Gebeurd

Het Grote Jaaroverzicht

Tegen het einde van het jaar besluipt me steeds het gevoel dat ik misschien niet genoeg uit mijn jaar heb gehaald, dat ik meer had kunnen doen met mijn tijd dan 103 boeken lezen. En dan paniekeer ik een beetje, want waarschijnlijk had ik ook daadwerkelijk meer kunnen doen. Dan vraag ik mij altijd af wat ik eigenlijk heb gedaan. Wat heb ik eigenlijk gedaan dit jaar?

Soit. Dat kleine paniekmomentje op het einde van het jaar, dat lijkt me de normaalste zaak van de wereld te zijn. Jawel. Iedereen wil toch een soort van overzicht hebben, niet? Mijn Facebook stond de afgelopen weken vol met “Het jaar van…” prentjes. Dus ik ben duidelijk niet alleen. Of dat maak ik mezelf alleszins wijs. Ahum. Ik dook mijn archieven in hier op mijn blog en maakte zo mijn jaaroverzicht aan de hand van blogberichten. Nah.

Wupperlekkere Wafeltjes

Januari

 • Ik begon met een buikgriepje. Jawel. Geweldige start van het nieuwe jaar.
 • Blijkbaar is wupperlekkere wafeltjes bakken helemaal niet zo moeilijk! Het afgelopen jaar werden er te pas en te onpas heel wat van die wafeltjes gebakken.
 • Er werd serieus geprutst met teksten en vormgeving, maar uiteindelijk mocht het resultaat wel gezien worden. Jullie konden hier mijn allereerste, informatieve e-book downloaden: Blogkalender voor beginners.
 • Eén dag lang nam ik van ongeveer alles wat ik deed een foto en maakte zo een plog.

Fiets

Februari

Ruiten dekentje

Maart

Pisseblommen - Kathleen Verhetsel

April

I want to ride my bicycle - Katie Dots by Kathleen Verhetsel

Mei

Maastricht

Juni

Instax Mini 90

Juli

 • Ik deelde vijfde tips om meer te lezen. Blijkbaar werkten ze bij mij. 😛
 • Hmmm… Havermoutkoekjes.
 • Er passeerde een rondje Ask me Anything. Jullie mochten vragen stellen aan mijn én aan Het Vriendje.
 • Ik bracht mijn 28 before 29 lijst tot een semi-goed einde. Semi-goed. Dat is een woord, ja!
 • En ik begon vol goede moed aan mijn 30 before 30 lijst. Dat wil dus zeggen dat ik ook verjaarde in juli. 😛
 • Ik begon ook 30 dagen aan één stuk te bloggen en vond dat eigenlijk wel tof.
 • Mijn verslaving van 2014 Booktube kwam ook even aan bod op mijn blogje.
 • Ik liet jullie eindelijk een van de andere afgewerkte producten, de Coppelia wrap, van tijdens het naaiweekend in maart zien. Ahum. Kuch.

Funny non-alcoholische siropen

Augustus

Viðey

September

#Blogestafette

Oktober

Lush - Kathleen Verhetsel

November

December

En dat is het zo’n beetje. Dit zijn natuurlijk de zaken die op de blog verschenen, want er is ook nog altijd een leven naast de blog met bbq’s, schattige neefjes, uitstapjes naar de IKEA en aanverwanten, fijne mensen die niet persé op mijn blog moeten verschijnen en wat nog niet.

Daarnaast is er ook nog Fanny&Laura en hoewel het lijkt alsof het een vrij rustig jaar is geweest omdat ik het er misschien niet zo veel over heb gehad, kan ik u zeggen dat het alles behalve rustig was. Het was tot nu toe het drukste jaar met de meeste opdrachten. Het wordt ieder jaar gewoon beter. 😀

Ik denk dat 2014 vooral een jaar was waarin ik veel nieuwe kennis heb opgedaan en waarin ik veel heb geprutst. Misschien daarmee dat het lijkt dat ik niet veel heb gedaan, omdat ik vooral bezig ben geweest met dingen leren. Ik hoop dat ik van 2015 een hele hoop van de zaken die ik heb geleerd tijdens dit jaar kan toepassen, uitwerken en doen, dat ik er mee aan de slag kan gaan. Waarschijnlijk krijg ik daardoor meer een “waw, ik heb veel verwezenlijkt dit jaar”-gevoel. Wat ik daarmee bedoel, met dat toepassen, uitwerken en doen, zien jullie vast en zeker wel als jullie mijn blogje blijven volgen. Met andere woorden: to be continued. 😉

You Might Also Like

 • meisje van Nummer44

  De vraag is eerder wanneer heb jij die 103 boeken gelezen tussen al dit anders door? :-O
  Mooi jaaroverzicht, veel leuke posts die ik ga herlezen!

 • Tess

  Ach zo’n leuk overzicht! Geeft me veel zin om volgend jaar heel erg mijn best te doen om te bloggen.

 • Karlijn

  Wat leuk om zo’n jaaroverzicht te lezen. Ik ben je ergens vanaf juni gaan volgen dus ik heb nu weer wat leuke posts ontdekt die ik kan lezen 🙂

 • Maai

  Heerlijk overzichtje. Ik ga eens neuzen tussen de blogjes die ik nog niet kende. Ik ik blijf het maar denken, je hebt talent meis, echt!

 • fieke

  Wauw, wat een overzicht! Je hebt niet stil gezeten 🙂

 • Zwartraafje

  Die jaaroverzichten vind ik telkens opnieuw leuk. Wanneer je het zo allemaal leest lijkt het wel een wonder dat je nog tijd hebt gevonden om boeken te lezen. Ik heb het afgelopen jaar meer gelezen én iets minder geknutseld als anders. Jammer dat je er niet gewoon wat tijd kan bijtoveren wanneer die te snel voorbij vliegt door allerlei hobby’s. Ik vind je pissebloem-printje (de blauwe versie) trouwens super mooi.

 • Sandra Jacobs

  Wat een leuk jaaroverzicht! Heb nog een paar posts van jou bij te lezen. Ik hoop alvast dat 2015 dit jaar beter gestart is, maar opgepast want de Amerikaanse griep komt eraan 😀

 • Le petit requin

  Leuk en druk jaar lijkt mij! Zalig toch, als je na een jaar het gevoel hebt zoveel bijgeleerd te hebben?

 • Pin It on Pinterest