Gebeurd

Die keer dat ik twee online cursussen tegelijk zou volgen

In maart volgde ik een behoorlijk intensieve online cursus rond surface pattern design. Surface pattern design is alles wat te maken heeft met motiefjes maken om op verschillende ondergronden te drukken bijvoorbeeld stofjes of papierwaren of douchegordijnen en meer van dat. Ik moet jullie waarschijnlijk niet gaan uitleggen dat dat iets is dat op mijn lijf geschreven is en waar ik super hard in ben geïnteresseerd.

Dus in maart volgde ik de eerste module van The Art and Business of Surface Pattern Design. Die module was de basis. Waar kan je inspiratie vandaan halen om motiefjes te maken? Hoe kan je een motiefje maken met traditionele media? Hoe maak je zo’n motiefje digitaal? Die cursus was voor mij een serieus schot in de roos. Ik moet toegeven dat ik door mijn achtergrond als grafisch vormgeefster wel al veel wist, maar lang niet alles. Hetgeen ik het allerleukste vond was vooral de community. Er was een afgesloten Facebook groep waar iedereen z’n vorderingen kon delen en dat was een fijne bende. Nu nog altijd is dat een behoorlijk actieve groep.

Normaalgezien zou de tweede module van deze cursus plaatsvinden in juli. Ik had me daar meteen ook al voor ingeschreven omdat je dan korting kreeg en aangezien die cursussen helaas niet van de goedkoopsten zijn, was een korting mooi meegenomen. En wat bleek toen? Onze juffrouw was zwanger en haar uitgerekende datum was tijdens module twee van die cursus. De cursus zou dus verplaatst worden naar oktober/november. Maar net voor dat nieuws werd aangekondigd had ik me met al mijn enthousiasme ingeschreven bij een andere cursus omdat die tijdelijk maar de helft van de prijs kostte. Kortingen. Jawel. Ik maak daar met veel plezier gebruik van.

Die andere cursus wordt gegeven door niemand minder dan Lilla Rogers. Dé Lilla Rogers. Als u het in Keulen hoort donderen, geen paniek. Lilla Rogers is een agent die een dertigtal artiesten/illustratoren vertegenwoordigt met haar Lilla Rogers Studio. Zij neemt echt alleen maar de crème de la crème aan, maar via haar cursussen laat ze zien hoe je jezelf kan opwerken tot een geweldige surface pattern designer. Zij is diegene die bij mij dit hele surface pattern design avontuur in gang heeft gezet met haar boek I just like to make things, waarover ik hier al schreef.

Soit. Conclusie van het hele verhaal. De cursus van Lilla Rogers begint op 20 oktober. Module 2 van de andere cursus begint een week later op 27 oktober. Beide cursussen duren iets van een vijf weken. Dus ja. Moest het de oorspronkelijke planning hebben gevolgd dan was er geen enkel probleem geweest. Nu… Wel een probleem. Het zal hier dus waarschijnlijk een pak stiller worden, er zal een pak minder gelezen worden en er zal eens wat vaker diepvriespizza gegeten worden. Maar maak u absoluut geen zorgen, dat was de vorige keer ook zo en ik en ook mijn blogje hebben dat toen zonder kleerscheuren overleefd.

De komende tijd ga ik dus in mijn hobbykamertje zitten te tekenen gelijk een gek en uiteraard ga ik daar met volle teugen van genieten. Because I just like to make things. That’s just what I do.

Het design met de buitenaardse wezentjes die op reis gaan dat hierboven staat is trouwens verkrijgbaar als stofje op Spoonflower. Dus moest u geïnteresseerd zijn, dan kan u het altijd daar bestellen. ‘t Is maar dat u het weet.

You Might Also Like

 • Karlijn

  Supertof dat je de cursussen gaat volgen! Ik ken Lila Rogers niet maar ik heb net even op haar site gekeken en wow, wat tof! Echt wat een toffe cursussen, ik zou best mee willen doen! Heel veel succes én als je daarna maar wel weer terugkomt 🙂

 • Zjizjipke (@Zjizjipke)

  Geniet ervan! Ik ben nieuwsgierig naar alle mooie dingen die je gaat ontwerpen!

 • gerhildemaakt

  Succes ermee! Doe het maar even wat rustiger met de blog dan, ja. Ik ben wel benieuwd naar de dingen die je gaat ontwerpen, die mag je nadien zeker showen hier!

 • ktrn

  Maar ge gaat dat goed doen, gij! 🙂

 • Hi-ke

  Succes! Benieuwd naar welke schone dingen je dit keer gaat maken!

 • Pin It on Pinterest