Gebeurd

De favorieten van augustus

Het leek me, zo op het einde van de maand, leuk om even terug te blikken op de afgelopen maand en een paar van mijn favoriete items in de kijker te zetten.

Zoals ik eerder wel aanhaalde, ben ik niet bepaald de grootste shopper. Goed, ik heb deze maand behoorlijk wat boeken gekocht, ja, maar meestal tweedehands. Voor de rest werd er eigenlijk weinig tot niets gekocht. Dus deze categorie is behoorlijk moeilijk voor mij omdat ik dit ook zo’n beetje zie als “de favoriete aankopen van augustus”. Misschien moet ik daar maar wat van afstappen, want dan wordt het natuurlijk wél interessant.

Favoriete retrovondst
Toen Het Vriendje en ik laatst de kringwinkel in Wespelaar bezochten, kwam ik niet alleen thuis met een hele hoop boeken. Nee. Ik zag tussen hun aanbod schoolspullen ook een geweldig tof retro mapje liggen. In A5 formaat. Jawel. Ideaal dus voor mijn naaiplannenplanner. De binnenkant van het mapje moet ik nog wel eens stevig te keer gaan met een vochtig doekje of iets dergelijks. Of misschien moet ik in een keer de binnenkant herplakken, want die is er echt behoorlijk slecht aan toe. Er lagen nog andere mapjes met dezelfde soort bloemen op de voorkant, maar die waren er precies nog ietsje slechter aan toe. Prijs: de volle 30 cent. Lang leve de kringwinkel.

Favoriete rommelmarktvondst
Op 15 augustus deden Het Vriendje en ik maar liefst drie rommelmarkten op iets van een vier uur tijd. Ik had nooit gedacht dat ik ooit een van die mensen zou worden, maar Het Vriendje is zo in de ban van retrogames (videogames) en ik ga met veel plezier mee. Onze eerste tussenstop was de rommelmarkt aan het Zoet Water in Oud-Heverlee. We waren daar vrij vroeg, want dan kan je de beste dingen scoren, maar er zijn altijd nog vroegere vogels dan de vroege vogels. Het Vriendje kreeg zo te horen dat er al een Sega Master System was verkocht. Helaas helaas.

JulesIk zag een Jules liggen voor €3 en ik had hem eerst laten liggen.Een mama met jonge kindjes of een kleuterjuffrouw is meer met zo’n popje dan mezelf, vond ik. Maar die popjes zijn echt ZO schattig. Dus toen hij er nog lag toen we onderweg waren naar de uitgang van de rommelmarkt, besloot ik er toch voor te gaan. Ja, ik ben negentwintig en koop nog knuffelpopjes, ja. Ik schaam mij NERGENS voor. Nah! Oh! En toen ik Jules kocht, kreeg ik er gratis de broer van de verkoopster bij. Het Vriendje was al wat verder gelopen, dus ik moest met hand en tand uitleggen dat ik al een vriend had en dat ik die freebie echt niet nodig had, dank u. Mensen die van hun rommel vanaf willen, zelfs van hun familieleden, het is me wat. Maar deze Jules was in perfecte staat en hij had zijn rugzakje met daarin z’n pijama zelfs nog! Very Boy in the Striped Pyjamas, dat wel.

Voor zij die Jules niet kennen: Jules is een figuurtje uit kinderboeken. Hij is ook in vele kleuterklassen de klaspop en gaat ieder weekend met een kindje uit de klas mee naar huis. Het kindje (en z’n ouders) moeten dan een soort dagboek met foto’s bijhouden van wat Jules allemaal heeft uitgespookt dat weekend. Ik ken Jules zelf via vriendinnen waar Jules op bezoek was en kleuterjufvriendinnen die opeens zelf Jules mee begonnen sleuren tijdens weekends. 😛

Favoriete tweedehandsboekenvondst
Goede RaadDit boek vond ik op dezelfde rommelmarkt als Jules. De rommelmarktgoden waren me goedgezind, jawel. Af en toe gebeurt dat al eens. Ik heb met veel plezier in het verleden de Harry Potter reeks gelezen. Ik heb misschien of misschien ook niet een paar dagen school geskipt om een van de boeken te verslinden. Misschien. Misschien ook niet. Misschien was dat in IJsland waar naar school gaan niet zo heel belangrijk was omdat ik mijn middelbaar al had afgemaakt. Misschien. Zo. Ja. Ahum. Maar dat zijn details. Het “volwassenen”-boek van J.K. Rowling stond dus ook al een tijdje op mijn radar. Ik vond hem op die rommelmarkt in bijna zo-goed-als-nieuw-staat voor een prikje (€4). Met de beste wil van de wereld kon ik dat boek dus niet laten liggen.

Leviathan van Scott Westerfeld en De Boodschapper van Markus Zusak krijgen hier ook toch wel een zeer eervolle vermelding.

Favoriet mini-projectje
De Verbeelding Bookclub op Goodreads. Jawel. U leest het goed. Verbeelding heeft nu ook een bookclub. Hetzij online. We zijn volop aan het stemmen voor welk boek we samen gaan lezen in september. Momenteel is het een nek aan nek race tussen Looking for Alaska van John Green (NL: Het Grote Misschien, momenteel te koop voor €12,50 in een hele mooie hardcover versie dankzij Lemniscaat) en The Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out of the Window and Disappeared van Jonas Jonasson (NL: De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween – oftwel, het boek met de langste titel ooit).

Hoe heel dat online bookclub gebeuren in elkaar zit, daar ben ik zelf nog niet helemaal uit, maar samen met de andere leden zoeken we het uit. Er zijn bijvoorbeeld ook al plannen om de laatste week van september een heuse read-a-thon te houden. Dolle pret. Iedereen is welkom natuurlijk! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

You Might Also Like

 • gerhildemaakt

  Dat schriftje is echt supermooi! Ik heb dat boek van Rowling gelezen en eerlijk, ik vond het vooral gezaag, dat boek had een pak dunner kunnen zijn …

 • lucie

  Ik heb het laatste boek van Jonas jonasson gelezen en ik vond dat echt wel de moeite! Dus ik zou niet kunnen kiezen tussen dat boek of dat van John Green (die trouwens op youtube zit, wist je dat?). Misschien moet ik ook maar aansluiten bij dat boekclubje!

 • Sabrina

  Maar zie hoe schattig, die Jules 🙂 En je bookclub lijkt me ideaal voor weer meer lees-inspiratie & motivatie, ik doe mee!

 • Ariadnesdraad

  Voor een Juleske ben je noooit te oud ! *smelt*

 • Olga

  Wat een prachtig verhaal over Jules, hihi. Ik heb net het hele stuk aan Tom voorgelezen. Prachtig, nu wil ik ook een Jules. 🙂

 • Hi-ke

  Hmm, ik twijfel een beetje voor die boekenclub op Goodreads. De club ziet er leuk uit, alleen vind ik Goodreads zelf eigenlijk niet zo praktisch. Ik hou gewoon een kort lijstje bij van wat ik gelezen heb. Maar ‘t heeft misschien weinig zin om aan te sluiten met een leeg profiel (want ik heb er wel eentje)? Nog eens over denken…
  De 100-jarige man vond ik trouwens de moeite! Die van John Green heb ik nog niet gelezen, maar staat op het (oneindige) verlanglijstje.

 • Pin It on Pinterest