Gebeurd

Over canvassen en honderden foto’s

Een tijdje geleden kreeg ik een mailtje van Stefano van Webprint. Of ik misschien interesse had in één van hun producten te testen en daar dan een stukje over te schrijven op mijn blog? Normaalgezien denk ik altijd heel goed na over zulke mailtjes, maar Stefano had een heel leuk voorstel waardoor ik niet heel lang moest nadenken.

Hij wilde mij graag een wanddecoratie laten testen en dat vond ik op zich super, want wij hebben behoorlijk wat kale muren in ons huis. Wat leuks aan de muren kan zeker geen kwaad. Ik vind het altijd zo geweldig om bij iemand thuis binnen te komen en allerlei schilderijen of kaders vol foto’s te zien. Dat kan een huis en een ruimte zoveel persoonlijkheid geven. Zelf zijn mijn interieurdecoratie skills een beetje minder waardoor dat gedeelte dus nooit echt aanwezig is bij mij. Ja. Schaamtelijk. Ik weet het. Dus wanddecoratie uittesten leek me sowieso wel leuk.

“Maar,” mailde ik naar Stefano, “Ik zit hier met een kleine tweehonderd foto’s van de afgelopen vijf jaar. Daarmee wil ik graag iets Project Life-achtigs doen, maar ik heb die foto’s nog altijd niet laten afdrukken. Misschien is dat ook wat?”. Op mijn 28 before 29 lijst stond er om een foto-album te maken van de afgelopen vijf jaar en dat is er uiteindelijk niet van gekomen wegens… uhm… uitstelgedrag en perfectionisme. Soit. Stefano vond dat ook een geweldig idee en we besloten voor deels wanddecoratie, deels foto afdrukken te gaan. Foto's afdrukken webprint Het systeem waarmee je je foto’s kan uploaden bij Webprint is zeer gebruiksvriendelijk, zo merkte ik. Zo’n systemen kunnen soms een ware klucht zijn, maar hier ging alles bijzonder vlotjes. De foto’s stonden op mijn harde schijf allemaal onderverdeeld in mapjes per jaar en per gebeurtenis. Het was een kwestie van mapjes aanklikken, uploaden en selecteren. Lekker eenvoudig. Het waren best wel veel foto’s en ik denk dat heel de upload en bestel-klus geklaard was op een halfuurtje. Dus dat zat zeker goed in elkaar en als het goed is, mag het ook gezegd worden.

Voor de canvas besloot ik om geen foto te gebruiken. Voornamelijk omdat ik niet kon kiezen welke foto. Een foto van mij en Het Vriendje zou leuk geweest zijn, ja, maar ik zou zo heel de tijd naar mijn eigen snoet moeten kijken nogal snel beu zijn. Dus besloot ik af te stappen van het foto idee en te gaan voor een illustratie! Ha! Want dat is uiteraard ook een optie. Ik volgde de instructies, maakte een gigantisch grote versie van de “I want to ride my bicycle” illustratie en bestelde een canvas van 40cm op 40cm, wat trouwens een heel tof formaat is. Niet te groot. Niet te klein. Wanddecoratie canvas detail Gisteren kwam mijn bestelling toe en boy oh boy. Ik had verwacht dat ik enthousiast ging zijn over de canvas, dat is zeker, want ik ben standaard nogal enthousiast. Maar zo enthousiast? Dat had zelfs ik niet verwacht. De kwaliteit van de canvas is super. Goed, het is canvas dus je moet er mee rekening houden dat het hier en daar wat ruwer is. Maar qua kwaliteit voor een illustratie is dit echt de moeite. Er zijn wat kleinere details weggevallen, maar dat waren voornamelijk kleine lijntjes en soit, kleine, fijne lijntjes en prints op ruwe ondergrond, dat is gewoon nefast. Ik vermoed dat als je gewoon een foto laat drukken op canvas (waarvoor de gemiddelde mens wel zal opteren) je ook niet op zulke details gaat letten. Foto’s bestaan meestal niet uit zulke kleine, fijne lijntjes die in illustraties wel zitten. Langs de andere kant zijn er fijne lijnen zoals het kabeltje van het meisje haar mp3 spelen en het mondje van de kat wel perfect geprint. Dus de belangrijkste details staan er op. De kleuren en de scherpte van de andere vormen zijn voor de rest perfect. Geen kleuren die in elkaar overlopen of over elkaar gedrukt worden. Allemaal mooi, scherp afgerand. Persoonlijk vind ik het een zeer mooi staaltje vakmanschap om met dit soort kwaliteit te printen op canvas. Chapeau!

We hebben nergens een nageltje in de muur zitten, maar was dat het geval geweest, dan had ik de canvas meteen ergens opgehangen. Op onze muur in Turkse Steen bijvoorbeeld, de muur die ik meestal gebruik als achtergrond voor mijn foto’s. Want hoe perfect passen de kleuren van die illustratie bij de kleur van die muur?! Die canvas is gemaakt voor die muur!

En over het hele Project Life foto album, schrijf ik binnenkort zeker nog een stukje! Ik moet alleen eerst even nog dat foto album maken en ik vermoed dat daar ook wel weer wat tijd in zal kruipen. Maar goed, het weer is al lekker herfstig de laatste tijd en er is niets leukers om op een grauwe herfstavond wat te zitten prutsen met mooie papiertjes en foto’s.

Ook nog even meegeven dat hoewel de domeinnaam Webprint.nl is, ze ook gewoon naar België verzenden aan dezelfde verzendkosten die ze gebruiken om binnen Nederland te verzenden. Er komt dus geen meerprijs aan te pas om je foto’s of wanddecoratie naar België te laten verzenden. Diezelfde verzendkosten gelden ook voor Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dus je betaalt je zeker niet blauw aan verzendkosten, wat uiteraard ook niet onbelangrijk is.

You Might Also Like

 • Miss Paperfection

  Benieuwd naar je Project Life foto album. Zo’n canvas vind ik supermooi. Heb er zelf ook 2 hangen and there is still room for another one dus ga zeker wel eens een kijkje nemen 🙂

 • Kelly

  Oh, supermooie canvas! Als je hem ooit beu bent, adopteer ik hem graag 😉

 • els

  Ik heb een stuk schouw in Turkse Steen. Had er wat schrik voor toen ik aan het verven ging, maar het is inderdaad een superkleur! Ook benieuwd naar het foto-album… Kruipt altijd véél meer werk in dat je gedacht had. 😉

 • olga

  Wat een leuke illustratie! Zeker erg tof om in je huis te hebben hangen 🙂

 • Pin It on Pinterest