Gemaakt

Kadootjes voor iedereen!

Wel, de titel van dit bericht is misschien een beetje misleidend, want ik ga hier helemaal geen kadootjes weggeven. Nope. Het heeft vooral te maken met de markt die deze week werd aangesneden tijdens de cursus Make Art That Sells: de gift market! Kadootjes zijn leuk en er moet voor ieder wat wils zijn. Ah ja.

Tijdens de mini op maandag moesten we eens kijken naar onze eigen verzamelingen. Er waren mensen die vingerhoedjes verzamelden, nog anderen hadden iets met guitar picks en nog anderen gaven toe dat ze heel misschien een uit de hand gelopen katten-collectie hadden inclusief een kat of zeven, acht. Ik verzamel eigenlijk vrij weinig dingen. Notitieboekjes, boeken op zich en stofjes, maar die zaken kon ik niet gebruiken omwille van copyright. Maar dan is er nog een andere verzameling die zeer zichtbaar is in de hobbykamer: mijn verzameling oude camera’s en lomografie camera’s. Die verzameling begon met één onschuldige camera en ondertussen heb ik een tiental oude camera’s in mijn bezit. Het is geen gigantische verzameling, maar toch.

Op woensdag kregen we dan te horen dat we een ritstasje moesten ontwerpen voor de hoofdopdracht in een weelderige stijl. Een soort van neo-barok als je wil. En uiteraard moesten we daar onze verzameling in verwerken. Ik had recent op een paar websites stofjes zien opduiken met oude camera’s met gedempte kleuren waarbij de camera’s gewoon braafjes naast elkaar stonden. Dus dat was al gedaan. Meerdere keren zelfs. Dat was een pad dat ik dus niet wilde bewandelen.

Uiteindelijk koos ik er voor om de dingen die ik graag fotografeer op een ludieke manier uit te werken: bloemen, dieren, de natuur in het algemeen en leuke gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld die ballonvaart die Het Vriendje en ik vorig jaar deden. Opnieuw werkte ik een hele zondag door aan mijn ontwerp. Jawel. U wilt niet weten hoeveel uren ik in totaal in deze cursus heb gestoken. Echt niet. Maar die extra tijd er in steken en harder werken aan één illustratie, is écht zo hard de moeite waard. Ik sta zelf te kijken van dit resultaat. Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit heb gemaakt en toch schreeuwt het weer helemaal Kathleen. Ik ben er trots op, beste mensen.

Dit was de laatste opdracht voor deze cursus. Ik heb best wel wat geleerd de afgelopen vijf weken. Dan heb ik het niet zo zeer over technieken, want uiteindelijk doe je met elke opdracht je eigen zin. Als je graag vector doet, dan doe je vector. Als je graag waterverf gebruikt, dan gebruik je waterverf. Je vult de opdrachten in zoals je zelf wil. De afgelopen weken heb ik opnieuw in een groep vol ontzettend getalenteerde mensen van over de hele wereld doorgebracht. Dat heeft mij met momenten heel hard laten twijfelen aan mijn eigen kunnen, maar tegelijk heb ik ook heel veel geleerd van die mensen. Door met hen te praten heb ik bijvoorbeeld geleerd dat het absoluut niet abnormaal is om aan jezelf te twijfelen, dat iedereen dat ongeveer doet. Het blijkt echt een kwestie te zijn van “niet te veel denken en gewoon doen,”.

Dat heb ik dan ook geprobeerd sinds mijn laatste mental breakdown tijdens de kinderboeken-week (wat blijkbaar voor iedereen de zwaarste week was). En blijkbaar heeft dat de afgelopen drie weken toch een beetje wat opgeleverd. We moesten onze afgewerkte opdrachten uploaden in een afgesloten Flickr groep en toen ik net mijn kinderboek cover in die groep had gezet, merkte ik dat Lilla Rogers herself mijn cover had gefavorited onder een geheime accountnaam die een speling was op haar naam. Ha! En mijn wall art van vorige week werd ook gefavorited door haar, wat ik zelf een beetje vreemd vond omdat ik mijn eigen wall art nu niet bepaald het einde vond.

En nu, tijdens het schrijven van dit blogbericht op zondagavond, zag ik dat ze mijn inzendig voor deze opdracht ook heeft gefavorited. Uit haar favorites selecteerde ze steeds werken voor haar wekelijkse reviews, maar die heb ik helaas nooit gehaald. De twee weken daarvoor wist ik nog niet van deze geheime accountnaam, dus ik heb geen idee hoe het er toen mee zat, maar drie op de vijf weken een sterretje krijgen van de juf, dat wil zeggen dat ik goed bezig ben ook al heb ik de reviews nooit gehaald. Toch? Ik vind dat ik goed bezig ben. Nah. 😛

De komende week doe ik het even rustiger aan en probeer ik wat zaken die ik heb laten rondslingeren in orde te brengen. Ik wist dat deze cursus intensief ging zijn, maar ik wist niet dat het zo stevig ging zijn dus er zijn behoorlijk wat zaken die ik heb laten rondslingeren. Oeps. Na dat weekje rust begin ik dan op mijn gemak en vol goede moed aan module twee van the Art and Business of Surface Pattern Design. Maar… eerst even op adem komen (en veel te lange blogberichten schrijven), want pfoeh!

Oh! Vanaf midden februari begin ik trouwens aan het tweede deel van deze cursus. Dan gaat de focus op vijf andere markten liggen: papier (hell to the yeah!), baby kleding (hell to the yeah again!), scrapbooking (waarom nu niet?), editorial (meh) en party paper (opnieuw: hell to the yeah!). Zo heb ik weer iets om naar uit te kijken. De ene kijkt uit naar z’n vakantie, ik kijk uit naar online cursussen. Ieder z’n ding. 😉

Mijn excuses voor deze lange tekst. Ik weet dat jullie er weinig aan hebben, maar… verwerking. U weet wel. Therapeutisch en zo.

You Might Also Like

 • An

  Heel kleurrijk en mooi :). En nu wat verdiende rust!

 • Sheena

  ik ben fan 🙂
  En super dat je die likes hebt gekregen, dat geeft toch echt bevestiging dat je goed bezig bent!

 • Tita

  Hoewel ik zelf helemaal niet kan tekenen vind ik dit absoluut interessant om lezen, hoor. En je mag absoluut trots zijn op het resultaat. De agenda zou ik zeker kopen indien ik nog met een papieren agenda werkte (tja, leve apps!). Maar de andere dingen vind ik ook heel erg leuk. Goe bezig! 😉

 • Silke

  Wat leuk dat je toch te weten bent gekomen dat je werk gesmaakt wordt door de juf! Het was héél erg leuk om dit proces te kunnen volgen op je blog. Straf dat het je allemaal gelukt is om af te maken EN om over te blijven bloggen! Chapeau

 • Alexandra P.

  Je kinderboekcover vond ik leuk, je wall art iets minder (sorry, niet mijn ding), maar deze vind ik prachtig! Vrolijk, kleurig en met net dàt tikje bizar (een waterval uit de wolken?) dat het nog interessanter maakt. Deze is echt een ‘winner’!

 • gerhilde maakt

  Weer een leuke! Proficiat! Leuk, die likes van de leerkracht.

 • Hi-ke

  Waw, dit is (weeral) mooi! Echt wel iets mee doen hoor, met wat je hier allemaal ontworpen hebt!
  Misschien een leuke agenda-indeling maken en dan verkopen met een aantal soorten covers (deze of een van je postkaartjes)? Of vb. je naaiplanner een leuke cover geven en verkopen als boekje? Goh, de oneindigheden lijken wel eindeloos als je zo kan tekenen (en neuh, ik ben vooral niet jaloers hoor 😉

  Btw, uitspraken als deze “Ik sta zelf te kijken van dit resultaat. Ik kan nauwelijks geloven dat ik dit heb gemaakt en toch schreeuwt het weer helemaal Kathleen. Ik ben er trots op, beste mensen.” zijn voor mij een teken dat puntje 15 van je 30 before 30 wel mag geschrapt worden. En ja, je zal wel nóg meer aan je zelfvertrouwen kunnen werken waarschijnlijk (wie niet), maar het puntje is dan ook niet “het allerbeste zelfvertrouwen ooit hebben” (ofzoiets)!

 • lielebeesje

  Ik ga hier nog eens schrijven wat overduidelijk is: er is ab-so-luut geen reden om te twijfelen aan je kunnen. Ik en vele anderen dromen van zo’n talent!

 • meisje

  Lielebeesje heeft helemaal gelijk!
  Deze vind ik ook een hele mooie! Het is een hele droomwereld die je weergeeft in je ontwerp …

 • trijnewijn

  ik werd op slag vrolijk van je tekeningen 🙂 Geniet van de voldoening die je van al die practresultaten krijgt en van je tijdelijke rust!

 • Ellen

  Goed gedaan en alvast succes voor de volgende ronde!

 • Ilse

  moohooi!!

 • Sandra Jacobs

  Mooi zeg, hier kan ik niet anders dan vrolijk van worden. En als ik v

 • Sandra Jacobs

  Mooi zeg, hier kan ik niet anders dan vrolijk van worden. En als ik van jou was zou ik niet meer twijfelen aan mijn eigen kunnen 🙂

 • Flexje

  Mega-fan van je werk! Ik denk dat jij zowat alles aan kan! 🙂

 • Pin It on Pinterest