Gebeurd

Kleurboeken voor volwassenen

Ik geef toe dat ik heel hard heb gelachen met de “kleurboeken voor volwassenen”-trend en dat terwijl ik al eens graag met wat stiften of potloden aan de slag ga. Vooral de “mindful” kleurboeken waren het mikpunt van een paar zeer sarcastische en niet zo lieve opmerkingen. Maar daar kwam verandering in toen ik na een belachelijk stressy dag opeens een tekening uit een van die boeken begon in te kleuren.

Een paar weken terug waren het de Openboek dagen van de Standaard Boekhandel en in hun magazine stond er een kleurwedstrijd voor volwassenen. Je kon er een jaar lang boeken mee winnen of een aantal boekenbonnen. Uiteraard wou ik die wel graag winnen. Daar moet ik geen tekeningetje gaan bij maken. De vrijdagavond voor het begin van dat Openboekweekend drukte ik de tekening van de uil af op iets steviger papier en begon ik hem in te kleuren met mijn trouwe Copic Markers. Het was een behoorlijk stevige dag geweest op het werk en ook daarbuiten was ik al een paar dagen serieus over mijn grens gegaan. Ik liet op de achtergrond een leuk muziekje draaien en tot mijn grote verbazing viel de stress van die dag en van die week zo van mijn schouders.

Dus toen ik de volgende dag in de Standaard Boekhandel stond, besloot ik toch even een blik te werpen op die kleurboeken voor volwassenen. De uil voor de kleurwedstrijd kwam uit Mindful Kleuren voor Volwassenen uitgegeven door Deltas en was veruit een van de mooiste kleurboeken die er lagen. Het papier was opvallend steviger dan vele andere kleurboeken en als ik met mijn Copic Markers aan de slag wilde gaan, dan had ik stevig papier nodig. Daar bovenop had deze kleurboek nog het voordeel dat je de tekeningen er uit kan scheuren en daardoor moet je dus niet vloeken op de middenvouw van een boek waar je waarschijnlijk toch niet goed in kan kleuren.

Ik heb er helaas nog niet veel in kunnen kleuren de afgelopen weken omdat ik met tienduizend andere dingen bezig was, maar als ik binnenkort even tien minuten tijd heb, dan ga ik er verder mee aan de slag. En ik geef toe dat ik zo fout was over die kleurboeken. Het ziet er misschien stom uit en het klinkt misschien belachelijk, maar stiekem is het gewoon zalig. Er is niets zo leuk en relaxerend als tekeningen inkleuren. Mjah. Buiten een heita pottur dan misschien. Urenlang weken in een heita pottur is de ultieme relaxatie. Soit. Maar kleuren is dus ook wel leuk. 😀

Mindful Kleuren voor Volwassenen is verkrijgbaar bij onder andere de Standaard Boekhandel, maar ook online via Bol.com en dergelijken. Deze kleurboek kost €12,50 en telt 32 tekeningen die je kan inkleuren. Twee. En. Dertig!

You Might Also Like

 • Literasa

  Ik was ook een scepticus zoals jij, maar wat heb ik al genoten van mijn kleurboek eens ik eraan toegaf!

 • vee

  awel ik ga er niet mee beginnen,ik weet zo dat ik dat reuzetof ga vinden, maar na een stofjes en wollekesverslaving, gaat er dan een kleurpotloden en stiften verslaving volgen..ik ben er zeker van…ik ben zo….
  maar ik denk toch dat ik stiekem…op mijn lijstje voor kerst….misschien…

 • meisje

  Wel, ik was een van die mensen die een beetje sceptisch was over kleurboeken voor volwassenen…
  Maar ik heb die tekening van het uiltje ook ingekleurd, eerst met een gewoon grijs potlood bij gebrek aan kleurpotloden. Ik vond het zo fijn om te doen dat ik mezelf kleurstiften gekocht heb om een tweede tekening van het uiltje in te kleuren 🙂

  Ik heb nogal smoelen getrokken van opperste concentratie, ik voelde het aan m’n gezicht als ik klaar was met kleuren 🙂

 • Alfonsiene

  Ik heb al lang zo’n kleurboek liggen 🙂 Soooo relaxing.

 • Miss Paperfection

  Haha, had ook serieuze bedenkingen bij de nieuwe trend kleurboeken voor volwassenen, maar ben vorige week toch ook overstag gegaan. Helemaal zen…

 • Romina

  Ons meme heeft er één en noem me gek, maar ik kan niet wachten tot ik één van haar prenten ingekaderd aan de muur kan hangen. Ik vind dat zo schoon, echt waar.

 • Sas

  Ja heel fijn. Ik heb er eentje mee naar werk genomen, kids zijn er ook helemaal weg van!

 • Kelly

  Ha, dan ben ik toch niet de enige die al hard gelachen heeft met die nieuwe trend. Toch zotjes dat zoiets plots een trend wordt, vind ik, zeker aangezien het alweer echt niets nieuws is. Maar hé, als iedereen er zo zen van wordt, moeten ze vooral blijven kleuren 🙂 Ik hou het wel bij mijn andere hobby’s, ik heb daar al nauwelijks tijd voor.

 • Caro

  Ik deed dat als kind héél graag en veel. En toen mijn kinderen klein waren, heb ik dikwijls met hen mee gekleurd. Maar ik denk toch niet dat ik er nu weer aan ga beginnen. Tenzij iemand me eens zo’n kleurboek cadeau zou doen natuurlijk…

 • emmel

  Goh, ik heb de agenda gekocht met de bedoeling het rustig aan te doen dat kleuren maar ik zit ondertussen al in februari. Ik had al veel stiften, nu heb ik er nog meer, ik moet wel opletten dat ik er niet teveel tijd in steek, het is een beetje verslavend. Grappig is dat ik 8 jaar geleden met de grafiekklas al een kleurboek voor volwassenen maakte…en dat de mensen dat een raar idee vonden, ik was de trent voor;-)

 • Valerie

  Ik blijf toch een beetje sceptisch… Kan me niet voorstellen dat ik ervan zou kunnen genieten. Maar ik moet toegeven: toen ze mij bij standaard boekhandel zo’n blad in de hand duwden, heb ik toch even getwijfeld. Wie weet was ik ook helemaal overstag gegaan. 🙂

 • Greeun

  Ik heb er ook zo van genoten om dat uiltje te kleuren. Thee drinken, muziekje op en in opperste concentratie kleurrijke veertjes kleuren. Het staat hier ook op de verlanglijst! En de stiften? Die heb ik gewoon stiekem van mijn zoontjes gepikt!

 • Ruth

  Hartstikke stom kleuren, bleh…! En ook lekker ontspannend. Eens. Met beiden. 😉

 • Piepow

  Awel, ik kreeg vorig weekend een boekenbon, en ik overweeg serieus om zo’n kleurboek te kopen.
  En dan eens bedenken welke stiften of kleurpotloden ik wil. Want als ik die van dochterlief wil gebruiken, dan wil zij natuurlijk mijn boek 🙂
  Tips voor goeie (maar daarom niet professionele) stiften of kleurpotloden?

 • Piepow

  Haha, ik googlede even jouw copic markers, niet echt voor de portemonnee van deze totaal niet-creatieve kleurder 🙂

 • Yvonne

  Eindelijk dringt het door dat er geen leeftijd staat op’graag kleuren’.
  Geweldig vind ik met kleuren en kleurpotloden spelen!!

 • Pin It on Pinterest