Gebeurd

Vakantie!

Oh boy! Oh boy! Mijn weekje vakantie is officieel van start gegaan. Het is zo’n beetje traditie geworden hier ten huize Verbeelding om in november een weekje vakantie te nemen om thuis een beetje rond te hangen en wat leuke dingen te doen die al lang op het to-do-lijstje staan.

Ik moet altijd een beetje oppassen dat ik die november vakantie niet volprop met tienduizend dingen die ik dan uiteindelijk niet doe omdat ik eigenlijk gewoon wil uitrusten. Maar toch maak ik altijd een lijstje met dingen die ik eventueel kan doen. Sommige zaken staan al vast, andere niet. Zo gaat dat dan.

 • Morgen trek ik sowieso met vriendin L. naar Brussel. Dat begint een fijne traditie te worden, die uitjes naar Brussel. Ik ben blij dat ik haar na al die jaren terug wat meer zie en dat het eigenlijk nog altijd zo goed klikt.
 • Een inhaalmanoeuvre ondernemen voor die andere cursus. De Make Art That Sells van Lilla Rogers is behoorlijk stevig en daardoor ben ik nog niet aan The Art and Business of Pattern Design toegekomen. Jikes! Volgende week is het thema bij Make Art That Sells “wall art” en laat dat nu een van de markten zijn die me het minst aanspreekt. Dus ik vermoed dat ik er wat minder tijd in ga steken en dan kan ik een paar uurtjes aan ABSPD spenderen.
 • Red Velvet cakejes maken. Of toch een poging ondernemen tot. Het recept ligt klaar, maar ik blijf die ingrediënten toch een beetje eng vinden. Rode kleurstof. Karnemelk. Azijn. Say whut?
 • Mijn Lady Skater Dress eindelijk afwerken. Ik stak die jurk in elkaar tijdens het naaiweekend ergens in maart. Maart! De zoom is nog altijd niet afgewerkt. Onlangs had ik het jurkje nog eens aan en Het Vriendje vroeg spontaan of ik dat had gekocht. Ha! Toen ik de speldjes aan de zoom liet zien zei hij: “Zeg, maak dat eens snel af! Da’s een mooi kleedje!”. Dus ja. Ik wil trouwens nog twintig van die skater dresses maken, maar meer daarover later.
 • Veel slapen. Lang slapen. Uitvoerig slapen. Middagdutten. En zorgen dat die donkere wallen die zich de laatste weken onder mijn ogen hebben gevormd terug kunnen verdwijnen.
 • Eindelijk eens naar Lucas Creativ gaan om een voorraad plakkaatverf en nieuwe penselen in te slaan. Ik wil al zo lang terug beginnen prutsen met traditionele media zoals dat mooi heet, maar ik geraak maar niet bij die winkel en zij hebben net de ruimste keuze aan tekenspullen en aanverwanten. Plus het is een dorp verder. Dus tijdens de vakantie moet dat zeker lukken!
 • Een paar weken geleden kocht ik superenthousiast het nieuwe Colette Pattern patroon Dahlia en ik ben er nog altijd superenthousiast over. Het is een patroon dat gemaakt is voor mijn lijf: halflange mouwen, een mooie decolleté, getailleerd, een a-lijn rokje,… Nu is het nog een kwestie van dat jurkje te maken natuurlijk. Ik weet niet hoe ver ik er mee ga raken, maar ik wil me nog een keer zetten aan een naaiproject. Het is te lang geleden.
 • Misschien toch een keer bloed laten trekken, want het lichaam is niet helemaal in orde sinds we terug zijn van IJsland. Als ik mijn symptomen laat analyseren door Dr. Google dan kom ik uit bij zwangerschap, maar uhm… Nee dus. Denk ik toch. De hoogste tijd om een echte dokter in te schakelen dus. Soit. Bloed laten trekken. Niet de allerleukste activiteit tijdens de vakantie, maar als het moet, dan moet het.
 • Lezen. Uiteraard. Maar dat spreekt voor zich.
 • Als het weer wat mee zit gaan Het Vriendje en ik ook proberen om een dagje naar Planckendael te trekken met de tickets die we een tijdje terug kregen van lieverdjes M&S. Dan kunnen we de pinguïns van dichtbij zien. Wiiiih!

Dus ja, ik weet weer wat gedaan de komende week. Dit is uiteraard maar het topje van de ijsberg. Ik wil nog wat experimenteren in de keuken, ik wil een buffer blogberichten schrijven zodat ik de komende weken die cursussen kan volgen zonder mij zorgen te maken over mijn blogje, ik moet nog een paar winnaars van giveaways contacteren (oeps!), ik wil kleuren in mijn kleurboek, we moeten nog met een aantal andere mensen afspreken waaronder mijn broer om de verbouwplannen verder te bespreken,… Maar maak u geen zorgen, ik zal ook uitrusten hoor. Misschien.

You Might Also Like

 • Karlijn

  Dat is een aardig lijstje! Maar ik hoop vooral dat je lekker rustig aan gaat doen en bloed laat prikken. Want al die andere dingen kun je niet doen als je je niet lekker voelt toch?!

 • Sas

  Enjoy!

 • gerhilde maakt

  Geniet van je vakantie!

 • An

  Geniet ervan! Dat zal deugd doen.

 • Sophie

  Dat klinkt als een week vol goede plannen! Lijkt me heerlijk om zo even wat tijd voor mezelf te pakken en alle dingen te doen waar je normaal niet aan toe komt.

 • Annelies DH

  Ik wil gerust een huisbezoek doen en bloed komen trekken hoor, als er red velvet cupcakes zijn tenminste 🙂
  (ik vond nochtans dat ge er op de boekenbeurs nog altijd goed uitzag)
  (maar stiekem hoop ik wel op een mini-verhetsel)

  Geniet van de vakantie!

 • Vee

  Red velvets zijn superdelekker ! Wel goede kleurstof gebruiken !

 • Khadetjes

  Hahaha, hoelang heb jij ook al weer vakantie? Juist, 1 week 😉
  Ik wens je een zalige week toe en kijk al uit naar een verslagje – ik ben trouwens fan van de plakkaatverf van W&N en Schmincke (maar denk niet dat ze die laatste bij Lucas hebben)

 • Elisse

  Aaah, geniet van de vakantie! Heerlijk uitblazen, maar precies ook veel (toffe!) plannen. Wel snel eens naar de dokter hoor! Waarschijnlijk is het niks ernstigs, maar het kan nooit kwaad om er te passeren als je je niet goed voelt. Een klein Kathleentje, dat zou ik wel leuk vinden! Ben totaal geen mamabloglezer, ik blijf er zelfs veeleer van weg, maar ik heb zo’n voorgevoel dat ik bij u altijd zou blijven hangen 😉

 • Pin It on Pinterest