Gelezen

Onder de ketchupwolken

Onder de ketchupwolkenHet vorige boek van Annabel Pitcher “My sister lives on the mantlepiece” las ik ergens begin vorig jaar. Hoewel ik er een zeer korte recensie over schreef, was het wel een boek dat mij nog vrij lang bijbleef. Dus toen ik zag dat ze een tweede boek uit had, “Onder de ketchupwolken”, besloot ik dat ik dat ook graag wilde lezen. Ik moest dus geen twee keer nadenken toen ik het e-boek afgeprijsd zag staan tijdens het e-boekfestival een paar weken terug.

Zoe draagt een geheim met zich mee en ze weet er geen blijf mee. Ze kan het aan niemand vertellen, want ze weet niet wat de reactie van de mensen rondom haar zou zijn moest ze dit geheim delen. Dus besluit ze brieven te schrijven aan een ter dood veroordeelde man ergens in de USA. Aan hem kan ze het verhaal vertellen zoals het echt gebeurde inclusief alle leugens en intriges.

En meer ga ik niet vertellen. Het is fijn om zo weinig mogelijk over dit boek te weten voor je er aan begint. Zo ga je meer op in het verhaal. Ik was alleszins blij dat ik geen uitgebreide recensies had gelezen of gehoord over dit boek voor ik er aan begon.

Ook: yuy! Briefroman! Ik weet dat niet iedereen een even grote fan is van briefromans. Zoals jullie intussen wel weten ben ik er behoorlijk gek op. Onder de ketchupwolken is een goede briefroman, want ja, er zijn er uiteraard ook slechte in het genre. Zoe vertelt haar verhaal in briefvorm en spreekt haar vriend achter de tralies soms rechtstreeks aan, maar het verhaal bouwt goed op. De personages worden ook goed gebracht en omschreven zodat je je toch kan inleven in de situatie. Dat is niet altijd even evident in een briefroman, dat staat vast.

De spanning en het mysterie die Pitcher weet op te bouwen binnen dit boek is eigenlijk echt knap gedaan. Je wil heel de tijd weten wat Zoe haar geheim is. Wat heeft ze gedaan? Wat is er gebeurd? Is het geheim al die leugens wel waard? Want oh boy, ons Zoe kan een stukje liegen. Ik had op sommige momenten heel veel moeite om het boek opzij te leggen. Het leek wel een soap!

Opnieuw was ik aangenaam verrast door Annabel Pitcher haar schrijf- en vertelstijl. Ik zet haar vanaf nu op mijn “auteurs om in het oog te houden”-lijst. Yup.

De Nederlandse e-boek versie kost intussen helaas weer €12,99 (in tegenstelling tot de €4,99 tijdens het e-boekfestival). De papieren versie kost bij de betere boekhandel €19,95. Als je het boek ergens ziet staan in de winkel, pak het zeker eens vast en aanschouw de schoonheid aan de zijkant van de pagina’s. Prachtig, toch? Ik zou de papieren versie enkel en alleen daarvoor al in huis halen.

You Might Also Like

  • lentebloem

    Hoe zijn de ervaringen ondertussen met Elly’s Choice?

  • Karlijn

    Mooi he?! Ik heb deze twee boeken echt met heel veel plezier gelezen. Ze hebben me beide ook echt geraakt, boeken waar je nog langer over na blijft denken. X

  • Ruth

    Oe dat klinkt goed! Een heerlijke titel ook. Dat belooft ook al veel goeds…

  • Pin It on Pinterest