Gebeurd

Project positief

Het was mijn sympathieke mede-leesclubber Miss Fabuleus die me nomineerde voor het zoveelste stokje. Gelukkig doe ik graag aan stokjes en dit is weer een leuke! Project Positief is een lijstje met positieve vragen. Dit lijstje werd blijkbaar oorspronkelijk opgesteld door deze dame en nu is het hier op mijn blogje terecht gekomen. Zo gaat dat dan in de wondere wereld der blogs.

 • Wat is je favoriete quote en waarom?
  “Je eigen legende waarmaken is de enige verplichting van de mens. Alles is één. En als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.” – Paulo Coelho, De Alchemist. In mijn ogen is het inderdaad je enige verplichting om je eigen legende, je eigen dromen waar te maken en daarmee de wereld een betere plek te maken. Als je een goede droom hebt én je zet stappen in de juiste richting (want laten we realistisch zijn, je moet er ook voor werken. Vergeet die fairy godmother maar) én je wilt het écht écht écht, dan zal het universum er inderdaad alles aan doen om die droom te verwezenlijken.
 • Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!
  Na de afgelopen vijf weken besef ik nog meer dan daarvoor hoe graag ik meer zou willen gaan doen met mijn illustraties. Het is een droom van mij om mijn illustraties op allerhande producten te zien. There. I said it. En ik heb het gevoel dat de quote hierboven ook wel weer z’n werk zal doen op de één of andere manier als het op deze droom aankomt. 🙂
 • Wat betekent geluk voor jou?
  Oh boy. Moeilijke vraag. Geluk, voor mij, is dat warme gevoel dat je krijgt wanneer je de dingen doet die met je “zijn” resoneren om het even in geitenwollensokken-termen uit te leggen, want ik vind er geen betere omschrijving voor. Het zit meestal in de kleine dingen. Een heerlijk warm bad kan dat gevoel al opwekken bij mij. Misschien ook omdat het een warm bad is en dat al eens wat makkelijker een warm gevoel weet op te wekken, natuurlijk. Een heerlijke cupcake of koekje. Met fijne mensen op restaurant zitten, wilde verhalen vertellen en veel lachen. Nelson of Vince aaitjes geven. Een leuk liedje horen. Uren en uren en uren aan een stuk ongestoord kunnen werken aan een illustratie.
 • Wie kan jou ontzettend opvrolijken?
  Het Vriendje. Dat spreekt een beetje voor zich. Onnozele uitspraken, woordgrapjes, gekke bekken,… De hele reutemeteut. En Nelson en Vince eigenlijk ook. Ik ben niet opgegroeid met huisdieren, maar nu ik twee poezenbeesten heb, merk ik toch dat die je ook ontzettend kunnen opvrolijken met hun doldwaze fratsen of door je een knuffel te geven.
 • Waarvoor mogen we je ‘s nachts wakker maken?
  Mijn slaap is eigenlijk heilig, maar als ik zo over die vraag begin na te denken, dan wil ik voor behoorlijk wat zaken worden wakker gemaakt. Om mee te gaan op een verre reis bijvoorbeeld. Ik vind het niet erg om op een onmenselijk vroeg uur op te staan als ik weet dat ik op reis vertrek.
 • Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?
  Het Vriendje die weer onzin aan het verkondigen was gisterenavond vlak voor het slapen. Moest ik nog Kleintje tekenen, ik zou op tien minuten tijd genoeg inspiratie uit zijn onnozele uitspraken hebben gehaald om een hele week te vullen met stripjes.
 • Op welke prestatie ben je ontzettend trots?
  Ik heb het gevoel dat ik die vraag onlangs nog een keertje heb beantwoord, maar ik weet niet goed meer waar. Sowieso ben ik heel trots op wat ik de afgelopen weken heb gepresteerd tijdens de cursus Make Art That Sells. Dat is het meest recente, maar er zijn nog veel dingen waar ik trots op ben.
 • Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?
  Als je iets echt wil bereiken, als je die ene droom echt wil realiseren, dan moet je er voor gaan. Dan moet je er aan beginnen met een klein stapje en daarna moet je kleine stapjes in de juiste richting zetten. Uiteindelijk kom je er wel, want je kan veel meer dan je zelf denkt. En ik zal mijn eigen advies ook ter harte nemen. 😛

Ik ga niemand nomineren omdat dat blijkbaar ook niet echt moet, maar als je zin hebt om deze vragen te beantwoorden, laat je dan maar eens volledig gaan!

De foto bovenaan dit artikel zegt jullie misschien niet veel, maar het was een “klein geluk” moment. De stroom viel een paar weken geleden opeens uit door een foutje tijdens werken bij ons in de straat. We hebben gelukkig een gasfornuis, waardoor we toch konden koken en we aten bij kaarslicht, iets wat we letterlijk nooit doen. Toen alle elektrische toestellen terug begonnen te werken, besloten we toch nog gezellig bij kaarslicht verder te eten.

You Might Also Like

 • meisje

  Zo herkenbaar wat je schrijft. De kleine dingetjes doen het hem.
  Mooie boodschap die je ook meegeeft. Helemaal juist!

  Deze ga ik misschien overnemen op m’n blog.

 • Liliane

  Die foto is heel leuk! Hoe zoiets kleins je gelukkig kan maken he 😀 Zo tof!

 • Lucie

  Jaaaa, een Kleintje met het vriendje! Die wil ik zien!
  Ps: zijn die ergens raadpleegbaar? Ik wil dat archief wel nog eens lezen, voor good-old-times-sake.

 • Pin It on Pinterest