Gebeurd

30 before 30: maand 3

Het leek me wel leuk om iedere maand even te kijken naar wat er weer van de 30 before 30 lijst werd geschrapt. In principe zouden er dus minstens 2 zaken per maand moeten worden geschrapt. Doenbaar, leek mij. Bekijk de orginele 30 before 30 lijst.

 • Nummertje 2: 30 spullen weggooien/weggeven
  Er staan twee dozen klaar met spullen die weg mogen. Twee behoorlijk volle dozen. Nu moet ik daar alleen nog wat foto’s van zien te maken zodat ik de spullen aan de hand van die foto’s kan kwijt raken. Als ik er niet via een paar Facebook groepen van af geraak, dan gaan die spullen naar de kringwinkel. Dus… Work in progress.
 • Nummertje 3: De eerste 30 films van de IMDB top 250 kijken
  We zagen Goodfellas (One dog goes one way and the other goes the other). Ik vermoed dat we tijdens de wintermaanden een inhaalbeweging gaan doen voor dit puntje.
 • Nummertje 4: 30 euro verdienen met mijn blog
  Verdienen is een ruim begrip en ik heb door het lezen van Het Blogboek van Kelly even stilgestaan bij wat “geld verdienen met mijn blog” nu eigenlijk betekent. Ik heb bijvoorbeeld enkele boeken opgestuurd gekregen, ik mocht een leuke canvas maken en honderden foto’s bestellen en ik heb hier een hele collectie flessen staan om de lekkerste mocktails mee te maken. Als je de waarde van al die producten optelt, dan kom je makkelijk aan 30 euro. Beetje meer zelfs. Dus. Ja. Het geld staat niet te blinken op mijn bankrekening, maar ik geniet keihard van mijn mocktails, foto’s en boeken.
 • Nummertje 11: Mijn life list eens onder handen nemen
  Check. Ik dacht dat er meer werk aan de winkel zou zijn, maar het viel eigenlijk zeer goed mee. Ik liet drie puntjes van de lijst vallen omdat ik zelfs niet begreep waarom ze er in de eerste plaats opstonden, ik paste één puntje aan (waardoor ik het ook mocht schrappen… mihihi) en ik verduidelijkte één puntje. Ik twijfelde om één puntje toe te voegen, maar deed het uiteindelijk toch niet.
 • Nummertje 15: Werken aan mijn zelfvertrouwen
  Onlangs haalde ik een jurkje uit de kast dat daar al jaren stof ligt te verzamelen. Het is een jurkje dat mij wel staat in een kleur die mij zeer goed staat. Alleen is het nogal nauwsluitend, dat jurkje, en het is niet dat ik een mager geval ben zonder rondingen. Ik heb serieus wat rondingen. Rubens zou me zo vragen om model te staan, daar twijfel ik niet aan. Ik heb borsten, billen en ook een buikje. Eigenlijk best wel een serieus buikje en dat wordt uiteraard in zo’n nauwsluitende jurkjes extra geaccentueerd. Maar ik blijf het een mooi jurkje vinden waar ik goed mee sta. Alleen doe ik het dus nooit aan omdat ik het niet durf aan te doen wegens dat buikje (ik weet dat ik mezelf hier tegenspreek, bare with me). Dus sprak ik de volgende gevleugelde woorden tegen Het Vriendje: “Als je mij ooit in dit jurkje de deur ziet uitgaan, dan weet je dat het goed zit met mijn zelfvertrouwen,”. Het is niet voor morgen, laat dat duidelijk zijn.

Er werden deze maand twee items geschrapt waardoor het totaal nu op zes items staat. ZES. Ik merk dat ik het mezelf heb moeilijk gemaakt door bij sommige puntjes cijfers te gebruiken: dertig films, vijf maaksels,… Dat zorgt er voor dat je niet één ding moet doen, maar meerdere voor je het kan afvinken. Boe aan mezelf, boe. Maar ik heb binnenkort nog een heerlijk weekje thuis-blijf-vakantie en dan kan ik mij helemaal toespitsen op het maken van taarten, red velvet cupcakes en meer van dat. U bent hierbij gewaarschuwd.

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Succes. En olé voor een weekje thuis-blijf-vakantie!

 • fieke

  Goed bezig! Dat van lijstjes met nummertjes ken ik, dat was geen goed idee :-).

 • Hi-ke

  Haha, dat van die cijfertjes heb ik mij ook al beklaagd 🙂 Anderzijds blijf je er dan tenminste mee bezig i.p.v. dat het een eenmalig iets is.
  En al bij al is zes puntjes toch ook niet slecht? Je moet er 2,5 per maand doen en komt nu aan 2 per maand, dus je staat maar 1,5 achter. Wetende dat een aantal puntjes lange termijn zijn en dat je daar wel al aan begonnen bent, denk ik dat dat wel goed komt.
  Is bij mij met mijn 52x lopen ook zo, dat gaat waarschijnlijk tot maand 12 duren eer ik dat kan schrappen, maar ik ben er wel mee bezig, dus ‘t is zeker geen puntje dat nu al verloren is.

 • Webkim

  Lijstjes, ik hou er zo van! Je nummer 15 is wel een heel abstract punt, maar dat jurkje zal zeker een goed begin zijn. Trek het aan en ga ergens bubble tea drinken!

 • Hanne

  Ik vind deze updates echt tof om te lezen. Puntje twee komt bij mij ook altijd tot de fase: in de doos om weg te doen, maar ik moet het nog fotograferen. Da’s echt een dooddoener.
  Succes ermee!

 • Jeroen

  Nummertje 4 is inderdaad ruim in te vullen. Hard cash verdienen met een blog is altijd fijn meegenomen, maar leuke items ontvangen is soms duizend keer leuker. En als je alles begint op te tellen (ook al is het hier en daar eens gratis fotoprints, gratis naamkaartjes, …) kom je snel aan de dertig euro.

  En de films uit puntje drie: veel succes en zou zelfs film nummer 31 aanraden. Harde film maar met duidelijke boodschap.

 • Olga

  Ik koop alleen jurkjes waar ik geen buikje in heb en draag geen strakke panty’s of broeken waardoor ik het gevoel dat ik een buikje heb. Werkt als een trein! Zo kun je ook zelfvertrouwen hebben zonder je in strakke kleding te wurmen. 😉

 • Vuur

  Tip voor het jurkje: al eens corrrigerend ondergoed geprobeerd? Hoeft géén duur merkspul te zijn, een hemdje en shortje van de Hema maken bij mij op gepaste momenten wel dégelijk een enorm verschil. 🙂

 • Pin It on Pinterest