Gebeurd

Hoe gaat het nog met…

Soms zijn er onderwerpen waarover ik schrijf en achteraf laat ik er niets meer over weten. Af en toe vragen sommige mensen dan “En? Hoe gaat het nog met…?” en dan vertel ik met veel plezier over die zaken die misschien wat in de vergeetput zijn terecht gekomen of waarmee ik jullie niet constant mee om de oren wil slaan.

Hoe gaat het nog met de bloedonderzoek dat je ging laten doen? Zie dit blogbericht
Zoals verwacht had Dr. Google volledig ongelijk en is er inderdaad geen mini-Verhetsel in de maak. Mijn excuses. Ik zeg het en ik blijf het zeggen: kinderen, dat is niet voor meteen. Maar als je opeens een flinke hoeveelheid kilo’s bijkomt op een korte tijd zonder dat je eetpatroon echt veranderd is (2,5kg op anderhalve maand… beugh) en constant moe bent, wat heb je dan wel? Een stevig vitamine D tekort, zo blijkt. Ik had gedacht aan klierkoorts, maar blijkbaar heb ik dat zonder het te beseffen al gehad en heb ik er nu dus anti-stoffen tegen.

Maar, dus, vitamine D. Ergens is het logisch. Ik heb een verdomd bleek velleke, dus in de zomer smeer ik mij altijd in met een factor 30 of sunblock. Kwestie van niet van een zeer bleek velleke naar een zeer rood velleke te gaan en ondertussen ergens huidkanker op te lopen. Blijkbaar zorgt die hoge factor of sunblock ervoor dat je huid niet genoeg vitamine D kan aanmaken waardoor je dus opeens te horen kan krijgen van de dokter dat je maar een keer wat supplementen moet slikken en als het even kan twee van die pilletjes en niet eentje per dag, want uw lijf kan het gebruiken, dat extraatje. Het is dus kiezen tussen huidkanker of een vitamine D tekort, om het even cru te stellen. Hoera!

Met dat supplementen slikken ben ik nu volop mee bezig. Het begint te beteren, maar tegelijk met dat vitamine D tekort speelde mijn aartsvijand Candida terug op. Een verminderd immuunsysteem en die schimmel neemt meteen mijn lijf over met alle minder fijne gevolgen van dien. Conclusie: ik ben terug aan het proberen om heel goed voor mijn lijf te zorgen, wat voor mij helaas niet altijd evident is. Ik ga stress gewijs regelmatig over mijn grens, ik beweeg misschien niet genoeg en ik ben verslingerd aan mijn bokes met choco. De supplementen is een eerste stap, maar ik ben nu ook van plan terug wat beter op mijn eten te letten. Project Brooddoos heeft de vorige keer zo hard geholpen met Candida symptomen, dus ja… Project Brooddoos ronde twee!

Misschien moet ik maar een voorbeeld nemen aan Carla Bruini, de teddybeer. Zij gaat overal mee met ons op reis en van zodra ze haar kans schoon ziet, dan ligt ze ergens in het zonnetje, ook al is dat een heel waterig zonnetje zoals in IJsland.

Elly's Choice

Hoe gaat het nog met Elly’s Choice? Zie dit blogbericht
Ik blijf het een zeer fijn concept vinden en er zit eigenlijk iedere maand wel minstens één boek tussen dat ik wil lezen. Deze maand heb ik bijvoorbeeld De Schok van de Val van Nathan Filer gelezen via Elly’s Choice omdat dat boek al langer op mijn te-lezen-lijst stond. Er zitten helaas wel heel veel drama’s en thrillers tussen en dat is niet zo mijn ding. Je kan natuurlijk niet verwachten dat er wordt rekening gehouden met iedereen z’n persoonlijke voorkeur, dus wordt er een algemene selectie gemaakt en blijkbaar doen drama’s en thrillers het gemiddeld zeer goed. Moest ik zo een selectie moeten maken, dan zouden er ook heel veel mensen met hun ogen rollen wegens te veel young adult of te veel fantasy/sci-fi. Soit. Zo lang er iedere maand minstens één boek is uit de selectie dat ik wil lezen, dan ben ik content. Deze maand waren er bijvoorbeeld twee boeken die me heel erg aanspraken: De Schok van de Val en Voor ik ga slapen. Dat laatste boek is een thriller (jawel), maar het verhaal werd verfilmd met Colin Firth in de hoofdrol en we weten allemaal hoe zeer ik de acteerprestaties van Colin Firth weet te waarderen (Mr. Darcy *zwijmel*). De trailer van die film sprak me wel aan en dat kwam niet alleen door Colin Firth. Nope.

Hoe gaat het nog met de orde in de chaos? Zie onder andere dit blogbericht
“Nog altijd geld “verdienen” om uit eten te gaan. Kunnen jullie het proper en opgeruimd houden in het nieuwe huis?” vroeg Mieke. Het geld verdienen om uit eten te gaan, doen we niet meer. We zetten nu iedere maand een bedrag apart in YNAB om een keer lekker te gaan eten. Dat wil dus ook zeggen dat ons huis er niet altijd even proper bij ligt. De grote tafel ligt al een keertje vol en de woonkamer ligt momenteel vol met gereedschap omdat er nog af en toe klusjes worden gedaan. Ik vrees dat een proper en opgeruimd huis gewoon geen topprioriteit is hier ten huize Verbeelding. Lilla Rogers vroeg in haar laatste video van de cursus ook: “Wil je bekend worden om je stofzuigskills of voor iets anders?”. Ik opteer voor iets anders, als het even mag, zolang het huis leefbaar blijft en er niet gaat uitzien als een aflevering van Hoarders.

 Denken jullie zelf nog aan bepaalde onderwerpen waarover ik ooit blogde en daarna nooit meer iets van liet horen? Stel gerust je “Hoe gaat het nog met…?” vraag in de reacties.

You Might Also Like

 • Elke

  Goh, een beetje zonnen voorkomt net huidkanker! Maar het is natuurlijk een kwestie van te zorgen dat je nooit verbrandt…
  http://www.marksdailyapple.com/why-some-sun-exposure-will-protect-you-from-deadly-skin-cancer/
  Ik ben zelf ook een rasechte bleekscheet, dus ik weet dat dat geen makkelijk evenwicht is, maar toch 🙂 Kleine dingetjes zoals zorgen dat je in de zomer in de lunchpauze altijd even buiten bent maken al een groot verschil!

 • Hi-ke

  Dikke boe voor de Candidasymptomen! Maar toch ook (kleine) jeeej voor Project Brooddoos 2! 🙂 Al had ik het uiteraard leuker gevonden was je er zo gewoon opnieuw mee begonnen i.p.v. omdat het moet. Hopelijk helpt het!

 • Sas

  Fijn dat het helpt met de pillen voor vitamine D… Elly’s Choice klinkt erg goed, dus ik ga er eens een kijkje nemen. Bedankt voor de fijne tip!

 • Pin It on Pinterest