Gebeurd

Verbouwingen versus doelstellingen 2015

Het Vriendje en ik vroegen elkaar de afgelopen weken te pas en te onpas wat de doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2015 zouden zijn. Allebei keken we de ander dan vragend aan, wachtend op een interessant en diepgaand antwoord dat helaas nooit kwam. Soms is het verzinnen van doelstellingen gewoon vermoeiend, beste mensen.

Ik heb lang en hard nagedacht over de doelstellingen voor dit jaar en ik voelde me verplicht om er te bedenken, want ik doe het ieder jaar, maar er kwam gewoon niets. Goed. “Niets” is veel gezegd. Er staken een paar potentiële doelstellingen de kop op. Misschien dat ik wat meer met mijn blog wil doen, maar dat hoeft eigenlijk ook niet echt. Misschien dat ik wat minder braaf wil zijn, maar langs de andere kant geloof ik er in dat door vriendelijk en “braaf” te zijn je ook heel wat kan bereiken. Misschien dat ik wat minder hooi op mijn vork zou moeten nemen, maar mijzelf kennende gebeurt dat toch nooit. Ha! Minder hooi. Right!

Het waren ook allemaal doelstellingen in de categorie “minder dit/meer dat” en die doelstellingen werken niet. Concrete doelstellingen zijn de beste, doelstellingen die je kan meten, doelstellingen waarvan je kan zeggen “ik heb nu vijftig procent daarvan al gedaan”. Ik heb niet veel met cijfers, maar als het op zulke zaken aankomt is er niets beter dan cijfers! Harde cijfers! Dus ja… Doelstellingen met harde cijfers. Het lukte me niet en dat maakte me ergens wel ongerust. Wil dat dan zeggen dat ik niets meer wil doen? Dat er geen ambities meer zijn? Dat er geen “drive” meer is? *insert existeniële crisis*

Verbouwingen versus doelstellingen 2015De luipaardtrap mag nog eventjes blijven.

Nee, nee, niks te existentiële crisis. Daar doen we hier niet aan mee. Ik vermoed dat ik mezelf een beetje behoed voor wat er zit aan te komen dit jaar. Verbouwingen. Er zijn nog geen data vastgelegd, maar ze zitten er aan te komen, die verbouwingen. Het zal waarschijnlijk eerder in de tweede helft van het jaar zijn, maar dan nog. Daardoor gaat ons hele leven even op z’n kop gezet worden. Het kan zijn dat ik opeens een maand of twee niet meer kan bloggen, dus dan moet ik niet opeens doelstellingen voor mijn blog beginnen maken. Het kan zijn dat ik een aantal maanden niks voor Fanny&Laura ga kunnen doen, dus dan moet ik daar ook geen zotte ideeën voor in mijn hoofd halen.

Dus ja… Doelstellingen. Hmmm… Verbouwingen overleven. Het hoofd koel houden. Kamperen op een paar vierkante meter. Zorgen dat mijn rug niet in twee breekt. De ogen van Het Vriendje niet uitkrabben en zorgen dat hij de mijne niet uitkrabt, want blijkbaar kunnen verbouwingen leiden tot zulk gedrag. Eenvoudige recepten verzinnen die op een gasvuurtje of zo’n elektrische kookplaat kunnen gemaakt worden. Dat soort zaken gaan vooral prioritair zijn dit jaar, vermoed ik.

Maar uiteraard weerhoudt dat me er niet van om verder te werken aan mijn 30 before 30 lijst en mijn Life List. En heel, héél misschien (lees: zéér waarschijnlijk) ga ik aan het begin van iedere maand even een korte lijst met doelstellingen opstellen met een mix van de twee grote lijsten en dan nog wat kleinere, onnozele dingen of misschien een uitdaging of twee van jullie kant uit. Gewoon. Omdat het kan en omdat ik toch altijd iets van doelstellingen zal nodig hebben om me aan vast te houden, anders zou ik ik niet zijn. Zelfkennis en zo. 😀

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Ik ga hier een vergelijkbaar jaar tegemoet. Succes!

 • An

  Ik ben er bijna vanaf, na 1,5 jaar verbouwen is het nu enkel nog afwerken en wachten op de vloer en de keuken. Veel plezier ermee, het is effe doorzetten maar daarna kan je wel genieten van een mooi huisje.
  En tip voor het koken: wokken! En een goeie combimicrogolf kan ook wonderen doen.

 • Zjizjipke (@Zjizjipke)

  Veel succes! Ik had de luxe van tijdelijk te kunnen verhuizen tijdens mijn verbouwing. Chanceke want met een kat in een appartement met 1 slaapkamer blijven wonen terwijl een bende bouwvakkers je badkamer en keuken naar ruwbouwtoestand aan het herleiden is en dus al je spullen in dozen onder stoflakens in diezelfde slaapkamer staan… Ik heb mijn verbouwingen dus als zijnde niet-zo-stressy ervaren. Nu misschien over een paar jaar een huis verbouwen met het vriendje, hopelijk even vlot! In ieder geval heeeeel veeeel succes en denk: aan alles komt een einde!!! En als je eens samen wil gaan eten of zo om te destressen, ik ben kandidaat! 🙂

 • Maai

  Oei succes. Gelukkig kan verbouwen ook heel leuk zijn 😉

 • Goofball

  Verbouwingen zijn een hell….en tegelijkertijd zo charmant. Ze leveren verhalen, inventiviteit + en je ziet vanalles veranderen, wat heel leuk is. ‘k denk wel dat je je creativiteit er zal kan in uitleven.

  Persoonlijk snap ik je drang naar al die to do lijstjes echt niet en raak ik dan in de war van lijstjes voor jaar x en dan to do’s voor je verjaardag en life to do’s. Help, zo complex. Maar gelukkig ben ik jou niet.

 • Zwartraafje

  Gelukkig hebben wij hier thuis de verbouwingen al achter de rug. Nu ja, twee grote fases alleszins. Nadien hadden we het wel even gehad met al het stof en het dringend nodig hebben van zaken die nog ingepakt zitten. Er moeten dus nog wel wat zaken gebeuren, maar die staan al eventjes op het uitstel-lijstje. 🙂

 • Le petit requin

  Ik snap die lijstjesdrang helemaal! Niet omdat ik anders niets kan verzinnen om te doen, maar omdat ik zo focus kan leggen. Zo ben ik er van overtuigd dat ik nooit ofte nimmer zo veel zou zijn beginnen lopen én dat nog plezant zou vinden ook; gewoon omdat ik mijzelf “verplicht” heb tot 52x lopen en daardoor eindelijk voorbij die grens van “aaah, altijd die spierpijn, altijd die moeilijke start” geraakt ben.

  In alle geval succes met de maandlijstjes én vooral ook met de verbouwingen! Ik hoop dat je ook dan tijd zult vinden om ons af en toe te vertellen hoe dat verloopt 🙂

 • Pin It on Pinterest