Gemaakt

Scarlett wants her dress back

Deze week was het thema van Make Art That Sells muurdecoratie. Blijkbaar is dat een zeer grote markt, want iedereen wil wel iets moois aan z’n muren hebben hangen en liefst iets unieks, natuurlijk. Dit is helaas een van de markten die me het minst boeit, dus besloot ik deze week vooral te prutsen.

Ik ben een computermeisje en zowat alle illustraties die ik maak zijn praktisch volledig op de computer gemaakt, inclusief het schetsgedeelte. Daar waar veel van mijn klasgenootjes in deze cursus zot worden bij de gedachte alles in Photoshop of Illustrator te moeten maken, vind ik mijn weg blindelings terug in die twee programma’s. Traditionele media daarentegen, dat is een andere zaak. Ik ging van mijn derde middelbaar tot mijn zesde middelbaar iedere woensdagavond naar de tekenacademie waar we heel wat mochten prutsen met verschillende media, maar als ik zelf mocht kiezen, dan greep ik toch altijd naar de kleurpotloden of heel misschien naar de pastelkrijtjes. Verf en aanverwanten waren niet zo mijn ding, om eerlijk te zijn. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat verf moet drogen en ik weet dat geduld een schone deugd is, maar het is meestal niet aan mij besteed. Ik denk dat ik sinds het middelbaar nauwelijks nog iets heb gemaakt met verf, nu ik er over nadenk.

Maar voor deze opdracht besloot ik dus helemaal uit mijn comfortzone te stappen en aan de slag te gaan met papier, verf, lijm en zelfs een beetje stof. Mixed media zoals dat mooi heet. Of te wel “rommel maken voor beginners”. Dat ook. U wil niet weten hoe onze woonkamer er uit zag tijdens het maken van dit project. Echt niet. Maar! Ik ben er wel in geslaagd geen verf op de grond of op de muren te morsen! Dat, mijn beste lezertjes, is al een hele prestatie. Op onze witte stoelen waren er dan weer wel een groene spikkel of twee, drie, misschien zelfs vier te zien. Oeps.

Voor deze opdracht hadden we een kleurenpalet gekregen per sterrenbeeld. Ik, als kreeft, moest werken met geel en groen. We moesten ook een quote verwerken in onze muurdecoratie, want blijkbaar verkoopt dat goed. En ach, het resultaat is niet het beste wat ik ooit heb gemaakt, maar ik heb me geamuseerd met mijn geklieder. Ik heb me zelfs zo hard geamuseerd, dat ik overweeg om meer te gaan werken met traditionele media. Uiteindelijk doopte ik het eindresultaat “Scarlett wants her dress back”. Dat leek me wel toepasselijk.

Ik denk dat muurdecoratie op zich wel interessant kan zijn, maar dan moet ik mij meer kunnen richten op de muren van de kinderkamers en dat was helaas deze week niet de opdracht. Het is wel iets waar ik de komende tijd wat mee ga spelen en prutsen, denk ik. Het kriebelt om een poster of twee te ontwerpen die mooi kan passen in een baby- of kinderkamer. Uiteraard dan niet met mixed media maar met mijn good ol’ vector stijl. Ayup. Maar goed. Ik heb nog tienduust andere ideeën die ik wil uitwerken. Eens zien welk eerst aan bod zal komen.

Deze week is het de laatste week en staat de geschenkenmarkt op het programma. Ik ben heel benieuwd naar wat dat gaat inhouden, want ik weet niet helemaal wat er met die markt bedoeld wordt. Maar jullie horen er zonder twijfel volgende week meer over.

You Might Also Like

 • Mijke

  Gaaf! En wij kennen elkaar niet, maar ik vind jou en je blog ook heel gaaf : )
  Vooral je durf, dat je openhartig schrijft over daar waar je niet zeker van bent. En zo cool dat je zo veel plezier hebt in dingen maken. Dank daarvoor!

 • An

  verven, dat doe ik graag, alleen de tijd ontbreekt op het moment nog, daarom volgend jaar terug naar de kunstacademie,

  wel een cool ding dat je gemaakt hebt, maar heel anders :), daar zie je niet direct jou stijl in, maar zolang het inspiratie geeft voor andere dingen is het goed he!

 • gerhilde maakt

  Leuk dat je zo eens uit je comfortzone gaat. Ik herken je stijl er niet echt in, maar vind het wel mooi. Goed bezig!

 • Pin It on Pinterest