Gebeurd

30 Before 30: maand 1

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 30 before 30 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 30 before 30 lijst.

 • Nummertje 1: 30 dagen aan een stuk bloggen
  DONE. Vandaag is dag dertig (sinds 20 juli)! Ha! Voor moest het u niet zijn opgevallen, de afgelopen dertig dagen blogde ik aan één stuk. Het bleek moeilijker te zijn dan verwacht waardoor ik soms wat stomme berichten online gooide (I know), maar uiteindelijk werd er geen ene dag overgeslagen. Wie had dat gedacht! Nu is de vraag uiteraard: doe ik verder of ga ik terug naar mijn vier keer in de week schema? Er staat alvast een “evaluatie”-berichtje ingepland. U bent gewaarschuwd. 😛
 • Nummertje 3: De eerste 30 films van de IMDB Top 250 bekijken.
  We keken alvast Shawshank Redemption, Fight Club, Forrest Gump en Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark. De eerste was de enige die ik nog niet had gezien. Nog 26 te gaan! Hoera!
 • Nummertje 7: Een item maken uit vijf hobbyboeken/tijdschriften waar ik nog nooit iets uit maakte.
  Zie dit blogbericht. De plannen zijn er alvast, nu alles tot een goed einde brengen.
 • Nummertje 12: Vijf lekkere non-alcoholische cocktails leren maken/uitproberen
  Ik schreef al superenthousiast over het merk Funny en hun non-alcoholische dranken waarmee je mocktails kan maken en afgelopen weekend werd er al wat ge-experimenteerd. Meer daarover binnenkort!
 • Nummertje 13: 12 lezers van Verbeelding/andere bloggers ontmoeten
  De date met de eerste lezeres is vastgelegd. Volgende week woensdag gaan we samen gezellig iets drinken en een beetje babbelen en zo. Of ik zenuwachtig ben, vraagt u zich af? Uhm ja. Of ik er alle vertrouwen in heb dat het gezellig gaat worden? Dat wel ja. We hebben een paar mailtjes gewisseld en Floor lijkt me een toffe. Dus ja. Een paar van jullie begonnen al luidop te dromen van een Verbeelding-dag in de reacties op de 30 before 30 dag, maar ik met mijn beperkte (uhm… onbestaande) organisatorische skills kan dat helaas niet organiseren. Serieus. Het zou een en al chaos zijn en dat wil ik niemand aandoen.
 • Nummertje 16: 10 longreads of kortverhalen schrijven van minstens 1.500 woorden.
  Het Prinsesje en de Posttrollen
  Het 30 before 30 blogbericht telde net geen tweeduizend woorden. Het kortverhaal Het Prinsesje en De Posttrollen telde meer dan drieduizend woorden. Goed bezig, me dunkt. Ik tel de tutorials van PicMonkey niet mee omdat dat niet echt longreads zijn en Het Landhuis ook niet (omdat ik dat vorig jaar al schreef). De foto hierboven van Kelly maakte mij trouwens superblij! Het is zo fijn om te zien dat mensen mijn schrijfsels lezen!
 • Nummertje 24: Eén vlog (u weet wel, een videoblog) maken
  DONE! Twee zelfs. Eén. Twee. Ha! En ik heb nu wel de smaak te pakken. Vooral editen vind ik leuk, blijkbaar. Beetje knippen, beetje plakken. Tienduust uhm’s wegknippen. Ayup.
 • Nummertje 27: Naar Planckendael gaan en tussen de pinguïns lopen
  Blijkbaar krijg je als een abonnement hebt voor de dierentuin twee vrijkaarten waardoor je vrienden of familieleden mee kan nemen naar de dierentuin. Een paar zeer fijne vrienden van ons hebben zo’n abonnement. In ruil voor een avondje babysitten kregen wij die kaarten. Babysitten bij M. en S. is altijd easy peasy (voorbeeldige kindjes en deze keer kregen we er zelfs een mini dessertenbuffet bij!). Wij doen dat met veel plezier, dat babysitten, maar hey, als zij ons willen omkopen, dan hou ik ze niet tegen. 😉 Dus binnenkort zullen Het Vriendje en ik eens werk maken van dit puntje. Ha! Duwtjes in de rug. I like! Dikke dikke dikke merci M. en S.!

Goed begonnen is half gewonnen!
Ik vond het heel leuk om al jullie reacties op de orginele lijst te lezen. Echt. Super! Heel veel mensen willen helpen (zie nummertje 27 hier boven!) en dat is schitterend! Dikke dikke dikke merci daarvoor. Als ik jullie hulp nodig heb, dan geef ik zeker een seintje. Als mijn red velvet cupcakes maar niet lukken, zelfs niet na tien pogingen, dan heb ik al een paar adresjes waar ik kan gaan aankloppen. Geweldig toch, zo’n blog met lezers die paraat staan om toe te snellen en te helpen. Ik word daar helemaal blij van! Jullie zijn geweldig!

You Might Also Like

 • Olga

  Dit blijft een ontzettend fijne rubriek. Leuke en toffe doelen en fijn dat we alleen de puntjes te zien krijgen die bijna of helemaal gelukt zijn. Lekker veel positiviteit!

 • Literasa

  Proficiat met je lijstje tot nu toe! Ik vond het alvast heel fijn om elke dag een blogbericht te lezen van jou 🙂

 • Kelly

  Goed begonnen zeg!

  Ik kijk al uit naar de volgende kortverhalen. Heel leuk ter afwisseling, vind ik. En die vlogs, laat ook maar komen! Ik deel het editplezier trouwens 🙂

 • Wapiti

  Goed bezig! Nr;1 was me inderdaad al opgevallen, maar niet in de slechte zin. Doe zo voort zou ik zeggen!

 • Tita

  Ik vind jouw blog heel sprankelend en fris. En heel afwisselend qua onderwerpen. Leuk, leuk, leuk! Moest je ooit zin hebben in een meeting (vermits meetings toch op je lijstje staan) dan heb je bij deze mijn vacature ontvangen. 😉

 • Lieke // A Bouquet of Buttons

  Oh een verbeelding dag zou echt tof zijn. Zoveel organisatorische skills heb je er echt niet voor nodig. Een plek, datum en een uur om af te spreken, klaar 🙂

 • Joy

  Ik organiseer events op mijn werk dus kan je wel helpen met je organisatorisch probleempje 😀

 • An

  goe bezig! ik vond het alleszins heel leuk om hier elke dat iets te lezen!

 • Miss Paperfection

  30 dagen aan een stuk bloggen. Chapeau !! Doe zo voort met die vlogs want die zijn superleuk. Mss komen wij elkaar eens tegen in de kringwinkel ‘t Spit, waar ik ook regelmatig kom.

 • lielebeesje

  Voor ik kinderen kreeg en een emokieken werd, waren er nog maar twee films waar ik bij gehuild had: The Shawshank Redemption en Dead Man Walking, snif. Prachtige films!

 • Ellen

  Wat vond je van the Shawshank Redemption?

 • Evi

  Nummertje 1: verderdoen! Zo leuk om hier elke dag te komen lezen 🙂

 • fiekefatjerietjes

  Zijn er alweer 30 dagen voorbij? Tijd vliegt!
  Leuk om je lijstje te volgen, en wat een enthousiasme zeg!
  Doet er me aan denken dat ik dringend aan het mijne moet verderdoen…
  Goed bezig, jij!
  (En die Verbeelding-dag zie ik ook wel zitten!)

 • Charlotte

  Proficiat met je lijstje dusver! Jammer dat ik zelf binnen een week 30 wordt (blèèrgh), want lijkt me wel leuk om zo’n uitdaging aan te gaan.
  En als ge nog iemand zoekt voor nummertje 13, ik ben al een eeuwigheid niet meer in Leuven geweest, dus wil mn studentenstad wel nog eens komen bezien 😉

  Doe zo voort!

 • Leen

  Die cakejes wil ik altijd helpen proeven. En op ‘t werk zitten ook genoeg zoetebekken, heb ik al door. *hinthint*

 • Pin It on Pinterest