Gebeurd

De Netflix-vakantie

Ik was ontzettend enthousiast toen ik het nieuws hoorde dat Netflix naar ons land zou komen. Zelf hebben we hier ten huize Verbeelding geen kabelaansluiting, maar af en toe eens kunnen zappen, vooral als je ziek of volledig uitgeteld bent, dat miste ik wel. Helaas zou Netflix veel van je Telemeter eisen en daardoor lieten we het maar even voor wat het was.

Tot afgelopen weekend toen ik ziek in de zetel lag en heel zielig naar Het Vriendje keek met de vraag of we die gratis maand Netflix nu niet konden beginnen. We zouden vakantie hebben, het is winter en het weer zou dus niet al te geweldig zijn en ik had nood aan televisie. Zielig kijken en een paar stevige argumenten, dat helpt al eens om iets gedaan te krijgen. In één, twee, drie waren we aangemeld via de website en plots lag er een zee van series aan mijn voeten. Oh boy! Oh boy!

Kelly had onlangs een lijstje gepost met daarin haar favoriete Netflix-reeksen. Daaruit wilde ik heel graag The Paradise zien, dus met die reeks ben ik meteen begonnen. Na één seizoen te hebben verslonden, kan ik jullie nu al melden dat het een schot in de roos is. Sowieso, BBC kostuumdrama’s scoren meestal goed bij mij.

Samen met Het Vriendje keek ik al twee afleveringen van Marco Polo, een reeks die speciaal werd gemaakt door en voor Netflix. Het zit goed in elkaar tot nu toe en ik ben benieuwd naar hoe het verder gaat.

En nu is het de bedoeling om zoveel mogelijk van die reeksen te zien voor het einde van de vakantie. Eens de vakantie gedaan is, zullen we waarschijnlijk weer een pak minder televisie kijken, onszelf kennende.

Hebben jullie Netflix thuis? Zo ja, welke reeks of film die op Netflix staat moet ik zeker eens bekijken?

You Might Also Like

 • nobutterfly

  Jep, ook fans in huis, the blechley circle, een groep vrouwen die codes oplosten in de WO en nu misdaden oplossen, ripper street, meer moorden maar ook schitterende outfits, lillehammer, een Amerikaanse misdadiger die in Noorwegen onderdak zoekt, Orange is the new black, een vrouw in de gevangenis,…

 • gerhilde maakt

  Wij hebben ook geen televisie, maar intussen wel Netflix. Ik vind het een zeer handig systeem (en onze Telemeter kan dat wel aan hoor) en is ook al handig geweest met mijn verstuikte voeten. Ik keek al Orange is the new black en ben nu bezig in Call the midwife, beide aanraders.

 • Eline // Never Kiss a Cactus

  Nog geen Netflix hier, maar misschien dat het er in de toekomst wel van komt. We hebben ook geen kabel/digitale tv-abonnement en ‘t lijkt mij wel leuk om ooit series op tv te kunnen kijken, in mijn luie zetel. :p

 • Nele84

  Ik ben blijkbaar niet de eerste om het je aan te raden maar Orange is the new black is supergoed! Net de laatste aflevering van het tweede seizoen gezien en nu is het wachten op seizoen 3. En mijn zus heeft me Orphan Black aangeraden.

 • Kelly

  Ik ga binnenkort ook eens aan Marco Polo beginnen. Nu zijn we naar Eigen Kweek aan het kijken. Hilarisch serietje, vind ik.

 • Sarah

  Call the midwife, Orange is the new black, Broadchurch, Sherlock, Luther,… En Parks and rec. & 30rock op de Amerikaanse Netflix. Tip: gebruik Tunnelbear om te doen alsof je uit Amerika komt.

 • Ivy

  Sinds de eerste dag aangesloten op Netflix. En zoals al verschillende keren aangeraden, keken ook wij naar Orange is the new black. En sinds enkele weken ook Pretty little liar ontdekt (een beetje Desperate housewives achtig). Er staan trouwens nog heel veel fantastische series op (Orphan black, Suits, Luther,…). Ook de kinderen vinden er vele series naar hun zin…

 • josfien

  Hier ook een Netflixvakantie. Net Fargo uitgekeken, machtig! Nu House of cards aan het verslinden en Orange is the new black blijft een mustsee.
  Bij sitcoms blijf ik New Girl leuk vinden, al hoeven we daarvoor biet via Netflix te kijken. Ik lees hier benieuwd verder mee!

 • Elke

  Ik keek na The Paradise ook nog naar The Midwife, dat ga jij ook geweldig vinden denk ik 🙂

 • Heidi

  Call the midwife! En verder ook al veel films. Ik voeg The Paradise dan maar aan mijn lijstje toe. Ziet ernaar uit dat ik dat ook wel een toffe reeks zal vinden. Ik denk dat ik tot maart wel blijf netflixen. Gezellig cocoonen 🙂 Eens het langer licht blijft, kijk ik eigenlijk amper nog tv. Maar voorlopig: helemaal fan van Netflix!

 • Pin It on Pinterest