Gelezen

De boeken van 2014

Dat 2014 een zeer goed lees-jaar voor mij was, moet ik jullie waarschijnlijk niet vertellen. Dat was wel duidelijk hier op de blog. Ik las en las en las en als ik dacht dat ik uitgelezen was, dan las ik nog wat meer. Ik ontdekte veel geweldige boeken dit jaar en probeerde mijn enthousiasme voor het lezen met jullie te delen.

Tot op heden las ik 102 boek-achtigen. Het is te zeggen, ik las 64 fictie boeken, 13 non-fictie boeken en 25 graphic novels. Jawel, mijn liefde voor het beeldverhaal kwam weer naar boven en ik heb keihard genoten van een behoorlijk aantal graphic novels die ik dit jaar las. Momenteel ben ik nog een boek aan het lezen dat misschien ook nog uit geraakt dit jaar. Ik heb per slot van rekening nog een aantal dagen.

De boeken van 2014

Zoals ik onlangs al in een boek-filmpje zei: mijn doel is om ieder jaar dertig boeken te lezen. Als dat er meer zijn, dan is dat fijn. Als dat opeens het driedubbele daarvan is, dan val ik ook half achterover. Ik weet ook niet helemaal hoe dit gebeurd is. Ok, de graphic novels hebben geholpen, dat is een feit, but oh well. Mij ga je er in ieder geval niet over horen klagen, dat is duidelijk. 😉

Ik las ook heel wat boeken die me nog lang zullen bijblijven. A Monster Calls van Patrick Ness deed me janken gelijk een klein kind. Ik werd helemaal verliefd op alle personages uit The Guernsey Literary and Patato Peel Pie Society van Mary Ann Schaffer. The Girl with All the Gifts van M.R. Carey bracht mijn oude liefde voor het horror-genre terug en The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender deed hetzelfde voor het magisch realisme-genre. Burial Rites van Hannah Kent voerde me terug naar IJsland en ik stond er helemaal van te kijken hoe geweldig de beschrijvingen van dat land waren in dat boek, hoe zeer ik alles herkende. En dankzij Ready Player One van Ernest Cline kreeg ik zelfs Het Vriendje aan het lezen. Mission accomplished!

De boeken van 2014

Ik hoop dat jullie ook een fantastisch leesjaar achter de rug hebben! Wat waren jullie favoriete boeken van het jaar? Welke boeken zullen jullie nog lang bijblijven die jullie dit jaar hebben gelezen? En wat zijn jullie leesplannen voor 2015?

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Ik vind 30 boeken al veel … Wauw!

 • Karlijn

  Mooi overzicht! Ik heb er tot nu toe 80 gelezen dit jaar, ook best veel toch?! 🙂

 • Kelly

  Mijn God, ik wist dat je veel had gelezen, maar zo veel?! Respect! Maar vooral ook – nogmaals – merci om je enthousiasme voor het lezen te delen. Zonder jou had ik misschien mijn leesdoel weer niet gehaald. Nu zit ik er zeven boeken over!

 • Becky

  Wauw, gefeliciteerd met je 102 uitgelezen boeken! Ik vind jouw boeken-blogposts altijd zo heerlijk om te lezen 🙂
  Zelf heb dit jaar 91 boeken gelezen (toch ook niet mis, vind ik). Ben momenteel nog bezig in ‘De majoor en mevrouw Ali’ van Helen Simonson – en dat boek zal waarschijnlijk ook uitgelezen zijn voor ‘t eind van ‘t jaar. 7 boeken van jouw lijstje heb ik dit jaar ook gelezen (waaronder ‘De boodschapper’ van Marcus Zusak en ‘De laatste rituelen’ van Hannah Kent).

  Boeken die mij bijblijven? ‘Wonder’ van R.J. Palacio, ‘Het verdwenen leven van Esme Lennox’ van Maggie O’Farrell, ‘Het geluid van de nacht’ van Maria Duenas, ‘Wat je ziet als je valt’ van Rebecca Wait, ‘Nachtcircus’ van Erin Morgenstern…

  Ik wens je alvast een fijn leesjaar 2015!

 • An

  Amai, das echt wel de moeite!
  Ik ga er dit jaar 26 gelezen krijgen en daar ben ik al blij mee ( en een heel deel komt van jouw tips)
  Volgend jaar ga ik voor de 30! Favorieten van dit jaar: de bijzondere kinderen van…, de chaos trilogie en a monster calls van Patrick ness, de boekendief, het rosie project, …. ( al mijn gelezen boeken staan ook op mijn blog)

 • Zwartraafje

  Ik probeer net mijn Bloglovin achterstand bij te lezen nadat ik mijn Boekenjaar in cijfers en de Boekblogger Enquete-blogposts heb geschreven. Leuk om te zien dat anderen hier ook al volop mee bezig zijn. Momenteel ben ik in boek nr. 181 van dit jaar bezig, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik hierboven al meteen enkele heb gezien die ik ook wil uitproberen. Ik ben vooral erg nieuwsgierig naar Coraline. De film vond ik prachtig én vermits het boek doorgaans telkens nog beter is, kijk ik hier ontzettend naar uit.

 • Eline // Never Kiss a Cactus

  Amai, 102 boeken, daar kan ik alleen maar van dromen! Ik zit aan 38 nu. Ik had echt gedacht dat ik met gemak de 40 zou halen, maar school stak daar een stokje voor en daarna raakte ik niet meer in gang… Sowieso ben ik wel blij met mijn aantal, ik had mijn reading challenge op 30 gezet en ik heb veel genoten dus dat zit goed. Volgend jaar ga ik voor 50 boeken gaan, met hier en daar een read-a-thon moet dat wel lukken. 🙂

 • Le petit requin

  Ik zag het al op Goodreads, maar mijn mond valt er eigenlijk opnieuw weer van open. Met mijn 46 boeken ben ik al méér dan content, laat staan het idee dat dat er meer dan het dubbele zouden zijn!
  Bedankt ook voor de inspiratie die ik hier gedurende het jaar opdeed! Onder andere de boekjes van Wouter Deprez zouden anders waarschijnlijk nooit op mijn leeslijst terecht gekomen zijn en dat zou toch echt wel zonde geweest zijn!

 • Voskosmos

  Ik heb nog nooit in één keer ZO veel boeken op mijn verlangslijstje gezet 🙂

 • Zamenvattende Zondag, part XXXIX | Voskosmos

  […] elk geval heel veel inspiratie gehaald uit alle eindejaarslijstjes van mijn favoriete blogs. Door het overzicht van Verbeelding heb ik zeker 20 nieuwe boeken op mijn verlanglijstje gezet. Het wordt een goed boekenjaar, ik voel […]

 • Pin It on Pinterest