Gelezen

Waarom ik uiteindelijk toch besloot om een abonnement te nemen op Elly’s Choice

Enkele dagen nadat ik het artikel rond de boekenindustrie in Vlaanderen had gepubliceerd, verscheen er op MustReads een artikel over een Spotify-voor-boeken-site in Nederland namelijk Elly’s Choice. Ik bekeek de site kritisch en mijn eerste instinct was om me er niet op te abonneren, maar daar kwam afgelopen weekend verandering in.

Op Elly’s Choice worden iedere maand tien boeken geselecteerd die je kan downloaden en lezen op je e-reader. Er verschijnen ook interviews met auteurs en recensies van Elly zelf. Als je een jaarabonnement neemt, dan betaal je €2,99 per maand (of €35,88 in totaal). Als je per maand betaalt, dan betaal je €24,99. Je kan een maand proef draaien, maar dan kan je geen boeken downloaden.

Toen ik het aanbod voor de maand september zag, dacht ik “Meh”. Het enige boek dat er echt uitstak voor mij was Het Rosie Project en dat had ik al gelezen. Oh. En De Boekenapotheek aan de Seine, dat boek wilde ik misschien ook wel eens lezen. Toen ik met de zus in Maastricht was, had dat boek onze aandacht getrokken om de een of andere reden. Maar twee boeken die interessant leken uit een selectie van tien, was dat de moeite wel waard? Wat als de selectie altijd maar zo-zo was? Wat als de selectie gewoon mijn ding niet bleek te zijn? Want ik ken dat. Allemaal van die thrillers, biografieën en serieuze boeken en dat interesseert me gewoon niet. Sorry. Ik zag een paar chicklit-achtigen, maar daar heb ik nu ook niet meteen iedere maand nood aan.

Elly's ChoiceLangs de andere kant vind ik het zeer leuk dat er zo’n initiatief is als dit. Yuy! Iemand uit de boekenindustrie vond dit een goed idee en iemand is er volledig voor gegaan. Dat kan ik alleen maar aanmoedigen, natuurlijk. Goed, het is weer een Nederlands intiatief, maar bon. Daar ga ik even niet moeilijk over doen. Het is een stap in de goede richting, dat is het belangrijkste. En hey, als er tussen die maandelijkse selectie iedere keer één boek is dat ik wil lezen, dan is dat nog altijd z’n €2,99 per maand meer dan waard. Dat is een koopje, zelfs voor een e-boek. Dus uiteindelijk besloot ik mijn stem te laten horen door dit project te steunen door een jaarabonnement te nemen.

We zien wel wat de toekomst brengt, maar eigenlijk heb ik er wel vertrouwen in. En dan is het nu vingers kruisen dat er een gelijkaardig initiatief de kop opduikt in Vlaanderen, want heel de tijd boeken lezen met “Nou”, “Joh” en “Vetgaaf” er in, bezorgt me toch af en toe de wubbes, om het op z’n schoon Vlaamsch te zeggen.

You Might Also Like

 • Karlijn

  Dit kende ik nog niet. Maar wat een goed initiatief. Ik ga er eens over denken, want voor die prijs hoef je het inderdaad niet te laten.

 • lentebloem

  Ik was ook zeer enthousiast, maar toen ik het aanbod zag, twijfelde ik en ik twijfel nog altijd.
  Ik heb besloten enkele maanden af te wachten en ondertussen het aanbod in de gaten houden.

  Ik vind het in ieder geval ook een heel leuk initiatief en alleen al daarom zou ‘n mens ‘n abonnement nemen. 🙂

 • Maai

  Whaha dat laatste stukje van jou… Lijkt me wel wat dat initiatief. Ik ga eens kijken. Heb alleen geen ereader, is het dan ook wat?

 • Tita

  Ik ben er ook voor gegaan. Ik hou wel eens van wat chicklit of een ontspannende thriller. Ik moet bekennen dat er bij mij bij het downloaden van het 3e boek iets misliep maar dat de klantendienst van Elly’s Choice echt moeite heeft gedaan om het op te lossen en het werkt nu helemaal naar behoren. Ik vind inderdaad ook dat het weinig geld is en ik heb er in september toch 5 gedownload van de 10. Ik lees overigens op een tablet want ik heb geen e-reader.

 • ktrn

  Merci voor de tip!

 • Leen

  Ik sta er ook nogal sceptisch tegenover, gezien het chicklit/thrilleraanbod dat ik al had gezien, leuk als tussendoortje dat wel. Maar vind het schoon dat gij het steunt, en inderdaad, wie weet ‘verbetert’ of vervlaamst het aanbod dan ook wel!

 • Ivy

  Ik kijk uit naar meer reviews, want ik twijfel ook nog…

 • Pin It on Pinterest