Gebeurd

De favorieten van november

Het leek me, zo op het einde van de maand, leuk om even terug te blikken op de afgelopen maand en een paar van mijn favoriete items in de kijker te zetten.

Favoriete daguitstapje
Dat was uiteraard ons uitstapje naar Planckendael, dat spreekt voor zich. Hoe vaak krijg je de kans om tussen de pinguïns te lopen? Het juiste antwoord op die vraag is “niet vaak”. Daardoor werd dat uitstapje natuurlijk meteen het favoriete daguitstapje. Ah ja. Ik was vorige week trouwens de gibons vergeten te vermelden. Die waren ook geweldig! Vlak nadat ik deze foto trok, begon de rechtse gibon hilarisch te lopen met z’n armen wild zwaaiend in de lucht. U had er bij moeten zijn. De rest van de tijd zaten die twee gezellig dicht bij elkaar en ik geef hen geen ongelijk, want het was behoorlijk koud die dag.

Favoriete kringloopwinkelvondst
Zoals gewoonlijk zat ik weer met mijn neus tussen de boeken in de kringloopwinkel en daar stootte ik op Never Let me Go van Kazuo Ishiguro. Dat boek lijkt me al een tijdje te achtervolgen, dus de hoogste tijd dat ik er eens mijn tanden in zet. Voor één euro, één schammele euro, kon ik het niet laten liggen. Nadat ik dat boek heb gelezen wil ik ook ontzettend graag de film zien, want die ziet er ook geweldig uit. Ik weet nog niet helemaal waarover het verhaal net gaat (daarvoor moet ik het boek namelijk eerst lezen), maar het fascineert me.

Onesie

Favoriete kledingstuk
Onesies! Voor wie niet weet wat een onesie is: dat is een pyjama uit één stuk en die dingen zijn beestig comfortabel, neem dat maar van mij aan. Van Het Vriendje kreeg ik er een hele warme kado in de vorm van een schaap. Jawel. Een schaap. Een uberschattig schaap. Als ik deze aan heb, dan is het precies of ik heb een draagbaar fleecedekentje aan. Beste mensen, ik moet jullie niet vertellen dat dat het absolute einde is. Deze onesie is niet om in te slapen. Tenzij je een extreme koukleum bent, wat ik absoluut niet ben. Dus ik wacht nog even tot stroompannes en de ijzig koude wintermaanden om deze onesie iets vaker te dragen.

Tijdens de vakantie waren we bij de Lola&Liza en daar spotte ik een onesie met nerdy konijntjes er op. Ik twijfelde of ik hem wel moest meenemen, want zou ik dat wel aandoen? En man, ben ik blij dat ik die onesie heb meegenomen. We hebben nauwelijks een moment van elkaars zijde geweken, ik en mijn nerdy konijnen onesie. U mag drie keer raden wat ik momenteel aan heb. Als u “nerdy konijnen onesie” antwoordde, dan had u het juist. Proficiat. Dit moet de meest comfortabel pyjama zijn die ik ooit al heb gehad en pyjama’s zijn standaard behoorlijk comfortabel. Het enige nadeel is dat je natuurlijk al die stomme pitserkes moet opendoen om naar de wc te gaan. But oh well. Ieder nadeel heb z’n voordeel. Ieder voordeel heb z’n nadeel.

Voor de liefhebbers, de onesie van Lola&Liza is nog steeds te verkrijgen. Hij kost €29,99 en dat is €29,99 very well spent, believe you me. Rep u dus zo snel mogelijk naar de plaatselijke Lola&Liza of bestel die onesie online.

Favoriete zelfgemaakte kledingstuk
Hierover ga ik maar heel kort iets schrijven, want ik wil er nog een apart blogbericht aan besteden: de Lady Skater jurk. Dat ik die jurk zo lang zoomloos heb laten rondslingeren… Schandalig gewoonweg! Ik wil nu tien van die jurkjes. Of twintig. Of dertig! Voor iedere dag van de maand een ander! Maar misschien is dat ook weer een beetje te veel van het goeie. Foto en blogbericht volgen!

Favoriete boek
De Schok van de ValDe schok van de van Val van Nathan Filer, een boek via Elly’s Choice. Het stond al een tijdje op mijn radar in het Engels (The Shock of the Fall) en ik ben zo blij dat ik het eindelijk heb gelezen. Het hoofdpersonage Matthew had ooit een oudere broer, maar door een tragisch en vooral stom ongeval komt hij om het leven waardoor het hele leven van Matthew op z’n kop komt te staan. Hij blijft de gevolgen van dat ongeval met zich meedragen.

Ik vraag me trouwens af wat de Nederlandse uitgever aan het denken was toen hij deze cover koos. De Engelse covers voor dit boek zijn ronduit adembenemend en in het Nederlands is het dit. Deze cover brengt het boek helemaal niet tot z’n recht. Boe aan deze cover! Awoert! Maar goed, hoe gaat dat gezegde ook weer? Don’t judge a book by its cover. Dat ja. Ahum.

Hij heet Simon. Je vindt hem vast leuk. Ik vind hem in ieder geval heel erg leuk. Maar over een paar bladzijden is hij dood. En daarna is hij nooit meer dezelfde geweest.

En ik denk dat ik eindelijk een beetje ben uitgelezen. Het lezen stond sowieso op een lager pitje deze maand wegens intensieve cursussen en dergelijken, maar ik heb moeite met me helemaal te verliezen in een boek de laatste tijd. Soit. Het is niet dat ik nog niet genoeg heb gelezen dit jaar of zo, dus even wat minder lezen kan absoluut geen kwaad.

Zeg eens lieve mensen, wat waren jullie hoogtepunten van de maand? Toffe boeken gelezen die me zouden kunnen aanzetten om terug wat leesgoesting te krijgen?

You Might Also Like

 • Sara Vander Auwera

  Never let me go = mijn favo boek + één van de weinige boeken waar de film minstens even goed is 🙂

 • Karlijn

  Never let me go kende ik niet, maar lijkt me erg mooi. Ik vond de schok van de val eigenlijk een beetje tegenvallen (las hem ook in het engels) en had de nederlandse cover nog niet gezien. Maar pff die spreekt me totaal niet aan.
  Iedereen is zo enthousiast over onesies, misschien toch maar eens proberen 🙂

 • Nele84

  Ik heb een zomeronesiepyjama en dat is by far mijn lievelingsding! Heeft dus korte mouwen en pijpen. Maar zo’n winterversie zie ik eigenlijk ook wel zitten. Het lijkt wel bijna alsof je aandelen hebt bij L&L, maar ik ken je goed genoeg om te weten dat je gewoon enthousiast bent ;).

 • Kathleen

  @Nele: haha! Inderdaad geen aandelen en het is ook geen gesponsord bericht of zo. Het is inderdaad enthousiasme. Moest ik kunnen in zou die onesie dag in, dag uit dragen, maar dan gaan ze op het werk wat vreemd kijken, vrees ik. 😛

 • Hesteranne

  Ik ben zelf erg benieuwd naar The Shock of the Fall. De Nederlandse cover is idd afschuwelijk. Zonde.

 • Evi

  Ik zit ook in een serieuze leesdip, ik geraak precies in geen enkel boek verder dan de helft… Maar – ik ben deze week begonnen in Divergent, en ik heb goeie hoop dat ik ook snel boek twee en drie zal moeten gaan kopen!

 • Estrella

  Leuke favorieten! Never let me go heb ik ook gezien.

 • Tine

  Onesies for the win! Ik heb er zelf eentje in de vorm van een kangoeroe (mét staart). Het enige nadeel is dat net die staart zo interessant is voor onze hond ^^

 • Pin It on Pinterest