Gemaakt

Het Landhuis

Ik was compleet vergeten dat ik geen blogbericht had ingepland voor deze mooie zaterdag. Nu pas begon het me te dagen dat ik nog iets uit mijn duim moest zuigen. Liefst een longread of iets serieus om binnen het zaterdagthema te blijven. Even was er paniek. Op een uur tijd iets schrijven met een moe hoofd is niet bepaald ideaal. Maar toen kreeg ik een idee. Een ebook. Nog een keertje.

Ik dook in mijn archieven en vond een verhaal dat ik een tijdje geleden (bijna exact een jaar geleden, om precies te zijn) ben begonnen, maar dat ik (uiteraard) nooit heb afgemaakt. Een longread dus, alleen zonder een einde. Af en toe schrijf ik eens een beginsel van een verhaal. Een paar pagina’s, niet meer, omdat ik dan vaak iets anders wil gaan doen of gewoon interesse verlies. Dit mini-ebook is zo’n beginsel dat ik terugvond in mijn archieven. Het Landhuis gaat over Bram en Fien die een oud, leegstaand landhuis gaan verkennen. En dat is het zo ongeveer tot nu toe. Jawel. Beginsels, u weet wel.

Het grappige is wel dat ik de eerste zinnen van zo’n beginsel maar moet lezen en meteen het hele verdere verloop van het verhaal in mijn hoofd zie. Ik weet wat er nog gaat gebeuren. Ik weet welke twists er zijn in het verhaal. Het einde weet ik meestal niet helemaal op voorhand, maar dat wijst zichzelf meestal wel uit. Alleen moet ik het allemaal op papier krijgen en dat kost soms wat tijd en moeite. Dus ja. Meestal wil ik van een verhaal een boek maken. Vijftigduizend woorden of meer schrijven, maar eigenlijk zou ik mezelf dat moeten afleren. Een verhaal van vijfduizend woorden kan even goed zijn als een boek van vijfhonderd pagina’s. Klein, maar fijn.

Soit. Net zoals dit verhaal in ebook-vorm, heb ik opnieuw het verhaal omgezet naar de meest gangbare ereader-formaten. Je kan dus een zip bestand downloaden met daarin het kortverhaal in epub formaat, mobi formaat of pdf.

>>> [download id=”6″ format=”1″] <<<

En zoals altijd een disclaimer: er staan nog fouten in. Jawel. Ik heb het nog snel proberen na te lezen voor ik het hier publiceerde, maar helaas ben ik een beetje moe en niet meer helemaal in staat om dt-fouten en aanverwanten te ontdekken, vrees ik. Dus het is wat het is.

You Might Also Like

 • Evi

  Spannend, zeker zo als nachtelijk slaapmutsje zoals ik het net las… Benieuwd naar een eventueel vervolg!

 • Literasa

  Van een cliffhanger gesproken! Benieuwd hoe het verder gaat 🙂

 • trijnewijn

  ooooh, het stopt al 🙁
  als je ooit op zoek gaat naar iemand om fouten eruit te halen, wil ik dat wel doen. Al is het maar omdat ik ze zo iets eerder zou mogen lezen…

 • Pin It on Pinterest