Gelezen

#Girlboss

#GirlbossIk loop eindeloos achter met boekrecensies. #Girlboss las ik eigenlijk ergens in juli. Juli begot! Het einde van september is intussen al bijna in zicht. Maar ik wilde jullie toch nog graag even over dit boek vertellen omdat boeken als deze niet overvloedig aanwezig zijn, helaas.

#Girlboss is een soort van autobiografie van Sophia Amoruso, de CEO van het fashion merk Nasty Gal. Als u het nu in Keulen hoort donderen, geen paniek. Ik had ook nooit van dat merk gehoord, maar blijkbaar is het razend populair aan de overkant van de Atlantische oceaan. In het boek vertelt Amoruso hoe zij is gestart als schoolverlater en hoe zij na een handvol interim jobs, uiteindelijk besloot haar eigen Ebay winkeltje te beginnen waar ze tweedehands vintage kleren verkocht. Dat Ebay winkeltje bleek een gigantisch succes te zijn en daaruit ontstond uiteindelijk de miljoenenorganisatie die Nasty Gal nu is. Naast het autobiografische gedeelte zijn er heel wat tips verweven in het boek. Er zijn tips rond het beheren van je geld, maar ook rond solliciteren, er komen heel wat andere girlbosses aan bod en ook zij komen met behoorlijk wat nuttige tips op de proppen.

Wat mij vooral aantrok in dit boek is dat dit een boek is dat geschreven werd door een sterk, vrouwelijk business rolmodel is en die zijn behoorlijk schaars. Ze zijn er, dat zeker wel, maar voor ieder vrouwelijk rolmodel zijn er minstens vijf mannelijke rolmodellen die boeken als deze schrijven en die luider roepen dan eender wie. Of erger nog, ze schrijven boeken met klinkende titels als: “Verdien één miljoen op twee weken tijd” en dergelijken. Amoruso zegt het zoals het is zonder rond de pot te draaien. Lekker eerlijk en rechtuit. Je wordt niet rijk zonder te werken. Punt. Je moet er moeite voor doen, hard werken, je door veel shit slaan, je geld slim beheren,… Ik heb heel veel rare hersenkronkeltjes en gedachtengangen als het aankomt op succesvol zijn en een zaak draaiende houden en gek genoeg haalde Amoruso heel veel van die regeltjes aan in haar boek. Dat zorgde er voor dat ik uiteraard het gevoel had goed bezig te zijn en dat geeft dan weer een duwtje in de rug. Goed, Fanny&Laura gaat niet meteen een miljoenenorganisatie worden (I wish), maar toch.

Daarnaast vond ik dat er heel wat interessante tips in stonden voor jongere dames, dames die net afgestudeerd zijn en misschien aan hun eerste baan gaan beginnen. Er staan sollicatietips in bijvoorbeeld. Die hoop ik niet meteen nodig te hebben, maar ze kunnen zeker van pas komen bij anderen die daarmee een beetje in de knoop zitten. Ik vermoed dat dames die net op hun eigen benen gaan staan algemeen meer gaan hebben aan dit boek dan dames die al even hun eigen boontjes doppen. Het blijft een aanrader, al is het maar om even een duwtje in de rug te krijgen.

You Might Also Like

 • Hanne

  Ik las #GIRLBOSS in één keer uit en vond het enorm inspirerend! Het leukste aan dit boek vond ik dat het zo humoristisch was. Veel boeken over managment, solliciteren… zijn zo saai om te lezen!
  Voor mij voelde dit boek een beetje aan als thuiskomen.
  Toffe review, Kathleen!

 • Charlotte

  Ik was al lang aan het twijfelen of ik #Girlboss zou lezen (kopen), en heb het na jouw review toch maar besteld. Ik ben benieuwd!

 • Olga

  Ik ben ZO benieuwd naar dit boek! Ik wil het ook erg graag gaan lezen.

 • Pin It on Pinterest