Gelezen

Verbeelding bookclub read-a-thon

Eind september was er de eerste Verbeelding bookclub read-a-thon. Die was een groot succes en nu organiseren we er opnieuw eentje. Een read-a-thon is een marathon maar dan met lezen. Geweldig, toch? Je probeert dus zoveel mogelijk te lezen in een bepaalde tijd. Bij deze Verbeelding bookclub read-a-thon stel je voor jezelf een doel en dan ga je er voor!

Je moet zeker geen lid zijn van de Verbeelding Bookclub om mee te doen aan deze read-a-thon. Absoluut niet. Als je de uitdaging wil aangaan, dan plaats je gewoon je lijstje op je blog of je favoriete uitlaatplek. Je kan dan gedurende de week van 8 december tot en met 14 december updates geven of gewoon op het einde van de week, laten weten wat je allemaal hebt gelezen. Very laag-drempelig allemaal.

Ik ben er nog niet helemaal uit wat ik net allemaal wil lezen. Er zijn een paar boeken die ik in de nabije toekomst zou willen lezen, maar ik weet niet waar ik volgende week zin in ga hebben. Ik hoop vooral dat ik terug wat zin krijg in lezen, want de laatste tijd is het gene vette geweest, hoewel het boek dat ik gisteren ben begonnen (The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender van Leslye Walton) daar wel weer eens wat verandering in zou kunnen brengen.

 • Sowieso een paar delen van The Walking Dead graphic novels. Die ben ik momenteel aan het verslinden. Als je geen zin hebt in boeken lezen, dan zijn graphic novels the next best thing, heb ik gemerkt.
 • Ik bestelde de graphic novel Seconds van Bryan Lee O’Malley (van de Scott Pilgrim reeks) en als die nog binnen de week van de read-a-thon toekomt, dan ga ik die vermoedelijk ook even verslinden.
 • Van de zus mocht ik Noah Barleywater gaat ervandoor van John Boyne lezen. Ik was zo onder de indruk van hoe hij The Boy in the Striped Pyjamas had geschreven dat ik graag nog een boek van hem wilde lezen. Noah Barleywater is geen al te dik boek en als het even vlot geschreven is als The Boy in the Striped Pyjamas, dan ga ik er door zijn in no time.
 • Uit de bibliotheek haalde ik Eve en Adam van Michael Grant. Dat boek gaat over een meisje die via artificial intelligence haar perfecte jongen maakt. I’m intrigued.
 • Vivian vs America van Katie Coyle lijkt me ook leuk om te lezen tijdens deze read-a-thon. Ik las het eerste deel van de Vivian Apple reeks tijdens de vorige read-a-thon en ik was aangenaam verrast door dat boek en het moedige, sterke hoofdpersonage. Ik ben benieuwd naar hoe haar verhaal verder gaat.
 • Me, Earl and the dying girl van Jesse Andrews heb ik hier ook al een tijdje rondslingeren en omdat daar veel dialoog, chatgesprekken en dergelijken in staan, lijkt me dat ook wel een boek waar ik vlotjes door kan vliegen.
 • Butter van Erin Jade Lange over een jongen die zich zelfmoord-gewijs wil dood eten en The Darkest Minds van Alexandra Bracken over jongeren met unieke krachten staan ook zeer hoog op mijn te-lezen-lijstje. Dus misschien komen die ook aan bod.

Maar goed, op het einde van de rit ga ik toch weer een hele hoop andere boeken hebben gelezen dan dat ik oorspronkelijk van plan was. Zelfkennis en zo. 😉

Zin om mee te doen? In de Goodreads Verbeelding Bookclub kan je terecht om je hart te luchten, om te zagen, om updates te geven of om anderen die het wat moeilijker hebben aan te moedigen! Hou uw hashtag pompommekesdanske alvast klaar!

You Might Also Like

 • Karlijn

  Noah Barleywater runs away is echt een aanrader! Ik heb het in één ruk uitgelezen, een heerlijk boek. Net als Me, Earl and the Dying Girl trouwens. Vivian vs America wil ik erg graag lezen, ben er heel benieuwd naar.

 • Kelly

  Ik ga wellicht ook meedoen! Maar eerst nog even nadenken over mijn doel. Als ik meedoe, lees je er alleszins over op mijn blog! Merci Kathleen, om mijn leesgoesting de laatste maanden serieus hard aangewakkerd te hebben.

 • meisje

  Ik vind het een super initiatief, maar ik ga passen. Ik heb hier een kastaar liggen van 830 pagina’s, Zeg me wie ik ben van Julia Navarro, en ik zal blij zijn als ik dit ene boek gelezen krijg tegen 14 december 😉

  Maar ik kom hier zeker af en toe piepen om wat boek ideetjes op te doen!

 • Valentijn

  Eéntje die jou misschien ook wel ligt: Vlam van Floortje Zwigtman. Staat hier op het te lezen lijstje. Kreeg een review van twee pagina’s in de gazet en dat is nogal zeldzaam voor dit soort boeken.

 • Juffertje in het Groen

  Leuk idee! Maar stapels boekbesprekingen en examens gooien die week roet in het eten.

 • Lien

  Ik reageerde nog bij LJ dat ik goed bezig was en dat ging volhouden maar de voorbije week…. denk ik niet dat ik 50 blz kom. Ik ga dus proberen terug in mijn leesritme te geraken volgende week en je read-a-thon gaat daar zeker bij helpen.

 • Elisse

  Ja, I’m in!! kheb er al zin in!

 • Hi-ke

  Ik doe ook mee! Lijstje komt er dit weekend pas aan, want ik wil eerst zien hoeveel ik ga lezen op de bus vrijdag van Luik naar Zürich 😉 Hopelijk niet teveel, want het is een nachtbus, maar in het “slechtste” geval lees ik daar nog een boek uit dat anders op mijn readathonlijstje komt.

 • gerhilde maakt

  Ik denk dat ik ook ga meedoen, maar ben al blij als ik mijn huidige boek uit zal krijgen. Jouw leestempo haal ik enkel op luierdagen op vakantie. 🙂

 • Marsha

  Ik doe ook mee! Ik ben al blij als ik het boek dat ik nu aan het lezen ben uit kan lezen en dan smijt ik me in ‘Vele hemels boven de zevende’. Als ik die uit heb, wil ik een hernieuwde start maken in ‘The Goldfinch’. Daar was ik een poosje geleden in begonnen maar heb hem toen aan de kant gelegd tot ik eens wat tijd had om eens goed door te lezen.

 • Read-a-thon: mijn doel | Ma vie en vert

  […] van Verbeelding en de Verbeelding Bookclub organiseert nog eens een read-a-thon. De vorige keer deed ik niet mee, maar nu heb ik mijn hele week vrijgehouden om te cocoonen met […]

 • Pin It on Pinterest