat een fotocamera)? En hoe edit je alles achteraf? Pff, veel vragen die me tegenhouden!

  Mijn leeslijst voor augustus (vooral klassiekers): Omega Minor van Paul Verhaeghen, De kinderen van Calais van Lara Taveirne, Les enfants terribles van Cocteau en The Miniaturist van Jessie Burton. Die laatste ga ik kopen, nota bene van een boekenblogger! Check zeker eens Choncey Boddington op YouTube, haar Engelse accent is prachtig en haar literaire smaak uiterst verfijnd.

 • Pin It on Pinterest