Gebeurd

De meer/minder doelstellingen

Ik ging geen lijst maken met doelstellingen voor het jaar onzes heeren 2015, ik weet het, en vooral geen meer/minder doelstellingen, want die werken toch nooit. Maar het spookt een beetje in mijn hoofd de laatste tijd. Er zijn dingen die ik meer wil doen en dingen die ik ook minder wil doen.

Dus dacht ik: “Hell, het is mijn blog, ik mag hier zo wispelturig en chaotisch zijn als ik wil,”. Nah! En ik mag hier zoveel lijstjes maken als ik wil. Nah! Het zijn niet zo zeer doelstellingen voor dit jaar, de items op deze lijst. Het zijn zaken die ik in het algemeen wil aanpakken. Zaken die mij alleen maar kunnen helpen om mij beter in mijn vel te voelen en om sterker in mijn schoenen te staan. So here goes.

 • Meer hulp vragen
  Ik moet zowat een van de koppigste mensen ter wereld zijn als het op hulp vragen aankomt. Kathleen dopt haar eigen boontjes. Zo is het gewoon. Maar af en toe heb ik gewoon inzichten nodig van mensen die meer ervaring hebben met bepaalde zaken. Ik verstuurde net een mailtje met als subject “Herfinanciering second opinion”, want laten we eerlijk zijn, van bankgedoe heb ik niet veel kaas gegeten.
 • Meer rusten
  Ik dacht dat ik van het flauwvallen vanaf was omdat ik het bijna twee jaar had volgehouden zonder flauw te vallen. But nope. Nope. Het lijf geeft weer duidelijke signalen en ik moet er maar eens naar beginnen luisteren. Dus meer rusten en af en toe wat minder hooi op mijn vork nemen is de boodschap. Ik weet alleen niet goed hoe dat werkt, met dat minder hooi. Ik heb namelijk een beetje moeite met niets doen. Oeps.
 • Meer durven
  Stoute schoenen. Ik heb ze hier ergens rondslingeren. Echt waar. Ergens onder het bed of zo. En heel af en toe trek ik ze eens aan. Heel heel heel af en toe. Dat zou eens vaker mogen gebeuren. Geloof me, ik heb het dan niet alleen over Grote en Belangrijke Zaken Durven. Zelfs al gewoon een mailtje sturen naar iemand met de vraag of ze misschien eens willen afspreken is zelfs al moeilijk voor mij.
 • Meer rechtstaan
  Het is een beetje een vreemd puntje om zo tussen de rest te zien staan, maar ja. Rechtstaan. Ik leid een nogal zittend bestaan en mijn lijf gaat daar niet altijd mee akkoord. Als ik alleen al mijn blogberichten rechtstaand zou typen, dat zou al een pak helpen.
 • Meer luisteren naar het lijf in het algemeen
 • Minder met andere mensen in zitten
  Nog eentje dat misschien een beetje raar en zelfs een beetje egoïstisch klinkt. Ik kan mij heel erg zorgen maken om andere mensen en ik ben soms te begaan. Voor mij is het belangrijk dat andere mensen gelukkig zijn, dat de mensen rondom mij het naar hun zin hebben en ik vergeet daardoor soms zelf mijn eigen geluk of mijn eigen gezondheid een beetje als ik weer eens een flinke hoeveelheid hooi op mijn vork heb door iemand anders te helpen. Foute boel.
 • Minder negeren/uitstellen
  Ik ben af en toe nogal van het struisvogelprincipe. Een herfinanciering van een hypotheek? “Ik begrijp dat niet, laat ik het maar even negeren… Ladidaa,” Negeer. Een rijbewijs behalen? “Ik weet niet hoe dat moet, laat ik dat even negeren… Ladidadaaa,”. Uitstellen. Yup. Er zijn momenten dat ik het heel goed dingen kan aanpakken en er zijn tijden dat ik weken aan een stuk zaken kan negeren en uitstellen. In het geval van het rijbewijs zelfs jaren. Ha!

Ik kan deze doelstellingen in het geheel niet tracken tenzij ik er heel creatief mee om ga. Om eerlijk te zijn heb ik daar even geen nood aan, aan het tracken van die doelstellingen. Dit zijn richtlijnen, zaken waarmee ik zelf ga rekening houden de komende weken, maanden, jaren, misschien zelfs de komende decennia.

Ik wist niet goed wat mijn eerste blogbericht van 2015 zou worden, maar het is uiteindelijk toch een soort van doelstellingen-bericht geworden. Ik weet niet wat jullie doelstellingen of voornemens zijn voor het nieuwe jaar. Misschien heb je er helemaal niets mee. In ieder geval, ik wens jullie een geweldig jaar toe, vol warmte en gezelligheid, een jaar waarin jullie jullie dromen kunnen waar maken.

You Might Also Like

 • gerhilde maakt

  Dat zijn mooie doelstellingen. Misschien goed om af en toe eens te herlezen, om ze niet uit het oog te verliezen. Ook voor jou de beste wensen voor 2015!

 • emmel

  Van dat uitstellen dat ken ik, volgens mij ben ik daar de beste in, idd vooral met moeilijke dingen, foutje op mijn loonbrief met financiële gevolgen…mm kweet het kmoet er iets aan doen…morgen, of volgende week. Wat ik ook lang heb uitgesteld is dat autorijden…ik was 23 toen ik m’n rijbewijs haalde, pas 10 jaar later kon ik echt goed rijden, nu kan ik het echt heel goed…waarom heb ik dat toch uitgesteld, het geeft je zo’n vrijheid. Dus…een tip voor je, doe het, nu, en op het einde van dit jaar kan je afvinken, ‘rijbewijs check’

 • nobutterfly

  Zo’n lijstje vraagt heel wat zelfkennis en dat brengt je al een eind ver. Ik ben ook slecht in het vragen van hulp, maar het wordt beter, ik stel me dan meestal voor wat het ergste is dat er zou gebeuren als ik het niet doe of als ik het wel doe. En dan nog moet ik me veel moed inpraten. Succes, met kleine stapjes kom je er ook wel. En soms is jouw manier gewoon de beste.

 • Leen

  Ik ben ook megaslecht in niksen.. Maar deze vakantie ontdekt hoe zalig dat is.. Uitrusten! 🙂
  Als je nog hulp nodig hebt met je lening, het lief weet daar alles van en zal je (in tegenstelling tot een bank) niks wijsmaken of aansmeren. Dus moest je nog een third opinion zoeken!

 • Stephanie

  Een rijbewijs – aaah. Ik rijd al meer dan een jaar rond met een voorlopig & ik ben nog steeds zo ontzettend onzeker in de auto. ‘t Zou handig zijn maar ik blijf het ook maar uitstellen. Goed voornemen dus! 😀

 • meisje van Nummer44

  Oei, dit klinkt zo herkenbaar … en ik ben nog steeds aan het herstellen van een burn-out maar dat hoor je misschien niet zo graag 😉

  Maar de rode draad doorheen je blogpost is luisteren naar je lijf, en dat is denk ik ook de oplossing. En niks moet, dat ook 😉

 • appelstien

  Mooie dingen! Ik ben ook in lijstjes aan’t denken, al zijn ze nog niet zo helder als die van u.
  Ah, en om meer recht te staan, wat een jaar geleden ook hier een voornemen was, heb ik zo’n klaptafel-bureautje (van den ikea) geïnstalleerd op sta-hoogte. Werkt goed!

 • fieke

  Mooie voornemens! Ik ga ook iets in die aard maken voor dit jaar denk ik, geen verplichte puntjes zoals in de 30-voor-30-lijst. Dat van dat autorijden ken ik wel: ik heb dan wel al een rijbewijs, maar een enorme hekel aan autorijden (en schrik in de auto / het verkeer ook).
  Meer rechtstaan: wist je dat er vanuit ergonomisch standpunt wordt aangeraden om (af en toe) staand te werken? Er worden bureaus verkocht die je in hoogte kan verstellen, zodat je op elk moment de hoogte hebt die je wil / nodig hebt!

 • ktrn

  De meeste van deze puntjes zijn bij mij ook van toepassing. Ivm met dat “meer rechtstaan”, sinds wij in onze keuken een hoge tafel hebben, ben ik daar wel dikwijls te vinden met mijn notebook. Soms al zittend, haha :D, maar ook dikwijls al staand!

 • Heidi

  Ikea zou nu ook een standing desk in het assortiment hebben. Da’s een bureau dat je met een druk op de knop van gewone hoogte naar sta-hoogte kan veranderen. Momenteel enkel in redelijk grote afmetingen beschikbaar, anders stond er hier ook al zoiets 🙂

 • Tess

  Ik vind dat heel slim om voornemens te maken, zal je nog zoveel plezier doen om ze allemaal af te vinken op het einde van dit jaar. 😉

 • Pin It on Pinterest