Gegeten

Funny Blue

We hebben intussen wel al wat mocktails achter de schermen getest voor ze hier op de blog verschijnen. Kwestie van te weten waarover ik het heb, natuurlijk. Ik moet zeggen dat Blue Curaçao altijd behoorlijk fascinerend heb gevonden. En daardoor dus ook Funny Blue. Felblauwe drankjes, dat is nogal apart.

Blijkbaar worden drankjes waar je Funny Blue in gebruikt meestal nogal een rare rioolwater-achtige kleur eens je ze mengt. Ahum. Ja. Het is niet bepaald appetijtelijk, hoewel de drankjes op zich wél lekker zijn. Dus nam ik wijselijk een foto van dit drankje voor ik het mengde. Kwestie van jullie niet allemaal over jullie nek te laten gaan. En zelfs dan nog ziet het er een beetje raar uit. Soit. Toen ik Het Vriendje aankeek met de vraag: “Ik ken die smaak van ergens. Wat is die smaak?” antwoordde hij prompt: “Smurfensnoepjes”. En inderdaad. Smurfensnoepjes. Ideaal. Mij hoort u absoluut niet klagen.

Benodigdheden voor Funny Rainbow

 • Een goed groot glas
 • Funny Blue
 • Funny Tropical
 • Pompelmoessap
 • Ananassap
 • Een beetje citroensap (wij gebruikten citroensap uit een flesje, wegens te lui om een citroen te persen)

Werkwijze voor Funny Rainbow

 • Deel je volledige glas, van bodem tot de rand, in vijf denkbeeldige delen
 • Ik gooi altijd eerst een pak ijsblokjes in mijn glas, maar Het Vriendje beweert dat dat fout is. Soit. Gooi uw ijsblokjes in uw glas wanneer je wil. Nu of op het einde.
 • Vul één vijfde met Funny Blue
 • Vul twee vijfde met Funny Tropical
 • Vul één vijfde met pompelmoessap en het resterende vijfde deel met ananassap.
 • Voeg nog enkele druppels citroensap toe.
 • Steek een rietje en een parapluutje bij in uw glas en klaar is kees! Slurpen maar!

Voor deze mocktail heb je zoals je kan zien ook Funny Tropical nodig, maar Funny Blue op zich met een scheut appelsiensap is zeer lekker. En als je Funny Blue mengt met alleen maar appelsiensap, dan krijg je een hele mooie groene kleur, geen rioolwater-achtige kleur. 😉

Giveaway Van de eeuwig sympathieke Carl van Funny mag ik een fles Funny Blue weggeven aan één gelukkige Verbeelding lezer. Om mee te doen laat je gewoon een reactie achter op dit bericht. Zorg zeker dat je een geldig e-mailadres gebruikt, zodat ik je kan contacteren als je gewonnen hebt! Deelnemen kan tot en met dinsdag 30 september. Op woensdag 1 oktober kies ik een winnaar.

You Might Also Like

 • Studio8940 - Thomas

  Het lief drinkt geen alcohol, dus laat die Funny maar komen! 😉

 • Mieke

  Ik wil dat wel winnen. Ik ken alleen de “klassieke” cocktails (ja, die met alcohol dus). Maar een blauwe heb ik nog nooit gedronken 😀
  Mieke

 • Margot

  mmm, blauwe cocktails zijn bij mijn favorieten! ik wil graag eentje winnen

 • gerhilde maakt

  Mmmm, blue curaçao en mmm smurfensnoepjes! Verdorie, nu heb ik zin in smurfensnoepjes … Lijkt me lekker en appetijtelijk, who gives …?

 • Heidi

  Aha! Turquoise blue is mijn favoriete cocktail maar daar zou een alcoholvrije versie van moeten bestaan 🙂 Kan ik mss eens proberen met die Funny-fles!

 • liesbet rombaut

  Mmm, smurfensnoepjes, klinkt goed! Na 9 maanden zwangerschap en 2 maanden borstvoeding (tot nu toe) heb ik ook wel eens zin in een cocktail.

 • Kelly

  Oh ik wil ook zo wel eens een flesje

 • Kelly

  … proberen, dus 😉

 • Jet

  Ik hou van blue curacao! En geef nog steeds borstvoeding, dus een alcoholvrije versie zou ideaal zijn!

 • Marie

  Mie mie mie!!
  Nog steeds zwanger en verlangend naar n lekker drankske

 • Ivy

  Zo’n fles zie ik wel zitten, maar ik ben te laat zeker?

 • Pin It on Pinterest