Gelezen

[Vlog] September te-lezen-lijstje

Het leek me aan het begin van de maand wel leuk om even op te lijsten welke boeken ik van plan ben om te lezen. Uiteraard staat er niets in steen gegrift en kan ik zeker nog afwijken van deze lijst.

Het was zeker niet de bedoeling om twee vlogs na elkaar te posten, maar uhm… ja. Dat gebeurde dus opeens wegens even geen inspiratie voor een maandag-post omdat ik met mijn hoofd bij vijfhonderd andere dingen zat. Dat gebeurt al eens. En oh, mijn excuses voor de crappy videokwaliteit. Het weer was zondag echt heel de tijd aan het veranderen. Zon. Regen. Zon. Regen. Zucht. Soit. Geen twintig minuten vandaag, maar zes minuten. 😀

 • Cassandra door Dorothy Baker (leesclub)
 • De honderd jarige man die uit het raam klom en verdween door Jonas Jonasson (Verbeelding bookclub)
 • The Miniaturist van Jessie Burton (NL: Het huis aan de gouden bocht)
 • The Bone Season van Samantha Shannon (NL: Het botten seizoen)
 • Red Rising door Pierce Brown
 • Horns van Joe Hill (check die trailer)
 • De Boodschapper van Markus Zusak (intussen halverwege en loving it!)
 • The Darkest Minds van Alexandra Bracken
 • Het Laatste Woord van Alena Graedon
 • Untold van Sarah Rees Brennan (Lynburn trilogie, deel 2)
 • Het Blogboek van Kelly Deriemaeker

Voila. Mooi lijstje. Een grappig lijstje zelfs, vind ik, omdat het zo hard mijn smaak uitstraalt. Er zit wat humor in, wat historische fictie, wat non-fictie om iets uit op te steken en uiteraard heel veel fantasy, dystopian en zelfs een vleugje horror. Just the way I like it. Er ontbreekt alleen nog wat zeemzoetigheid, maar daar heb ik waarschijnlijk een overdosis van gehad in augustus.

Zeg eens, lieve mensen, wat staat er zoal op uw te-lezen-lijst voor september?

You Might Also Like

 • Elke

  Excellent, ik wou net checken wat ik op vakantie ga lezen 🙂

 • Kristien

  Heb je ‘Wild’ al gelezen van Cheryl Strayed? Echt super! Ik wou hem na de eerste lezing eigenlijk meteen nog een keer lezen!

 • Literasa

  The Miniaturist wil ik binnenkort ook lezen! Gekocht van de boekenvlogger Choncey Boddington. Cassandra heb ik al gelezen, vond ik goed, maar zal niet iedereens smaak zijn (zie: http://literasa.blogspot.be/2014/08/uitgelezen-cassandra-van-dorothy-baker.html) Veel leesplezier!

 • Elisse

  Amai, ik ben benieuwd! Ik neem – bijna – al mijn boeken van de bib mee op vakantie (whiiii, overmorgen vertrek ik al!) dus ik denk dat september ook een goeie leesmaand voor mij wordt!

 • Eline

  De trailer van Horns ziet er inderdaad erg goed uit! Misschien toch overwegen om het boek eerst te lezen. De 100-jarige man is hier ook nog een misschien voor deze maand, maar het Blogboek gaat volgens mij snel uitgelezen zijn. Ben alleszins super benieuwd. 🙂

 • fiekefatjerietjes

  Het Blogboek ligt hier ook te wachten om gelezen te worden 🙂

 • Ilse

  Ik zit halverwege ‘De klein Odessa’, eigenlijk een jeugdboek maar ik evengoed een boek voor ons. Ik denk dat dat je ook wel zal bevallen. Als ik s’avonds om 23:30 overweeg om nog te lezen voor ik het licht uit doe, dan weet ik dat ik het goed vind.

 • Hi-ke

  Eigenlijk plan ik zelden wat ik ga lezen de komende tijd, omdat mijn goesting in een bepaald genre nogal varieert. Ik ben op dit moment opnieuw gestart in La Divina Commedia van Dante, nadat ik begin dit jaar gestrand was op het einde van de Hel. Daarnaast ga ik zeker nog twee boekjes van Wouter Deprez lezen, want de baby wiens ouders de boekjes gaan krijgen, wordt komende maand geboren 🙂

 • Madrina

  Ik ben bezig in het Blogboek en een chicklit van Sophie Kinsella. En ik wil De jongen met de gestreepte pyjama lezen, net als twee thrillers die ik onlangs heb gekocht.

 • Evi

  Je video’s zijn zo de max! 🙂 En je boekentips ook, merci!

 • Evi

  Oh ja, ik ben bezig aan Mr Mercedes van Stephen King, voorlopig zeer te pruimen en voor mijn leesclub ga ik De Lerares van Alissa Nutting nog lezen. Wat daar nog allemaal bijkomt deze maand hangt af van mijn leesgoesting, maar ik heb me ook The Bone Season (kindle) alvast al aangeschaft 🙂

 • Pin It on Pinterest