Gelezen

Verbeelding Bookclub Read-a-thon

Elisse liet eind vorige maand in de Verbeelding Bookclub weten dat ze het wel leuk zou vinden om aan een read-a-thon mee te doen. Read-a-thons duiken regelmatig op in BookTube-land en het is eigenlijk een tof concept. Dus werd er even nagevraagd wie wilde deelnemen en wanneer het voor iedereen het beste zou uitkomen.

Maar voor ik verder ga, is het misschien interessant om even uit te leggen wat zo’n read-a-thon is. Een read-a-thon is een marathon maar dan met lezen. Geweldig, toch? Je probeert dus zoveel mogelijk te lezen in een bepaalde tijd. Sommige read-a-thons hebben thema’s. Voor de rainbow read-a-thon is het bijvoorbeeld de bedoeling dat je de kleuren van de regenboog vormt met de kleuren van de covers van de boeken die je leest. Er zijn read-a-thons waarin mensen proberen om alle boeken van Harry Potter uit te lezen op een paar maanden tijd.

Maar er zijn ook read-a-thons zonder thema. Dan stel je jezelf aan het begin een persoonlijk doel en dan ga je er voor. Het is zo’n read-a-thon dat deze Verbeelding Bookclub Read-a-thon is. Je kiest zelf hoeveel en wat je leest en je krijgt een week tijd om je door je eigenlijk lijstje te worstelen. Wil je één boek lezen? Dan lees je één boek. Wil je vijf graphic novels lezen? Dan lees je vijf graphic novels. Zo eenvoudig is het.

Verbeelding Bookclub Read-a-thon bannertjeJe moet zeker geen lid zijn van de Verbeelding Bookclub om mee te doen aan deze read-a-thon. Absoluut niet. Als je de uitdaging wil aangaan, dan plaats je gewoon je lijstje op je blog of je favoriete uitlaatplek. Je kan dan gedurende de week van 22 september tot 28 september updates geven of gewoon op het einde van de week, laten weten wat je allemaal hebt gelezen. Very laag-drempelig allemaal. We hebben wel een bannertje dat je kan gebruiken op je blog als je wil deelnemen, want bannertjes zijn cool. Ah ja.

“Hoe mijn eigen lijstje er uit ziet?” vraagt u zich af. Wel. Zo.

 • Deel 2 en deel 3 uit de The Walking Dead graphic novel reeks
 • Sex criminals deel 1 van Matt Fraction als ik het op tijd te pakken krijgen (ook een graphic novel, de titel is een beetje misleidend)
 • Vivian vs the apocalypse door Katie Coyle
 • Elke dag van David Levithan
 • Ik ben een gorilla van Katherine Applegate

Ik heb gekozen voor een mix van graphic novels, jeugdboeken en Young Adult omdat ik weet dat ik daar door kan vliegen. Drie boeken en drie graphic novels, dat is mijn doel. Eens benieuwd wat dat gaat geven. Misschien is het ambitieus, maar op zich zou het moeten lukken. Er zit één weekend in de read-a-thon en normaalgezien staat er niets op de planning dat weekend. Dat wil dus zeggen dat ik ieder vrij moment kan lezen. Ha!

Zo. Wie doet er mee? Laat gerust een link achter naar jouw lijstje op jouw blog! Ik ben benieuwd.

In de Goodreads Verbeelding Bookclub kan je terecht om je hart te luchten, om te zagen, om updates te geven of om anderen die het wat moeilijker hebben aan te moedigen! Hou uw hashtag pompommekesdanske alvast klaar!

You Might Also Like

 • Karlijn

  Erg leuk. Ik ben laatst lid geworden dus ik doe graag mee. Ik ga maar eens aan de slag met een lijstje. X

 • Veerle

  Een snelle lezer ben ik niet, dus deze laat ik mij passeren. Zal wel geregeld komen kijken. Succes aan iedereen die mee doet en veel leesplezier of course. 🙂

 • Lien

  Ik werd ook lid en last het dus al op je goodreads pagina. Ik zou graag wat minder televisie kijken (wat ik nu vrij veel doe als afleiding, ontspanning, bezigheid tijdens het eten,…). In plaats daarvan wat extra lezen lijkt mij een goed en fijn alternatief. Ik geef het volgende week dus een kans en hopelijk bevalt het me zodat ik het kan volhouden.

 • Eline

  Whoop, whoop, ik kijk er zo hard naar uit! Ik heb al een stapeltje boeken liggen waar ik nu niet mag aankomen van mijzelf omdat ik ze voor de Read-a-thon aan het sparen ben. 🙂

 • Katrijn

  Ik ben je nog maar net beginnen volgen (via de bloglijst op “levenmetliv”, blog die ik al jàren lees) en dat vind ik bijzonder jamer, want ik vind je blog tamelijk geweldig. Ook fijn dat je zo veel over lezen schrijft, je hebt me al wat goede tips gegeven (Goodreads bijvoorbeeld) en ook voor mijn lessen ga ik je zeker nog gebruiken (Nederlands in de derde graad).
  En nu deze ‘Read a thon”, geweldig! Hét duwtje in de rug om een account te maken op Goodreads, en een week vollen bak lezen lijkt me super. Bon, ik zeg het er eerlijkheidshalve bij, ik speel een beetje vals, want ik moet momenteel veel rusten/liggen door mijn zwangerschap. Ik doe dus mee, en je komt me snel tegen op Goodreads!

 • Lies

  Super! Ik doe ook mee via mijn blog!

 • READ-A-THON | The endless variations on everyday life

  […] moet, alles kan, maar uitdagingen blijven toch fijn en het initiatief van Kathleen blijft […]

 • lentebloem

  Ik doe mee!

 • Hi-ke

  Ik schreef het ook al bij LaJungfrau: jammergenoeg te laat gezien! Maar sowieso ook niet de goede periode, want we hebben uitgerekend deze week bezoek van mijn broer en zijn vriendin, dus mijn tijd-voor-mij-alleen is zéér beperkt deze week. Hopelijk komt er snel een volgende versie!

 • Pin It on Pinterest