Gebeurd

Life List update

Ik maakte mijn life list in het jaar onzes heeren 2009 (31 augustus om exact te zijn, lang leve een blog bijhouden). Vijf jaar later ben ik als persoon wel wat veranderd en zijn er bepaalde zaken op die lijst waarvan ik denk: “meh”.

Ik weet dat het een “life list” is en dat die dus geldig zou moeten zijn voor je hele leven, maar je groeit ook als mens en je verandert en zo’n lijst moet dan ook meegroeien en kunnen veranderen, vind ik. Dus dan doe ik dat gewoon. Tijd voor een update dus. Lekker puh.

Pas op, ik ga mijn life list niet ieder jaar updaten. Dat zeker niet. Maar één keer om de vijf jaar moet zeker kunnen, vind ik persoonlijk.

Verwijderd in het jaar onzes heeren 2014

 • 7. Werken bij Oprah Winfrey.
  Het blijft een straffe madame, maar daarom moet ik er niet voor gaan werken.
 • 58. Ayahuasca gebruiken voor zijn genezende werking.
  Ge hebt alternatief zijn en ge hebt erover gaan.
 • 106. Een BMI van 22 hebben… mijn hele leven lang (met andere woorden nu 5 tot 6 kg afvallen).
  Ik heb besloten dat er bepaalde zaken toch wel een pak belangrijker zijn dan een paar cijfertjes. Uzelf goed voelen en gelukkig zijn, bijvoorbeeld. Toevallig word ik behoorlijk gelukkig van koekjes, taarten, cakejes bakken en ook opeten natuurlijk. Ik ga mezelf niet onder druk zetten voor zoiets als een cijfertje. Punt. Van zodra een dokter zegt dat ik moet afvallen, dan zal ik luisteren, maar nu? Nope.

Aangepast in het jaar onzes heeren 2014

 • 107. Tien jaar op een rij deelnemen aan NaNoWriMo en uiteraard aan de 50,000 woorden geraken (2008 – 2009 – 2010 – 2011 – 2012).
  Ik heb besloten hier vijf jaar van te maken. Vijf jaar deelnemen en de 50.000 woorden halen is al behoorlijk wat, lieve mensen. Vijf jaar OP RIJ deelnemen en aan de 50.000 geraken is al behoorlijk zotjes. Dat nog eens vijf jaar langer doen is compleet absurd. Ik doe NaNoWriMo heel graag, maar het moet plezant blijven. Door deze aanpassing mag ik dit puntje ook meteen schrappen. Moehahaha!

Aantekeningen bij een paar puntjes

 • 2. Een boek schrijven én uitgeven.
  Ik heb besloten dat een e-book telt. U weze gewaarschuwd.
 • 9. Een TED conferentie bijwonen.
  Of een TEDx conferentie mag ook.

 To add or not to add

 • Een tattoo laten zetten. Ik weet al jaren wat ik wil en waar op mijn lijf ik dat wil (een oroboro op de zijkant van mijn rechterknie). Sinds een paar maanden weet ik ook welke tattoo-artist ik wil dankzij Eefje en haar prachtige tattoo. Alleen is de vraag: to tattoo or not to tattoo? Het is nogal uhm… voor het leven en zo. Ik weet niet of ik daar mentaal klaar voor ben, voor dingen voor het leven.

Ik heb even geteld hoeveel puntjes ik heb al kunnen doorstrepen in die vijf jaar. De volle drieëntwintig. Jawel. Niet slecht. Helemaal niet slecht. Dat is ietsje meer dan een vijfde. Ik denk dat ik de meeste makkelijke puntjes wel al heb gehad, maar op de één of andere manier zal ik al die andere puntjes ook wel kunnen afvinken. Uiteindelijk.

Zijn er bepaalde zaken die jullie willen doen voor jullie het loodje leggen of heb je daar nog nooit bij stilgestaan? Heb je zelf ergens een life list rondslingeren en update je die af en toe een keer? Of is dat helemaal not done?

You Might Also Like

 • Ellen

  Dat van die tatoeage snap ik wel. Het kan heel mooi zijn, maar raak je er niet op uitgekeken? Anderzijds is het wel een hele mooie en persoonlijke manier om je te ‘uiten’. Persoonlijk vind ik het ook wel eens verfrissend dat er nog mensen zijn die gewoon tattoo-loos zijn, een uitstervend ras als ik in de zomer eens om me heen kijk tijdens het zwemmen…

 • De Zuster Van

  ‘Ge hebt alternatief zijn en ge hebt erover gaan.’

  Haha, de beste zin van heel deze blogpost!

 • An

  effe googlen wat een oroboro is :p

  ik zou mijn lifelist ook nog eens moeten updaten, maar over een paar maand kan ik toch weer een paar dingetjes schrappen

 • Liesbeth

  Ha, zuster van, dat vond ik ook!

  To tattoo or not to tattoo: eerlijk, ik zou wachten tot je volgende update binnen 5 jaar of je hem dan ook nog zo graag wilt. Ik heb een tattoo, 10 jaar ondertussen, en ik heb er geen spijt van, maar het is ook niet dat ik hem echt een meerwaarde vind hebben nu. Eigenlijk vergeet ik dat ie er staat. Misschien ben ik door moeder te worden meer trots op mijn lijf en vind ik niet dat het versiering nodig heeft. Puur natuur, dat is meestal echt schoonheid.

 • Hi-ke

  Hehe, toen je aankondigde dat je je life list ging updaten, was ik er nog eens door gaan bladeren en ik had toen al zo’n vermoeden dat Oprah Winfrey wel eens een slachtoffer zou kunnen zijn 🙂

  Mijn life list staat hier: http://lepetitrequin.blogspot.ch/p/life-list.html
  En die is al aangepast tegenover het begin: er zijn voornamelijk al wat zaken extra bijgekomen, maar ik heb ook al twee puntjes geschrapt en er eens eentje aangepast. Gelijk je zegt, mensen veranderen en ‘t is niet omdat ik ooit iets wilde doen, dat ik dat nu tegen mijn goesting zou moeten gaan doen.

 • Charlotte

  Ik ken het getwijfel over een tattoo… Ik twijfel zelfs nog tussen twee tattoo’s (een cactus of een zinnetje) (of misschien gewoon allebei?). En ik wil hem dan graag op mijn pols, wat naar het schijnt wel één van de pijnlijkste plaatsen is. Dilemma.

 • ktrn

  Mijn lijst vind je hier: http://katriendeclerck.be/life-list/ Het enige wat er al aan veranderd is, is dat er stelselmatig dingen bijkomen .. :p

  Succes nog met die van jou, 23 puntjes vind ik al heel wat!

 • Eefje

  Het was ook echt een hele stap voor mij om die tattoo te laten zetten! Maar ik ben er echt superblij mee en hardstikke trots op mezelf dat ik het gedaan heb. Gelukkig heb je niet een deadline om te besluiten, gewoon lekker blijven twijfelen tot je het weet. En als je nog meer vragen hebt dan weet je me te vinden!

 • olga

  Alhoewel ik erg geniet van jouw life list, heb er zelf niet de behoefte er eentje te maken. Ik merk dat ik erg gelukkig word van korte termijn plannen. Ik zie wel wat de toekomst me brengt. Het grootste doel is doen waar ik gelukkig van word (en de mensen om me heen ook). En daar ben ik op het moment ontzettend druk mee. 🙂

 • Pin It on Pinterest