Gemaakt

De naaiplannen

Na de naaiplannenplanner van vorige week is het nu natuurlijk tijd voor de naaiplannen. Ah ja. Het plan is om verschillende zaken uit hobbyboeken en tijdschriften te maken die hier al even rondslingeren. Soms koop ik in al mijn enthousiasme een boek of een tijdschrift en als puntje bij paaltje komt, doe ik er nooit iets mee. Tijd om daar dus verandering in te brengen!

Broek 11 uit Knipmode Mei 2014
Ik heb een chronisch broekentekort. Zonder zwanzen. Ik heb in totaal iets van een vier broeken, denk ik en van die vier broeken gaan er van twee de ritsen eigenlijk niet dicht. Lang leve veiligheidsspelden. Yup. Ideaal kan je het niet echt noemen, maar tegenwoordig zijn praktisch alle broeken stretch of skinny broeken en ik hou nu eenmaal meer van flodderbroeken. Die Broek 11 uit Knipmode van Mei 2014 ziet er een heerlijke flodderbroek uit. Ze krijgt ook maar anderhalf bolletje wat wil zeggen dat ze niet zo heel moeilijk is om te maken. Dus ja, het leek me wel de moeite waard om dat patroon eens uit te proberen. Ik zou alleen al met de patronen die in deze Knipmode staan een hele nieuwe garderobe kunnen samenstellen die helemaal mijn ding is: er staan een aantal toffe jurkjes in, een leuk A-lijn rokje, een tof bloesje,…

Martini jurk - La Maison Victor

De Martini jurk uit La Maison Victor Editie 1, Winter 2013-2014
Tijdens het naaiweekend had een van de geweldige madammen daar dit jurkje in elkaar gestoken in een zwarte stof. En het was gewoon het perfecte Little Black Dress. We hebben allemaal een voor een dat jurkje gepast en hoewel we allemaal andere maten en vormen hebben, stond dat jurkje iedereen fantastisch. Vraag me niet hoe dat exact kan, maar ik heb het daar met mijn eigen ogen gezien en dus wil ik ook zo’n jurkje. Misschien in het zwart ofwel in een soort van appelblauwzeegroen-achtige, grijsblauwe kleur. Ayup.
De Black Velvet jurk uit dezelfde editie van dit magazine en de City jurk uit de tweede editie spreken me ook ontzettend aan. Maar laten we beginnen met Martini.

Button Back Blouse - The Great British Sewing Bee

De Button Back Blouse uit The Great British Sewing Bee
The Great British Sewing Bee was een televisieprogramma waarbij een afvalrace werd gehouden om te zien wie de beste hobbynaaister van Engeland was. Een beetje absurd om daar een televisieprogramma over te maken, maar het was heel tof om te zien. Tilly deed er aan mee en zij maakte een hele tijd geleden een blousepatroon met knopen aan de achterkant. Dat patroon werd ook gepubliceerd in het boek The Great British Sewing Bee (ook uitgebracht in het Nederlands onder de titel Naaien&Stikken, als ik het goed heb). Die bloes wil ik zeker uitproberen, alleen weet ik niet of het wel een flatterend model is voor mij. Bloezen of jurkjes met een hoge nek maken mij nogal… uhm… borstig. Dus ja.
Er staan trouwens nog verschillende hele leuke dingen in dat boek gaande van tassen tot kledingstukken voor kinderen, vrouwen én mannen.

Autumn Mood - Ottobre

Autumn mood tuniek uit Ottobre Woman herfst/winter 2013
Eén van mijn favoriete jurkjes is eigenlijk een tuniek uit een soort van wolachtige stof met daarop uiltjes. Het is zo lekker simpel zonder te veel tralalalala. Uiteindelijk is het niet veel meer dan een lange t-shirt. Ayup. Ik ben er helemaal gek op, maar het begint tegenwoordig wat te pluizen en misschien moet ik maar eens op zoek naar een gelijkaardig soort jurkje. In principe zou ik kunnen vertrekken vanaf het Renfrew patroon, maar in de Ottobre Woman vond ik een patroon voor zo’n tuniek, dus waarom dat niet meteen gebruiken? Kwestie van mezelf wat rekenwerk te besparen. Plus de hals van deze tuniek is ook ietsje hoger dan die van de gemiddelde Renfrew. Dat maakt me dan wel wat… uhm… borstiger, maar ik ga teminste niet heel de tijd koud hebben aan mijn decolleté. Praktisch. Ik. Ja.

En dat is uiteraard nog maar het topje van de ijsberg. Ik heb hier nog zoveel patronen rondslingeren en nog zoveel hobbyboeken die ik eigenlijk nog eens op mijn gemak zou moeten doorbladeren. Dus ik postte bewust geen vijf items uit tijdschriften en hobbyboeken, hoewel dat op mijn 30 before 30 lijst staat en zelfs deze items kunnen nog veranderen. Wie weet. En ja, er is de Cambie dress van Sewaholic die jullie vorige week in de planner zagen, er is nog altijd die broek van Colette Patterns die ik wil uitproberen, maar waarvan ik nog steeds schrik heb. En er zijn nog tienduust andere dingen die ik wil maken, maar soms ontbreekt de tijd me een beetje. Of de goesting, dat ook. Dus ja… Ja.

Ik ga gewoon met één project moeten beginnen en zo langzaam er terug inkomen in heel dat naaigebeuren, want het is weer een tijdje geleden dat ik nog eens een kledingstuk maakte. Oeps. Een broek met anderhalf bolletje uit de Knipmode, dat moet lukken, toch? Toch?!

You Might Also Like

 • Alexandra P.

  Ik maakte uit een La Maison Victor de ‘Pages’ broek (maar dan zonder het plooitje in de pijpen). Hij paste perfect, zonder aanpassen, iets wat uitzonderlijk zeldzaam is voor mij. Die Martini jurk zie ik ook wel zitten, ooit …

 • Martine D.

  Dat van tijdschriften kopen en er niets uit maken heb ik ook, ik word heel hebberig als ik een nieuw zie.Ik kijk er ook graag in en zie van alles dat ik wil maken maar uiteindelijk zitten er teveel ideeën in mijn hoofd en geraak ik weer nergens. Ik ga eens doen zoals jou…hopen dat het me lukt en ik eens iets maak voor mezelf. groeten, Martine

 • De Zuster Van

  Die Martini jurk lijkt mij nu toch ook wel iets hebben, als die iedereen past en goed staat. Ik ben alvast benieuwd naar het resultaat!!

 • Nele84

  Ik ging de martini-jurk maken om te dragen op de verjaardag van mijn oma. Ze is maandag jarig, het feest is zondag. Er is geen jurk. Het zal een broek worden (uit de winkel) ;-). Succes met de naaiplannen!

 • Tita

  Grappige uitdrukking: “borstig”. Ik heb dat ook met veel kledingstukken. Die Martini-jurk lijkt me ook wel wat. Maar ik ben niet zo goed met naald en draad dus ik zal iemand moeten vragen om het voor mij te maken.

 • Maja

  tja, die colette broek ligt hier ook al meer dan een jaar gekipnt in de kast. Ik wil je lijst niet langer maken, maar dit lijkt me ook iets voor jou:
  http://www.makeitperfect.com.au/MIP/Skippy.html

 • Kelly

  Oh ja, de Martini, daar was ik ook direct verliefd op! Ik heb trouwens ook gepland om meer dingen uit boeken/tijdschriften te maken. Binnenkort komt Zo geknipt 2 uit en ik realiseerde me dat ik nog maar 2 dingen uit het eerste boek gemaakt heb, terwijl er nochtans nog dingen zijn die ik wil maken. Ahum.

 • Aurélie

  Van dat Ottobre kleedje heb ik verschillende soorten gemaakt: met beleg aan hals, met kraag. Ik bVen ook borstig, ik vind het een goed patroon voor borstige dames…:)

 • Pin It on Pinterest