Gelezen

Verbeelding Book Challenge

Ik vermoed dat iedereen wel graag weer wat meer boeken wil lezen in 2015. Alhoewel… Ik denk dat ik er misschien meer dan genoeg heb gelezen het afgelopen jaar. Jikes. Een goede uitdaging kan nooit kwaad om de mensch een beetje te stimuleren, maar ik maakte deze lijst voornamelijk zodat ik zelf wat diverser en wat meer buiten mijn comfortzone zou lezen.

Ik weet dat er een paar puntjes tussen zitten die voor mij al een heuse uitdaging gaan zijn! Een boek van 500 pagina’s of meer? Sja. We zullen eens zien of dat lukt met mijn concentratiespanne die soms meer lijkt op die van de gemiddelde goudvis. Idem voor het volledig lezen van een reeks boeken. Reeksen, trilogieën en aanverwanten zijn des duivels. Des duivels, zeg ik u! Andere puntjes zijn dan weer geen probleem. Fantasy of sci-fi lezen? Pfoeh. Bring it on.

 1. Een boek van 500 pagina’s of meer
 2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar
 3. Een non-fictie boek
 4. Een fantasy boek
 5. Een sci-fi boek
 6. Een graphic novel
 7. Een mystery of thriller boek
 8. Een romance of chicklit
 9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12
 10. Een boek gebaseerd op waargebeurde feiten
 11. Een historische roman
 12. Een boek met prentjes
 13. Een boek dat een prijs heeft gewoon (Pulitzer, Man Booker, Nobel, Gouden Uil,…)
 14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden
 15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd
 16. Een reeks (mag een reeks zijn die je al begonnen bent)
 17. Een boek waar je gek van was als kind
 18. Een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen
 19. Een boek met een 65+ hoofdpersonage
 20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag
 21. Een boek dat verfilmd werd
 22. Een boek waar een televisie reeks werd op gebaseerd
 23. Een boek dat al zeer zeer zeer lang op je te lezen lijst staat
 24. Een boek dat zich afspeelt in Azië
 25. Een boek dat zich afspeelt in Afrika
 26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
 27. Een boek dat zich afspeelt in Oceanië
 28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest (Engels? Frans? Duits? Islensku?)
 29. Een bundel kortverhalen
 30. Een poëzie bundel

Deze challenge bestaat uit een lijst met 30 items, maar daarom moet je zeker geen 30 boeken lezen. Je kan bepaalde puntjes ook combineren bv. een fantasy boek van meer dan 500 pagina’s. Believe you me, die zijn er meer dan genoeg.

Ik plan zelf gewoon te lezen waar ik zin in heb en dan ergens in juni een evaluatiemomentje te houden om te zien wat ik al kan schrappen en waar ik nog wat aan moet werken. Het is dus niet dat ik mijn boeken puur op basis van deze lijst ga kiezen, hoewel dat zeker kan als je daar zin in hebt.

Zin om mee te doen? Zeker doen, zou ik zeggen. 😀
Je kan ons op de hoogte houden van je proces op je eigen blog, Facebook profiel of via de Verbeelding bookclub Goodreads pagina. Laat zeker een linkje achter naar waar je ons zal updaten in de reacties, want ik ben uiteraard benieuwd naar iedereen z’n proces!

You Might Also Like

 • Maai

  Ohhh leuke challenge maar aangezien ik geloof afgelopen jaar nog niet verder kwam dan op een hand te tellen…. Ik zou graag meer willen lezen maar heb zoooo veel dingen die ik nog graag wil, pffff

 • nobutterfly

  Een originele uitdaging! Mijn lief is zich gaan moeien met mijn 12-boeken uitdaging, dus kreeg ik, ondanks alle klachten over te veel boeken, onder de kerstboom twee boeken van hem: een kloefer van een non-fictieboek en een boek over vrouwen, omdat hij vond dat die ook wel bij die 12 hoorden.

 • Lies

  Een aanrader voor historische romans van meer dan 500 blz: de century trilogie van Ken Follet. Het eerste boek gaat over de 1e wereldoorlog, het 2de over de 2de wereldoorlog en het 3de over de koude oorlog. De personages zijn Brits, Russisch, Duits en Amerikaans. Ik heb die boeken verslonden omdat ze spannend en heel goed geschreven zijn en je leert er nog enorm veel uit. En een boek van 1000 blz op een e-reader past ook in uw handtas 😉

 • Karlijn

  Jaaaa, ik wil meedoen! Ben nu even bij een vriendin, maar ga me straks even aanmelden enzo. X

 • Literasa

  Ik weet niet of het me gaat lukken om deze uitdaging aan te gaan, aangezien ik voor mezelf al zoveel uitdagingen heb gesteld. Maar ik wil zeker een poging ondernemen!

 • Sophie de Brabander

  Leuke uitdaging!
  Ik heb, als ik deze lees jammer genoeg, al een uitdaging en dat is 12 klassiekers lezen. 🙂

 • Vivian

  Haha grappig, ik zie heel veel punten terug in mijn eigen challenge voor 2015! Ook een heleboel niet trouwens, erg leuke lijst sowieso!

 • lilith

  Supercoole lijst! Ik ga voor mezelf wel een lijst opstellen met dingen die ik dit jaar zeker wil lezen, en dan is deze wel handig voor de uitdaging. Succes! =)

 • Sandra

  Ik vind dit tof. Ik doe mee.
  Voor nummer 1 ga ik het laatste boek van George R.R. Martin lezen van Het Lied van IJs en Vuur. De overige heb ik al gelezen. Dit is er eentje van over de 600 bladzijden alvast.
  Wat ik zelf deed was naar de bib gaan en daar eerst het eerste boek met de letter A uitlenen en dan B en dan C. Zo las ik ook eens wat anders dan mijn eigen keuze. Heel verrassend kon dat zijn.
  Misschien doe ik dat ook weer!

 • Stephanie

  Ik heb me net lid gemaakt van de groep op Goodreads.
  Count me in!

 • Sas

  Super fijne lijst dit! Lezen is zo fijn<3

 • Veerlez

  Ik ontdek je site net, wat leuk! 🙂 Je teksten lezen lekker weg, het ziet er allemaal super mooi uit en je maakt allerlei mooie dingen, ik ben fan!

 • Adelien

  Ik doe ook mee! Leuke lijst trouwens 🙂 mijn challenge van vorig jaar heb ik niet gehaald. Mede omdat ik geen inspiratie had en omdat ik steeds boeken las, die me niet lagen. Ik hoop met deze lijst te volgen, ik dit jaar mijn doel wel haal 🙂

 • Lady Rose

  Ik lees heel graag en met nieuwjaar heb ik weer een stapeltje boeken cadeau gekregen.
  En omdat ik nog geen goede voornemens had voor dit jaar, doe ik ook mee aan een boekenchallenge
  veel succes! ( en je mag altijd sugesties geven voor goede boeken)
  http://lamour-et-lavie-de-rose.blogspot.be/2015/01/boekenchallenge.html

 • 5 beelden, 5 dingen | Tales from the Crib

  […] Wat dat lezen betreft: ik doe mee aan de Verbeelding Book Challenge. Alleen al het samenstellen van mijn leeslijstje vond ik geweldig, met wat chance deel ik wat het […]

 • Peter

  Ik doe mee! Hoe ik 8.Een romance of chicklit ga invullen heb ik nog het raden naar :p. Een beetje uitdaging kan nooit geen kwaad.

 • Romina

  Fantasy, reeks en boek +500 pagina’s werd geschrapt. The Mortal Instruments. Morgen bekijk ik alles eens op Goodreads om dat te koppelen a deze challenge 😉

  Plezant! Merci Kathleen.

 • Challenge accepted! | peterpeter

  […] Barney Stinson roepen op een uitdaging die hem niet eens gevraagd is. Aangezien verschillende blogs gewag maken van een uitdaging voor het lezen van diverse boeken in 2015 en ik toevallig wel eens een […]

 • lilith neemt deel aan de verbeelding book challenge | Tales from the Crib

  […] op het geweldige idee om jezelf binnen die challenge nog eens extra uit te dagen. Het resultaat is een lijst van dertig items, en alleen al het nadenken over welk boek ik bij welk item ga zetten was de […]

 • Reading challenge: meer boeken lezen | Very fine house

  […] Op de blog van Kelly vond ik een leuke reading challenge, die zij op haar beurt weer van Verbeelding had en die ik uiteindelijk van beide dames overgenomen heb. En waarvan ik vervolgens ongeveer de […]

 • Er gaat hier wat afgelezen worden dit jaar.

  […] Kathleen van de Verbeelding (ja, die is een beetje van ons ja, blogsters-united) lanceerde een book challenge. Haar lijst met […]

 • Miss Pixie

  Ik zag het al bij een paar bloggers passeren dat ze zouden meedoen en ik ga me hier ook nog bij aansluiten 🙂
  Vroeger las ik bijna wekelijks een boek, maar sinds ik werk heb ik hier amper nog de tijd voor. Ik hoop dat deze challenge me wat gaat aanporren om wat vaker de tablet opzij te leggen en een boek in de plaats te nemen.

 • fieke

  Eerst dacht ik: meh, te moeilijk. Maar nu ik me voorgenomen heb om meer rust in te plannen in 2015 en meer échte boeken te lezen ga ik ook de uitdaging aan. Een van mijn beste vriendinnen doet wellicht ook mee 🙂

 • De verbeelding lees challenge | Silke in wonderland's Blog

  […] van de geweldige blog verbeelding en de leuke boekenclub op goodreads die gooide er dit jaar een challenge tegenaan. Een […]

 • Verbeelding Book Challenge | Fiekefatjerietjes

  […] beetje uit te dagen, en om me buiten mijn comfort zone te begeven, besloot ik mee te doen met de Verbeelding Book Challenge. Deze uitdaging bestaat erin dat je in één jaar tijd 30 boeken leest. Boeken die je anders […]

 • Flavie

  Leuk… ik doe ook mee!

 • Verbeelding Book Challenge… | Flavie's wereldje…

  […] te hebben in hetgeen ik lees, lijkt het mij leuk om mee te doen aan deze uitdaging – Verbeelding Book Challenge. Je mag verschillende puntjes combineren, bv. een roman van 500 pagina’s of meer,maar ik ga […]

 • Leesplan maart 2015 | LJ

  […] hoewel die benaming nergens op slaat want ze dekt de lading niet. Zo blijkt. In het kader van de Verbeelding-bookchallenge – waarover later meer, want een mens kan niet genoeg uitdaging creëren in zijn leven – […]

 • Lekkere Lees Blogs

  […] lekker actief aan het lezen geslagen. Ik doe mee aan verschillende Reading Challenges, namelijk de challenge van de verbeelding en de ikleesnederlands. Ook de challenge van popsugar ben ik aan het bijhouden, die is iets […]

 • The Hitch Hiker’s Guide to the Galaxy | trijnewijn

  […] Kathleen om de Verbeelding book challenge online te zwieren, waardoor ik google gebruikte om te weten welke boeken er in mijn geboortejaar […]

 • Verbeelding Book Challenge | Gelezen in januari/februari/maart 2015 | Fiekefatjerietjes

  […] en ‘Thriller’ in de  themazaal van de bibliotheek. Tot ik bij Kathleen las over de Verbeelding Book Challenge. Ik ben ZO blij dat ik het lezen herontdekt heb. Dus, Kathleen, als je dit leest: eeuwige […]

 • De Verbeelding Book Challenge: een update! | Tales from the Crib

  […] zit het met jullie Verbeelding Book Challenge? Of indien je niet deelneemt: lees je zoveel als je zou willen lezen, op dit moment? Want to […]

 • De Verbeelding Book Challenge: omdat ik toch al 16 boeken las dit jaar! | mooi ding

  […] challenges. Ik vind dat leuk. Vooral die met fotootjes op Instagram. Maar er is ook deze boekenchallenge. Ik las erover in januari, maar werd toen een beetje afgeschrikt door de lange lijst en door […]

 • 30 things to do before I’m 30 | Baie Goed

  […] 2015 lanceerde blogster Kathleen haar book challenge, ik ben er nu mee […]

 • Verbeelding book challenge: lente-update | LJ

  […] besloot toch maar mee te doen aan de Verbeelding book challenge; het is dat ik nog niet genoeg challenges te tackelen heb hé. Ik hoop op die manier buiten mijn […]

 • De verbeelding lees challege | Boek in wonderland

  […] van de geweldige blog verbeelding en de leuke boekenclub op goodreads die gooide er dit jaar een challenge tegenaan. Een […]

 • Book challenge 2015 | lingerlover

  […] Last year I started using Goodreads again. My goal for 2014 was reading 30 books. Nailed it big time! For 2015 I decided to spice things up after reading this blogpost. […]

 • Leesvoer II | My name is blonde

  […] hier thuis zeggen. Ik was dus op zoek naar heel wat nieuwe titels en schrijvers en zo stootte ik op de Verbeelding Boek Challenge. Begin januari lanceerde Kathleen, een echt leesbeest, deze challenge. Toen heb ik de hype gemist […]

 • Gelezen in maart / Verbeelding Book Challenge 2015 update maart | Le petit requin

  […] deed ondertussen een extra check van mijn boeken voor de Verbeelding book challenge, voornamelijk om te zien welke een prijs wonnen. Daarbij ontdekte ik echter ook dat De […]

 • Hoe zit dat eigenlijk met de Verbeelding Book Challenge? | Ma vie en vert

  […] jaar doe ik mee met de Verbeelding Book Challenge, dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van de blog Verbeelding. Bedoeling is om wat […]

 • Gelezen en bekeken: Twelve years a slave | Ma vie en vert

  […] aspect? Kijk naar de film.   Met dit boek doorstreep ik trouwens direct drie puntjes van de Verbeelding Book Challenge 2015. Het is ook een non-fictie boek met prentjes erin (zie hierboven), maar die puntjes laat ik nog […]

 • De boeken van 2014 | Ma vie en vert

  […] en geen beetje. Dat het een goed leesjaar was, dat sowieso! In 2015 doe ik ook mee met de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling is om wat meer buiten je comfortzone te lezen. Ik lees al redelijk wat verschillende […]

 • Verbeelding Book Challenge | Gelezen in april/mei/juni 2015 | Fiekefatjerietjes

  […] en ‘Thriller’ in de  themazaal van de bibliotheek. Tot ik bij Kathleen las over de Verbeelding Book Challenge en een nieuwe uitdaging werd aangegaan! De ‘comfort zone’ werd enorm verruimd en daar […]

 • Gelezen in juni |

  […] juni las ik zeven boeken, goed voor een totaal van 34 boeken en 27 geschrapte puntjes op de Verbeelding book challenge halverwege het jaar. Een overzicht van mijn gelezen boeken per jaar vinden jullie vanaf nu trouwens […]

 • Verbeelding book challenge: zomerupdate | LJ

  […] besloot toch maar mee te doen aan de Verbeeldingbook challenge; het is dat ik nog niet genoeg challenges te tackelen heb hé. Ik hoop op die manier buiten mijn […]

 • Dé verbeelding Book Challenge – Aangepaste versie | Loesje Zaakjes

  […] twijfel al heel lang om mee te doen met de verbeelding book challenge. Toen ik Spanje woonde ging dat niet echt omdat ik dan elk boek zou moeten kopen op een e-reader en […]

 • Gelezen in juli 2015 |

  […] de Verbeelding book challenge kan ik momenteel 25 puntjes schrappen; twee minder dan vorige maand, maar ik ben dan ook […]

 • Uitdagingen Augustus | Loesje Zaakjes

  […] Verbeelding Book Challenge. Hierbij moet je boeken lezen die passen binnen 30 thema’s, de challenge loopt van januari tot en met december maar omdat ik pas in augustus gestart ben, heb ik er een kortere versie van gemaakt. Dit kun je lezen in mijn vorige blogpost. […]

 • De Wandel-Uitdaging -

  […] wil vaker en langer en gevarieerder wandelen. Dus, geheel en al geïnspireerd door de Book Challenge van De Verbeelding (waar ik mij wellicht binnenkort ook eens aan waag), is hier […]

 • Hoe zit dat eigenlijk met de Verbeelding Book Challenge? – update 2 | Ma vie en vertMa vie en vert

  […] jaar doe ik mee met de Verbeelding Book Challenge, dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van de blog Verbeelding. Bedoeling is om wat meer […]

 • Hoe zit dat eigenlijk met de Verbeelding Book Challenge? – update 3 | Ma vie en vertMa vie en vert

  […] jaar doe ik mee met de Verbeelding Book Challenge, dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van de blog Verbeelding. Bedoeling is om wat meer […]

 • Verbeelding Book Challenge update september | gerhilde maakt

  […] De Verbeelding Book Challenge van Kathleen loopt nog steeds. Ik verwacht niet dat ik alle puntjes ga kunnen schrappen tegen eind december, maar ik doe mijn best. […]

 • Verbeelding Book Challenge | Gelezen in juli/augustus/september 2015 | Fiekefatjerietjes

  […] Jarenlang werden er amper boeken gelezen. Tot eind vorig jaar. Toen las ik bij Kathleen over de Verbeelding Book Challenge en ik twijfelde niet lang om mee te doen! De ‘comfort zone’ werd enorm verruimd en ik heb nu […]

 • Verbeelding Book Challenge: Huizeke Sluizeken doet mee! - Huizeke Sluizeken

  […] tijd geleden zag ik al de Verbeelding Book Challenge voorbijkomen. Toen ik die ontdekte, kon ik er echter nog niet aan beginnen omdat ik niet meer las. […]

 • Gelezen in augustus 2015 |

  […] Bij deze dus, de vier boeken die ik in augustus las en waarmee ik nog eens twee puntjes voor de Verbeelding book challenge kon […]

 • Verbeelding book challenge: herfstupdate | LJ

  […] besloot toch maar mee te doen aan de Verbeeldingbook challenge; het is dat ik nog niet genoeg challenges te tackelen heb hé. Ik hoop op die manier buiten mijn […]

 • Gelezen in september 2015 |

  […] al ligt dat vooral aan het grote aantal graphic novels. Er kon er wel maar eentje dienen voor de Verbeelding book challenge, namelijk Stupeur et tremblements als boek dat zich in Azië […]

 • Verbeelding Book Challenge update oktober | gerhilde maakt

  […] De Verbeelding Book Challenge van Kathleen loopt nog steeds. Oktober was een slechte leesmaand, helaas. Ik blijf worstelen met een boek en ik kan maar een boek tegelijk lezen (hoe doen anderen dat toch?), dus is er niet veel vordering deze maand … […]

 • Verbeelding Book Challenge update november | gerhilde maakt

  […] De Verbeelding Book Challenge van Kathleen loopt nog steeds, in principe tot eind december. Ik heb dus nog een maand om alles af te werken. November bleek een betere leesmaand te zijn dan oktober, maar in december ga ik toch ook nog wat werk hebben, denk ik. […]

 • Dit was 2015 | Fiekefatjerietjes

  […] onderweg naar het werk en de tijd op de bus besteed ik aan boeken lezen. Ik besloot mee te doen aan de Verbeelding Book Challenge 2015 en dat is echt een groot succes geweest. Zo veel schone boeken gelezen al dit jaar, maar écht! […]

 • Verbeelding Book Challenge update december | gerhilde maakt

  […] De Verbeelding Book Challenge van Kathleen loopt nu af! Ik begon met een maand vertraging aan de challenge en zei toen dat ik twee veto’s ging gebruiken (fantasy en thrillers), omdat ik weet dat ik dat niet graag lees. Maar een volledig afgestipte lijst is toch toffer dan een bijna volledig afgestipte lijst, dus ik stak een tandje bij. Benieuwd of ik die laatste vier puntjes (4, 7, 15 en 29) ook nog kon schrappen? […]

 • Verbeelding Book Challenge | Gelezen in oktober/november/december 2015 | Fiekefatjerietjes

  […] Jarenlang werden er amper boeken gelezen. Tot eind vorig jaar. Toen las ik bij Kathleen over de Verbeelding Book Challenge en ik twijfelde niet lang om mee te doen! De ‘comfort zone’ werd enorm verruimd en ik heb nu […]

 • Hoe zit dat eigenlijk met de Verbeelding Book Challenge? – update 4 | Ma vie en vertMa vie en vert

  […] 2015 deed ik mee met de Verbeelding Book Challenge, dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van de blog Verbeelding. Bedoeling was om wat meer […]

 • Mijn 12 favoriete boeken van 2015 | Fiekefatjerietjes

  […] voor lijstjes (en nog meer lijstjes): in 2015 las ik 66 boeken. Dankzij de Verbeelding Book Challenge las ik heel wat boeken die ik vroeger nooit uit de rekken zou gekozen […]

 • Gelezen in mei 2015

  […] namelijk de pittige madam Mrs. Dalloway die mij tot begin juni aan de praat hield… Voor de Verbeelding book challenge kon ik deze maand twee nieuwe puntjes schrappen, waardoor de tussenstand nu op 23 staat. Tegelijk […]

 • Gelezen in april 2015

  […] poëzie… Een leuke mix van vanalles een beetje dus Vorige maand kon ik al 19 puntjes van de Verbeelding book challenge schrappen en deze maand kwamen er daar twee bij, waardoor ik al aan 21 kom zonder eigenlijk echt […]

 • Gelezen in maart 2015

  […] deed ondertussen een extra check van mijn boeken voor de Verbeelding book challenge, voornamelijk om te zien welke een prijs wonnen. Daarbij ontdekte ik echter ook dat De Stad der […]

 • Gelezen in februari 2015

  […] schrapte ondertussen al 9 van de 30 puntjes van de Verbeelding book challenge, dus zeker niet slecht bezig. In het ideale geval heb ik weliswaar op het einde van het jaar voor […]

 • Gelezen in januari 2015

  […] kinderverhaal. Het was er niet om gedaan, maar dat maakt dat ik ook meteen een paar puntjes van de Verbeelding Book Challenge 2015 kan schrappen. In het ideale geval heb ik op het einde van het jaar voor elk puntje een […]

 • 30 things to do before I'm 30 | Baie Goed door Madrina

  […] 2015 lanceerde blogster Kathleen haar book challenge, ik ben er nu mee […]

 • Challenge: één boek per maand | Sloover's gedagdroom

  […] al twee maanden ver, en ik heb al twee boeken uit. Voorlopig perfect op schema. Misschien kan de Verbeelding Book Challenge me alvast ook helpen om de uitdaging vol te houden. Tenzij iemand ondertussen al een prachtidee […]

 • Verbeelding Book Challenge update december – gerhilde maakt

  […] De Verbeelding Book Challenge van Kathleen loopt nu af! Ik begon met een maand vertraging aan de challenge en zei toen dat ik twee veto’s ging gebruiken (fantasy en thrillers), omdat ik weet dat ik dat niet graag lees. Maar een volledig afgestipte lijst is toch toffer dan een bijna volledig afgestipte lijst, dus ik stak een tandje bij. Benieuwd of ik die laatste vier puntjes (4, 7, 15 en 29) ook nog kon schrappen? […]

 • Wereldboekendag – fiekefatjerietjes

  […] veel verder dan de themazaal in de – toen nog oude – bibliotheek van Gent, tot ik op de Verbeelding Book Challenge botste in 2015. Die heeft écht mijn leesleven veranderd: ik ontdekte zo veel boeken buiten mijn […]

 • Pin It on Pinterest