Uncategorized

De favoriete seriekes van 2014

Vorig jaar rond deze tijd schreef ik een blogbericht over de seriekes die we in het jaar 2013 hadden verslonden hier ten huize Verbeelding. Dat waren er opmerkelijk meer dan dit jaar, zo blijkt.

Hannibal
Het Vriendje en ik waren helemaal in de ban van deze reeks. Oh. Mijn. Goede. God. Die reeks is meesterlijk. Het speelt zich af voor Hannibal (u weet wel, The Cannibal) werd opgepakt en toen hij dus nog volop aan het genieten was levers met daarbij een lekker glas chianti. Dus voor Silence of the Lambs. De acteur die Hannibal speelt is schitterend in zijn rol, de muziek in de reeks is briljant gedaan, de opbouw van spanning is fantastisch en sommige scènes zijn ronduit te goor voor woorden. Deze reeks is absoluut niet voor gevoelige kijkertjes, dat staat vast.

Parks and Recreation
We zijn gelijk zot door deze serie gegaan, omdat alle afleveringen zo fantastisch zijn! De personages, de humor, de acteerprestaties, de one-liners,… Geweldig gewoon! De serie volgt de ambtenaren die op de dienst “parks and recreation” werken in een klein stadje. Zij zijn verantwoordelijk voor het draaien van de parken, maar uiteraard loopt er altijd wel iets mis. Het Vriendje en ik missen deze reeks verschrikkelijk, maar er zou nog één laatste seizoen van komen in 2015, als ik het goed heb. That is LITERALLY the best news EVER. 😉

The Paradise
Ik zit halverwege seizoen twee, maar ik ben helemaal verkocht. De serie volgt de werknemers van een van de eerste grootwarenhuizen in Engeland. Romance, intriges, vrouwen met inventieve ideeën, prachtige jurken,…

En dat waren de favorieten zo’n beetje dit jaar. We keken niet zo heel veel nieuwe reeksen, maar uiteraard genoten we ook van een paar nieuwe seizoenen van usual suspects zoals Game of Thrones en Sherlock. Daarmee kan je natuurlijk niets mis doen. Wie weet verlengen we dat Netflix abonnement nog een paar maanden en dan is het lijstje aan het einde van 2015 met favoriete seriekes hopelijk wat langer. 😀

Wat waren jullie favoriete seriekes dit jaar? Ik heb alvast een lijstje opgesteld met jullie Netflix suggesties, maar hoe meer, hoe beter!

You Might Also Like

 • Ellen

  Parks and Rec is echt awesome 🙂

 • Karlijn

  Hmm even denken. Ik ben gek op The Blacklist, Suits en Scandinavische series. X

 • trijnewijn

  seinfeld, want wij zijn van die uberhippe mensen die altijd de nieuwste trends volgen -kuch-
  We zitten nu aan seizoen 4 en het is al 61 dagen lang de perfecte manier om ‘s avonds samen knusjes in de zetel tot rust te komen voor het slapengaan. En het beste is dat er nog 115 afleveringen op ons staan te wachten 😉

 • Olga

  Ik vond the Paradise ook zooooo leuk, maar volgens mij worden hierna geen seizoenen meer gemaakt omdat er teveel concurrentie was van Mr. Selfridge die hetzelfde onderwerp heeft. Ook leuk hoor, kun je daarna kijken. 😉

 • Le petit requin

  Wij ontdekten pas dit jaar Game of Thrones, maar dat had dan wel als voordeel dat we meteen véél seizoenen konden bekijken! 🙂
  True detective vonden wij ook heel goed, daarnaast is Johan (die meer series kijkt) ook fan van onder andere House of Cards en Homeland.

 • Pin It on Pinterest