Gemaakt

Lady Skater jurkje

Tijdens de vakantie in november werkte ik eindelijk mijn Lady Skater jurkje af. EINDELIJK. Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar ik kan perfect een kledingstuk in elkaar steken op een paar uren tijd en dan de afwerking (zomen, knoopsgaten,…) maanden laten liggen. Letterlijk. Maanden. Dit jurkje maakte ik tijdens het naaiweekend in maart en pas in november werkte ik de zoom af. Schandalig!

Het patroon dat ik gebruikte was het Lady Skater dress patroon van Kitchy Coo. Je kan het online bestellen voor £7,20 (iets van een €9). Ik ben zot op dit jurkje. Serieus. Ik ben aan het overwegen om er hier dertig van te maken zodat ik gewoon iedere dag van de maand een jurkje kan aandoen en voor de rest niet moet nadenken over wat ik ga aandoen. Dat zou me weer een kopzorg of twee besparen. Maar dit jurkje is zalig om aan te doen. Het is een t-shirt met een rok er aan, basically. Super comfortabel. Door de stofkeuze kan je de jurk lekker basic maken of wat meer va-va-voom geven. De rok valt perfect zodat buikjes en aanverwanten verdoezeld worden. Hoera! Lang leve jurkjes die buikjes verdoezelen. En het jurkje zelf zat in no time in elkaar… buiten dan de zoom die ik nogal bleef uitstellen. Ahum. Jikes.

Het enige waar ik nog niet helemaal uit ben is de taille. Mijn natuurlijke taille ligt een kleine vijf centimeter boven de taille van de jurk. Ik heb een relatief hoge taille en daardoor valt de taille van de jurk niet samen met mijn natuurlijke taille. Zelf vind ik dat een beetje vervelend, maar volgens andere mensen in mijn omgeving, brengt dat de verhoudingen van mijn lijf een beter in evenwicht. Zolang ik geen riempje bovenop de jurk aan doe is er geen enkel probleem uiteraard.

En voor zij die het gaan vragen, want ik weet dat de vraag gaat komen: het stofje vond ik een aantal jaren geleden op het Stoffenspektakel tussen goedkopere stofjes. Altijd de goedkope stofjes checken, beste mensen. Daar liggen de grote schatten. Af en toe moet je dan wel eens vechten met een oma en haar trolly, maar het is de moeite waard. Believe you me. Oorspronkelijk ging ik er een Burda 7828 jurkje mee maken, een eerste overlock experiment, but that never happened. Oh well. Het heeft wel wat weg van een King Louie jurkje door deze stof. Dubbele score!

Soit. Ik zie nog wel wat ik doe met die taille, maar ik ga de knoop binnenkort moeten doorhakken, want de stof voor een tweede Lady Skater jurkje ligt klaar en het kriebelt om er aan te beginnen!

You Might Also Like

 • Chloé

  Dude, er is absoluut niks mis met uw taille! 🙂 Heel mooi jurkje, komt precies recht uit een dure winkel!

 • Tine

  Persoonlijk ben ik nogal fan van jurkjes met hoge tailles (maar ook weer niet té hoog), dus mijn eerste reactie was: verhogen die handel! De hoogte van deze taille gaat je anders ook wel af, dus misschien mag je het verhoog-die-handel-idee toch met een korreltje zout nemen 😉

 • Ellen

  Heel mooi en inderdaad leuke stof! De taille kun je het best zelf inschatten, maar ik vind het model je zo in ieder geval erg mooi staan. Ik heb hier de moneta van Colette Patterns al een hele tijd liggen, is denk ik wel enigszins vergelijkbaar. Moet ik ook echt eens aan beginnen, misschien in de Kerstvakantie…

 • Natalie

  Prachtig, Kahtleen. Ik heb direct het patroontje besteld, want een strechjurkje met ronde hals had ik nog niet. Merci voor de tip!

 • Kelly

  Ik zou de taille verhogen, want al voordat ik de tailleparagraaf gelezen had, dacht ik: cool, maar de taille had hoger gemogen. Allez, dat zou ik doen hé. Maar sowieso: tof kleedsken!

 • Nina hobbysite

  Erg mooi jurkje! De stof is super.

 • oon

  Ha! Ik ben ook zo’n vreselijke uitsteller.
  En lol voor het vechten met oma’s en hun trolleys!

 • Zjizjipke (@Zjizjipke)

  Schoontje! Komt bij op de wishlist 🙂

 • Wapiti

  Wow, mooi! je staat er echt heel goed mee, lage taiile of niet. Laat die naad maar gewoon zitten, het staat je prima, vind ik. Ook het stofje is super!
  Ik ben na een spatader-operatie al een tijd in broeken gehuld (steunkousen, weet je wel). Dit jurkje doet me toch weer naar wat anders verlangen. Ik denk dat ik je voorbeeld ga volgen! Dankjewel!!!

 • Evi

  Schoooooon! Ik heb hier ook zo’n Lady Skater liggen waar ik zo zot van ben, zalig patroontje! Aan die taille zou ik persoonlijk niks veranderen, het staat je goed zo.

 • olga

  Zo mooi! Ik hou zo van skater jurkjes, het zijn basically de enige type jurkjes die ik mijn kast heb hangen. Want die taille en buikjes en ze zitten heerlijk. Haha, die oma en haar trolley. 🙂

 • Hi-ke

  Als dat aanpassen van die taille niet teveel werk is (absolute naaileek hier), dan zou ik het eens proberen. Ik vind het persoonlijk ook niet echt nodig, ‘t is zo al mooi, maar anderzijds, als het met die aanpassing misschien nog mooier is of gewoon beter zit, waarom dan niet he?
  Trouwens ook wel leuk om te zien hoe blij je er zelf mee bent! 🙂

 • Elisse

  Moooooi! Kan geloven dat daar nog ettelijke modelletjes van gaan volgen 🙂

 • griet

  amai, zo mooi en zo strak zeg. Doe jij nog van Jillian misschien? Na de 30 day shred-sessie ben ik gestart met ripped in 30 days, maar is een stuk zwaarder (ik doe één sessie over twee dagen).

 • Becky

  Supertof jurkje! Je straalt helemaal 😀

 • Sas

  Wat een super tof jurkje. Staat je goed!

 • Lotte

  Staat je heel goed. Niets veranderen aan die taille.!

 • Zwartraafje

  Vorige week heb ik net voor het eerst een rokjes-patroon overgetekend. Ik hoop er morgen aan te kunnen verderwerken. Hopelijk krijg ik ooit genoeg ervaring om me aan zo’n leuk én comfortabel jurkje te wagen.

 • Pin It on Pinterest