Gelezen

E-bookfestival

Een tijdje geleden klaagde ik dat e-boeken in Vlaanderen te duur zijn en blijkbaar zijn er ook genoeg uitgevers die het anders willen zien. Op de site van De Standaard Boekhandel loopt er tijdens de maand oktober een e-bookfestival. Alle titels van Dutch Media Uitgevers staan er aan €4,99 per titel. Een goeie prijs voor een e-book, als je het mij vraagt.

Er zitten daar behoorlijk wat titels tussen die al een tijdje op mijn te-lezen-lijst staan op Goodreads, dus ik vermoed dat ik daar toch even mijn slag ga slaan. Het zullen waarschijnlijk enkele van deze titels worden. Of misschien toch nog meer. Lalala.

 • De golem en de Djinn van Helene Wrecker. Dit boek gaat over twee bovennatuurlijk wezens: een golem (een wezen gemaakt uit klei uit de Joodse mythologie) en een djinn (een wezen gemaakt van vuur uit de Arabische mythologie). Deze twee wezens komen aan in het New York van eind 19de eeuw en worden daar opgenomen in de maatschappij. Het zou heel wat mythologie verweven met historische fictie zijn en dat zie ik volop zitten.
 • De dag dat ik doodging van Tania Bongers. Het boek gaat over een vrouw die tijdens haar zwangerschap te horen krijgt dat ze baarmoederhalskanker heeft. De enige manier om te overleven is door de baby te aborteren en de tumor te verwijderen uit de baarmoeder. Over my dead body, zei Tania Bongers en ze ging het gevecht aan om haar baby te kunnen houden. Klinkt behoorlijk heftig.
 • De cirkel van Dave Eggers. Over dit boek weet ik niet heel veel en dat wil ik eigenlijk zo houden tot ik het lees. Het zou iets met social media en big brother te maken hebben, over een organisatie die al je geheimen kent en over nul privacy en zo. Intriges! INTRIGES!
 • Hou je mond! van Sophie Kinsella. Ik las eerder dit jaar mijn eerste Sophie Kinsella boek, want ik wilde graag weten waarom zij de queen van de chicklit is. Ik snap nu helemaal waarom en af en toe een beetje chicklit moet helemaal kunnen. Er staan nog verschillende andere boeken van haar in de lijst, maar ik wil persé Hou je mond! lezen. Vraag me niet waarom.
 • Half zwart van Sally Green. Nathans vader is een van de gevaarlijkste heksen die er is, zijn moeder was een witte heks. Een beetje een rare combinatie dus. En dan is er een heel verhaal over witte heksen die hem gevangen houden en Nathan die inwijdingsgeschenken moet ontvangen van z’n vader voor hij zelf met de magie aan de slag kan. Als hij die geschenken niet op tijd ontvangt, sterft hij. Ik weet niet helemaal hoe het allemaal in elkaar zit (daarvoor moet je waarschijnlijk eerst het boek lezen, doh), maar ik hoorde er verschillende mensen vol lof over spreken op Booktube.
 • Stad van Beenderen van Cassandra Clare, het eerste deel uit de Mortal Instruments reeks. Ik hoor zoveel goede dingen over die reeks, maar ik ben er nooit in begonnen omdat het een reeks is. Het zesde en laatste boek verscheen eerder dit jaar en ik weet nog niet helemaal zeker of ik mij wil binden aan een reeks van zes boeken. Pfoeh. Zes.
 • Waarom het is uitgegaan van Daniel Handler. Als ik het goed begrijp dan wordt dit hele verhaal van een relatie die op de klippen is gelopen verteld aan de hand van voorwerpen. Er zouden ook prentjes in dit boek staan van al die voorwerpen. Prentjes zijn cool. Jawel.
 • Onder de ketchupwolken van Annabel Pitcher. Annabel Pitcher schreef ook My Sister lives on the Mantelpiece, een boek dat vrij lang is blijven nazinderen bij mij. Het was een goede mix tussen grappig en ontroerend. Dus ik wil graag een nieuw boek van haar lezen. Dit boek gaat over een meisje met een verschrikkelijk geheim. Ze kan het aan niemand kwijt en besluit het uiteindelijk in een brief aan een gevangene te schrijven. BRIEFROMAN! Hell yeah. (allez, dat denk ik toch)

Er staan ook een paar boeken tussen die ik onlangs las. De Boodschapper van Markus Zusak bijvoorbeeld en Als ik blijf van Gayle Forman, dus moet je die willen lezen, dan kan je die ook in die lijst terugvinden. ‘t Is maar dat u het weet.

Ik ga mijn boekenbudget voor deze maand eens goed moeten herbekijken, denk ik, want er staan een pak interessante titels tussen en veel van die titels kosten nog een tikkeltje meer op de Kindle. Een euro of twee, maar toch. Misschien moet ik gewoon een voorraadje inslaan. Een voorraadje e-books kan nooit kwaad, toch? Toch?

Zijn er volgens jullie nog boeken op die lijst die ik écht moet lezen? Gaan jullie gebruik maken van dit e-bookfestival? Je hebt nog tot het einde van de maand om je slag te slaan!

You Might Also Like

 • nobutterfly

  En kan je die dan op je kindle zetten?

 • Kathleen

  @Nobutterfly: het zijn epub’s die je koopt bij de Standaard Boekhandel, maar met een programma zoals Calibre kan je epub’s omzetten naar mobi’s en dan kan je die boeken ook lezen op je Kindle.

 • Kelly

  Ha, merci voor de tip, Kathleen! Ik denk dat ik ook een voorraadje eBooks ga inslaan. Het wordt dan ook winter hé. Hé?

 • Sabrina

  Ik doe nog niet aan e-books, maar als ik binnenkort overstag ga zal dat in grote mate aan jou te danken zijn 🙂 Ik heb mezelf een e-reader beloofd als ik mijn zelf opgelegde leeslijst voor dit jaar nog afgewerkt krijg, kijk er al naar uit!

 • Tita

  Helaas, ik heb geen geld op overschot op dit moment. En met dat Elly’s Choice-abonnement dat ik heb weet ik niet welke boeken er nog op gaan komen en zou het best kunnen dat ik boeken dubbel koop. Bovendien heb ik eigenlijk genoeg boeken liggen (en op de tablet staan) die ik nog moet lezen. Ik ga even van mijn hart een steen maken. *kijkt eens streng naar zichzelf*

 • Katrijn

  Zelfde vraag als Nobutterfly, maar ik vervang Kindle door Kobo.

 • Kathleen

  @Katrijn: dat zou ook geen probleem mogen zijn: http://www.eburon.nl/hoe_zet_ik_epub_ebooks_op_een_kobo_reader

 • Piepow

  De Cirkel: lezen! En voor de rest zwijg ik, aangezien je er niets over wil weten 🙂
  Epub op Kobo zetten is geen enkel probleem, ik doe dat gewoon via de computer (bestanden verslepen naar Kobo en klaar).
  Ik zag de actie ook, maar er zijn zoveel boeken dat ik het maar moeilijk zoeken vind…

 • lien

  een voorraadje e-books kan idd nooit kwaad. punt.

  dankjewel voor de tip, en de pre-selectie.

 • Karlijn

  Wat tof zeg. Jammer dat ik niet in Belgie woon 😉 Er staan echt goede boeken tussen, onder de ketchupwolken vond ik erg goed. Ik was erg geraakt door haar andere boek (net als jij dus) en ook deze was erg mooi. En inderdaad, een voorraadje kan nooit kwaad!

 • Eefje

  Ik heb Stad van Beenderen gelezen en vond er niet zoveel aan, best vermakelijk hoor, maar je kan ook je tijd besteden aan interessantere boeken. Maar goed, ik schijn daarin in de minderheid te wezen geloof ik. Ik ga in elk geval niet de rest van de serie lezen. Verder ben ik ook erg benieuwd naar The Circle! Mijn ouders hebben me dat boek voor mijn verjaardag gegeven en zijn er flink fan van. Dus die zal ik binnenkort ook eens gaan lezen.

 • Pin It on Pinterest