Gegeten

Funny piñacolada float

Net op de dag dat ik met Carl van Funny samen zat, werd er op A Beautiful Mess een recept voor een float geplaatst. Een float is een frisdrank waarin je een bol ijs dropt en die bol ijs “float” (drijft) dan. Je krijgt door het toevoegen van de ijscrème een heerlijk romerig drankje. Dat en het feit dat er op de fles Funny Coco Ananas staat “Geeft aroma aan ijsjes en sorbets”, zette de radartjes in mijn hoofd aan het werk.

En één plus één is en blijft twee. Yup. Nog altijd. Dus het float concept met de Funny Coco Ananas die ook lekker is bij ijsjes, zorgde er voor dat ik er een float mee wilde maken. Ik doopte het de Funny piñacolada float, omdat het kind een naam moest krijgen. En boy oh boy. Dat was precies een van mijn betere ideeën. Het is eerder een drinkbaar dessert dan een mocktail, maar mij ga je daar zeker niet over horen klagen. Ik ben helemaal pro drinkbare dessertjes. Ik ben gewoon helemaal pro dessertjes, tout court, om eerlijk te zijn. Ook Het Vriendje, die helemaal zot is van roomijs, was behoorlijk te vinden voor dit drankje.

Benodigdheden

 • Een goed groot glas
 • Funny Coco Ananas
 • Spuitwater
 • Vanille roomijs
 • Ter decoratie: een rietje, een parapluutje,… Iets waarmee je in je bol ijs kan porren

Werkwijze

 • Deel je volledige glas, van de bodem tot de rand, in drie denkbeeldige delen.
 • Vul één derde met Funny Coco Ananas
 • Vul één derde met spuitwater
 • Voeg één bol vanille roomijs toe aan het gemixte goedje. De combinatie spuitwater en vanille ijs zorgt voor behoorlijk wat schuim en neemt ook nog wat volume in. Vandaar dat je dus zeker je glas NIET tot aan de rand moet vullen!
 • De bol ijs zal langzaam smelten, maar als je het proces wil versnellen dan kan je het ijs te lijf gaan met een rietje of een prikkertje of iets dergelijks.

Dit lijkt me een ideaal drankje voor op een bloedhete dag. Die gaan we dit jaar vermoedelijk niet meer krijgen, maar hey, er is altijd nog volgend jaar. Of het jaar daarna. Of daarna.

Giveaway Van de eeuwig sympathieke Carl van Funny mag ik een fles Funny Coco Ananas weggeven aan één gelukkige Verbeelding lezer. Om mee te doen laat je gewoon een reactie achter op dit bericht. Zorg zeker dat je een geldig e-mailadres gebruikt, zodat ik je kan contacteren als je gewonnen hebt! Deelnemen kan tot en met dinsdag 2 september. Op woensdag 3 september kies ik een winnaar.

You Might Also Like

 • Marie

  Oh oh oh! Ikke ikke ikke!!
  1. Omdat de man en ik sowieso nooit alcohol drinken (ok, toegegeven, af en toe een glas schuimwijn bij feestgelegenheden, maar dan nog!
  2. Omdat de baby in mijn buik geen alcohol verdraagt
  3. Omdat ik razend benieuwd ben!

 • Inge

  Met deze give-away doe ik graag mee. Ik verkondig namelijk aan iedereen “dat ik het helemaal niet erg vind om geen alcohol te drinken owv mijn buikbewoonster, behalve als er cocktails geserveerd worden”.

 • An

  me, me! ik hou van pina colada en van ijsjessssss!

 • Sheena

  Ik waag mijn kans want ik wil dat ook eens maken! 🙂

 • Ivy

  De Funny pisang ontdekte ik 8 jaar geleden al tijdens mijn eerste zwangerschap.
  En aangezien ik wel eens graag een gewone piña colada drink, wil ik de Funny variant ook wel eens uittesten (met en zonder bolletje ijs)…

 • Sara Vander Auwera

  Ohlala, dat wil ik ook wel eens uittesten 🙂

 • Kato

  Ik doe ook mee 🙂
  Ik heb de floats leren kennen in Amerika (daar doen ze vaak een bol vanille-ijs in hun cola) en vond dat lekker 🙂 Verder drink ik geen alcohol wegens borstvoeding èn ik ben zot van pina colada 🙂

 • Anneke

  (Kato: het alcoholgehalte in je melk is gelijk aan dat in je bloed, na 1 glaasje spreek je dus van +- 0.25 promile, aka 1/200ste van wat in een pintje zit en evenveel is als in vers geperst fruitsap of fruitpap (door de natuurlijke gisting) – als je kindje dat al krijgt, kan een glaasje dus zeker geen kwaad.)

  Ik lust geen kokos, dus deze laat ik maar passeren 😉

 • Dorien

  Ik wil dat wel eens proberen op mijn terras! Weer of geen weer. En deze variant heb ik nog niet in de winkels (Leuven) gezien 🙂

 • MetalArend

  Nu begint mijn cocktailshaker-verleden weer te kriebelen. Ik denk dat ik fruitjes ga halen, én van die rode of gelevruchtenmix in de Colruyt 😀 En van dat Stevia-ijs dat ik onlangs heb geprobeerd en zowaar echt wel lekker bleek te zijn – tot je last krijgt van de overdosis lactose, maar dat is voor de nacht na het feestje.

 • nobutterfly

  Ik doe ook mee, lang leve parasolletjes in drankjes en ijsjes

 • Evy

  I’m in, want het is altijd weer voor ijsjes en cocktails en mmmh kokos!

 • Margot

  Door jou ben ik helemaal fan geworden van Funny! Vorige week was ik kok op een tienerkamp en hebben we de laatste avond mocktails met Funny gemaakt. Superlekker en topervaring voor de tieners. Fijne feestjes, lekkere drankjes en amuseren zonder alcohol, Joehoew!

 • olga

  Oewa! Dat klinkt ZO lekker!

 • Leen

  Op de valreep.
  Het lief is zot van milkshakes. Ik ben zot van cocktails. Ik denk dat wij de combinatie van beide wel zullen kunnen smaken 🙂 En van de week voorspellen ze nog zomers weer, er zit nog vanille-ijs in onze diepvries dus voilà het receptje kan direct worden uitgetest.
  Enneuh, dan kunnen we ook eens de vergelijking maken met de alcoholversie. Al vermoed ik dat je dit soort vloeibare dessertjes beter met de Funnyversie maakt 😉

 • Hi-ke

  Ik doe ook graag mee! De laatste tijd is kokos en ananas hier ook een favoriet (mmm gegrilde ananas met kokos-mascarponemousse, mmm tiramisu met ananas en kokos). Maar: piña colada heb ik nog nooit gedronken, noch alchoholisch noch niet-alcoholisch. Dus deze cocktail wil ik zeker eens proberen, mét en zonder ijs 🙂
  Ah btw, klopt het dat je op je blog enkel kan reageren op de eerste x berichten? Ik zat met een gigantische blogachterstand (zowel qua schrijven als qua lezen) en ben nu aan een inhaalbeweging bezig. Alleen kan ik dus niet meer reageren op veel berichten :s De Ask me anythings, de 30 before 30-lijst enzo (jup, ik zat heel ver achter, shame on me).
  Bij deze dus:
  – bedankt voor de boekeninspiratie, zowel via de verslagen als de vlogs (blijven doen trouwens!). Specifiek bedankt voor de kinderboekjes van Wouter Deprez, daar was mijn oog in Feedly toevallig op gevallen, dus ik heb ze maar al meteen besteld als cadeau voor de zwangere schoonzus (en ben ze stiekem nu zelf aan het lezen, want ze zijn inderdaad heel leuk)
  – proficiat met de 75% op de 28 before 29. Ik hoop dat ik hetzelfde ga halen (ok ja, uiteraard hoop ik op 100%, maar laten we wel wezen, dat is waarschijnlijk nogal onhaalbaar). In dat kader ook thx voor de picmonkey tutorials, die waarschijnlijk wel van pas gaan komen bij mijn “update de blog eens”-puntje. Leuke nieuwe lijst ook trouwens!
  Voila, dat is zeer kort samengevat waar ik op wilde reageren. Er was wel nog, maar ‘t is misschien wat raar om anderhalve maand na datum nog te gaan beginnen over mijn lievelingsbeer van vroeger die ook een beetje verminkt is enzo. Dus ja, bij deze mijn veel te lange reactie 😉

 • Pin It on Pinterest