Gebeurd

Hoe gaat het nog met…

Soms zijn er onderwerpen waarover ik schrijf en achteraf laat ik er niets meer over weten. Af en toe vragen sommige mensen dan “En? Hoe gaat het nog met…?” en dan vertel ik met veel plezier over die zaken die misschien wat in de vergeetput zijn terecht gekomen of waarmee ik jullie niet constant mee om de oren wil slaan.

Een paar maanden geleden schreef ik een eerste “Hoe gaat het nog met…” bericht en het werd de hoogste tijd voor een tweede bericht in die categorie.

Hoe gaat het nog met die beautyproductjes die je een tijd geleden kocht? Zie dit blogbericht
Ik zou graag willen zeggen dat die tube BalmShelter zo goed als op is of toch op z’n minst al half gebruikt is, maar nope. Nope. Ik krijg het maar niet in mijn ochtendroutine verwerkt, dat smeren van dat crèmeke. Af en toe doe ik het op dagen dat ik er toevallig ‘s ochtends aan denk, maar die dagen zijn zeldzaam. Onlangs heb ik het wel gebruikt vlak voor ik een filmpje opnam voor hier op de blog en ik gebruikte dan ook even een rondslingerend uhm… ding om uw wallen mee te camoufleren. Dat was een geslaagd experiment. Ik zag er meteen twintig keer wakkerder uit. Altijd mooi meegenomen. Maar om dat iedere ochtend te doen? Pffff… Respect voor de mensen die daar tijd in willen steken, maar het is vrees ik niets voor mij. Langs de andere kant wil ik het wel gebruiken, want het heeft wel een zichtbaar effect op mijn huid en doet een paar oneffenheden en rode plekjes verdwijnen.

De lippenbalsem daarentegen heb ik wél in mijn ochtendroutine weten in te werken en die gebruik ik praktisch iedere dag. Soms vergeet ik het wel eens, maar ach. Geen haan die daar om kraait natuurlijk.

Wortel cashewburger

Hoe gaat het met Project Brooddoos?
Dat heeft een hele poos heel goed gelopen. Tot ergens november vorig jaar. Toen had ik vakantie en ik heb het daarna niet meer terug in gang kunnen trekken. Best wel stom, want ik was goed bezig. De weegschaalgoden waren me goed gezind en zo. Het is één van die dingen die ik terug zou willen oppikken, maar ik stak best wel wat tijd in het uitdenken van lunches en ergens werd het ook wat gevaarlijk voor mij.

In mijn hoofd begon ik een hele vreemde klik te maken waardoor ik obsessief begon bezig te zijn met voedsel. Ik neig heel hard naar obsessief gedrag en ik moet daar voorzichtig mee zijn. Dat is trouwens ook één van de redenen waarom ik geen alcohol drink en mij zo ver mogelijk uit de buurt hou van de meeste genotsmiddelen. Als je dan opeens obsessief begint bezig te zijn met eten, dan is dat wel even schrikken. Het zit gelukkig niet in mij om een eetstoornis te krijgen, daarvoor eet ik net iets te graag, maar die klik was eng. Dus vandaar dat ik nu eerder wil eten wat ik wil en mij op mijn gemak wil voelen in mijn hoofd. U mentaal goed voelen is nog altijd tien keer belangrijker dan een maatje 38 of een bepaald getalletje op de weegschaal.

Ik ben momenteel op het punt gekomen dat ik terug een beetje een evenwicht moet vinden in wat ik eet (spontane voedselintoleranties zijn altijd een duidelijk signaal dat er iets mis is), maar dat komt terug in orde, daar ben ik zeker van. Mijn trouwe brooddoos staat paraat als ik hem nodig heb.

Hoe gaat het nog met de Life List? 
Dit jaar werden er al twee puntjes geschrapt. Hoera! Nummertje 78 “Mijn gastouders uit IJsland terug bezoeken” werd eerder deze maand geschrapt zoals jullie wel al konden lezen. En nummertje 97 “Een Plan kindje adopteren” deed ik ook eerder dit jaar, hetzij via Fanny&Laura, maar ik vind dat dat telt. Nah.

Het is de bedoeling dat ik binnenkort die Life List eens onder handen neem. Ik stelde de lijst vijf jaar geleden op en hoewel het een Life List is, verander je toch als persoon. Er staan dingen op die me vijf jaar geleden misschien interesseerden, maar die me nu een pak minder zeggen. Dus ik heb intussen besloten om de vijf jaar eens goed naar die lijst te kijken, de puntjes te verwijderen die me niets meer zeggen en eventueel puntjes toe te voegen waar ik intussen keihard van droom.

 Denken jullie zelf nog aan bepaalde onderwerpen waarover ik ooit blogde en daarna nooit meer iets van liet horen? Stel gerust je “Hoe gaat het nog met…?” vraag in de reacties.

You Might Also Like

 • meisje

  Hoe gaat het nog met jullie 2 katten Nelson en Vince?
  Het is precies al eventjes geleden dat je over hun avonturen geschreven hebt 🙂

 • Miss Paperfection

  Kan wel begrijpen dat er na 5 jaar dingen op je Life List veranderd zijn. Ben benieuwd. Sinds kort heb ik een vaste ochtendroutine opgebouwd, want mijn huidje wordt er niet jonger op en merk toch wel verschil.

 • Olga

  Updates over je huis en de poezen vind ik altijd leuk. Ook als je zegt, we hebben eigenlijk niks meer aan ons huis gedaan. Want dat hebben wij bijna ook niet en dan zijn we niet alleen!

 • Mieke

  Hoe gaat het met … orde in de chaos?
  Nog altijd geld “verdienen” om uit eten te gaan.
  Kunnen jullie het proper en opgeruimd houden in het nieuwe huis?

 • Pin It on Pinterest