Gelezen

Read-a-thon wrap up

Deze week was het dan eindelijk zo ver: de eerste Verbeelding Read-a-thon! Het grappige is dat ik Read-a-thon niet associeer met een marathon, maar eerder met de uitspraak: “Read a ton!” en boy, oh, boy, heb ik even een ton gelezen.

Ik ben een klein beetje afgeweken van mijn vooropgestelde leeslijst, want dat mag. Niets staat in steen gegrift. Mijn doel was om uiteindelijk drie boeken en drie graphic novels te lezen en dat deed ik.

 • Maandag begon ik op mijn Kindle in Vivian vs the apocalyps van Katie Coyle. Het was de bedoeling dit boek te lezen tijdens mijn dagelijkse treinritten. Diezelfde avond begon ik ook in Ik ben een gorilla van Katherine Applegate. Omdat dat een kinderboek is dat zeer vlot geschreven is, raakte ik al tot over de helft.
 • Dinsdag las ik Ik ben een gorilla ‘s avonds uit en op mijn treinritten las ik verder over Vivian en haar avonturen.
 • Woensdag is mijn vier vijfde dag en ik probeerde al mijn werk voor Fanny&Laura in de voormiddag af te werken zodat ik in de namiddag ongegeneerd en zonder schuldgevoel kon lezen. Ik besloot ook even langs de bibliotheek te gaan en daar hadden ze eindelijk De hond is een beetje kapot van Wouter Deprez, het derde boek in zijn fantastische reeks boeken met brieven aan zijn zoontje. Dat boek werd dus in een ruk uitgelezen. Daarna volgde deel twee van The Walking Dead graphic novels en ik begon ook in het Blogboek van Kelly. Productief dagje, die woensdag.
 • Donderdag kwam ik bekaf thuis, maar ben ik er toch in geslaagd om nog wat te lezen in het Blogboek. Ik kon er mijn aandacht genoeg bij houden om er toch nog wat van op te steken. En ik vond deel drie van Saga in de brievenbus. Helaas was deel twee nog niet geleverd hoewel ik die op dezelfde moment had besteld. Dat was wel even de frustratie van de dag, anders was ik met veel plezier verder beginnen lezen in die reeks.
 • Vrijdag stak gelukkig deel twee van Saga in de bus en ook Sex Criminals. Hoera! Ik verslond die laatste graphic novel en moest er met momenten luidop om lachen. Uiteindelijk las ik ook het Blogboek uit, omdat ik nog maar iets van een dertig pagina’s te gaan had.
 • Zaterdag las ik dan het derde deel van The Walking Dead graphic novel reeks. Deel twee vond ik precies minder, deel drie vond ik weer steengoed. En ik las ook Vivian vs the apocalyps uit. Dat boek was ook een aangename verrassing en ik ben best nieuwsgierig naar het vervolg. Ik twijfelde heel hard of ik nog in een fictieboek zou beginnen en besloot uiteindelijk dat ik mijn doel had behaald, hoewel ik eigenlijk Elke Dag van David Levithan zou lezen. Het Blogboek was een mooi alternatief.
 • Zondag moest ik mezelf nog altijd in stilte bezighouden omdat Het Vriendje een game-weekend had met een kameraad en uiteindelijk kon ik het niet weerstaan om deel twee en deel drie van Saga te lezen. Beestige reeks!

Conclusie? Ik las twee fictieboeken, twee non-fictieboeken en vijf graphic novels in totaal goed voor net geen 2000 pagina’s (1962 om exact te zijn). Dat was dus duidelijk een beetje meer dan verwacht. Ahum. Een geslaagde Read-a-thon, me dunkt. En dan komt er nog eens bij dat ik eigenlijk geen enkel slecht boek heb gelezen deze week. Ha!

Het hielp trouwens keihard dat de Read-a-thon de week na mijn vakantie plaatsvond, want ik was nog altijd een beetje in vakantiemodus. Daardoor kon ik perfect weerstaan aan de lokroep van het internet. Meestal zat ik een klein uurtje aan de computer en verhuisde ik dan naar de zetel om te lezen. Daardoor las ik met gemak twee à drie uur per dag in plaats van mijn gebruikelijke uurtje.

Er komt zonder twijfel een tweede Read-a-thon en dan ben je meer dan welkom om mee te doen. Zorg zeker dat je je aanmeldt voor de Verbeelding Bookclub op Goodreads, want dan kan je mee beslissen wanneer de volgende Read-a-thon plaats zal vinden.

You Might Also Like

 • Literasa

  Wow, ik ben jaloers op jouw leestijd. Hier heb door alle drukte maar 1 boek gelezen. Ik heb je read-a-thon (ik dacht ook “een ton”, haha!) ook vermeld in m’n blogpost van deze week: http://literasa.blogspot.be/2014/09/de-laatste-franse-week.html

 • Elisse

  Jaaa Kathleen, goed gedaan!! Morgen volgt mijn overzichtje. Iets minder spectaculair, maar ben toch heel content!

 • Karlijn

  Goed hoor Kathleen! Je kunt wel zeggen dat het een succes was. Ik hoop mee te doen de volgende keer, houd zeker Goodreads in de gaten 🙂

 • Hi-ke

  Waw, straf dat je zoveel gelezen hebt! Ik ga Goodreads toch nog maar eens een kans geven en ben dus alvast lid geworden van je boekenclub 🙂

 • Pin It on Pinterest