Gelezen

Read-a-thon wrap up

Ik lees eigenlijk het meest op de trein. Door de regionale staking vorige week maandag en dan nog eens de staking van een deel van het treinpersoneel (zoals dat altijd mooi wordt omgeroepen) op donderdag, verloor ik dus heel wat kostbare leestijd.

Maar al bij al ben ik wel heel tevreden met de hoeveelheid dat ik weer gelezen heb. Het viel wel op dat ik mij deze keer serieus op de graphic novels heb geworpen. Dat is blijkbaar momenteel zo’n beetje mijn ding.

 • Maandag begon ik in Speak van Laurie Halse Anderson op de Kindle en ik las meteen twee graphic novels uit de The Walking Dead reeks uit. The Walking Dead, het is een kleine verslaving geworden, ik geef het toe.
 • Dinsdag ging ik verder in Speak en las ik het ‘s avonds Kies van Wouter Deprez. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik Kies nu moet meetellen als boek of eerder als essay. Het kwam alleszins in boekvorm uit de bib en het was weer helemaal in de typische Wouter Deprez stijl. Ik ben wel fan van de man, maar dat was jullie waarschijnlijk intussen wel al opgevallen.
 • Woensdag las ik Speak uit en begon ik aan mijn tweede boek op de Kindle. Dat werd na lang twijfelen Vivian versus America. Het eerste deel uit die reeks las ik tijdens de vorige read-a-thon en dus leek het me wel fijn om deze trend verder te zetten.
 • Donderdag las ik verder in Vivian en las ik ook een beetje in Eve en Adam, maar dat boek lag me niet zo heel erg. Ik geraakte er niet in. Donderdag was niet meteen een goede dag voor deze read-a-thon.
 • Vrijdag trok ik na het werk nog even naar de winkels en daar vond ik Y: The Last Man voor €1,25. Die graphic novel had ik al een paar keer zien passeren en het concept leek me boeiend. Iets zorgt er voor dat alle wezens met een Y-chromosoom sterven en om een of andere duistere reden overleven Yorick en zijn mannelijke aapje deze “plaag” wel. Het las vlot weg, maar ik was nog niet helemaal overtuigd.
 • Zaterdag kon ik na veel gedoe in het postkantoor dan eindelijk beginnen in de graphic novel Seconds. Daarna trok ik naar de bib voor een nieuwe lading Walking Dead graphic novels. Ik las er die dag drie achter elkaar. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat ik die nacht over zombies droomde. Ahum. Kuch. Ik las ook nog een beetje in Vivian versus America en nog een beetje in Eve en Adam. Met andere woorden: ik haalde heel wat schade in op zaterdag.
 • Zondag las ik Vivian versus America uit en ik besloot het daarbij te houden.

Conclusie? Ik las zeven graphic novels (say whut?!), twee boeken en één essay/boek/achtig iets. De bedoeling was om drie graphic novels en drie boeken te lezen. Ik weet niet helemaal of ik geslaagd ben ik het drie boeken gedeelte, maar ik neem vrede met dit eindresultaat.

De goesting om te lezen is nog altijd heel erg aanwezig. Dat merkte ik duidelijk de afgelopen week. Ik denk dat het grote probleem gewoon keuzestress is. Er is zoveel dat ik nog wil lezen en ik wil eigenlijk geen keuze maken, want zoals Wouter Depres schreef in z’n boek (essay?) Kies: “Kiezen is verliezen. Dat is waar, want het rijmt,”. Wijze woorden.

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Goed gelezen! Bij mij ging het minder goed: https://gerhildemaakt.wordpress.com/2014/12/15/read-a-thon-2/. Ik kijk uit naar een volgende editie, voor een nieuwe poging.

 • meisje

  Ola, jij kan verschillende boeken tegelijkertijd lezen! Dat zou me niet lukken. Ben al blij als ik me op 1 boek kan concentreren …

 • Kelly

  Goed bezig geweest! Ik denk dat ik The Walking Dead ook eens ga zoeken in de bib!

 • Eline // Never Kiss a Cactus

  Goed bezig! 🙂 ‘k Ga eens moeten kijken of ze The Walking Dead hier in de bib hebben, want hoewel graphic novels een beetje de revelatie van 2014 zijn voor mij, zijn ze toch behoorlijk prijzig om aan te schaffen..

 • Chloé

  Ik heb “Kies” vorige week toevallig ook gelezen. Schoon geschreven, en belachelijk herkenbaar!

 • Pin It on Pinterest