Gebeurd

Hoe zit het nog met Netflix?

Tijdens de kerstvakantie besloten Het Vriendje en ik een maand lang Netflix uit te proberen. Niet dat we een maand kerstvakantie hadden, maar twee weken moest toch wel genoeg zijn om een idee te kunnen vormen of we het iets vonden of niet.

Laat ik de kerstvakantie even kort samenvatten: we keken héél veel Netflix. Jawel. Ik denk dat we er een drietal shows door jaagden op twee weken tijd. Maar eens we terug begonnen met werken, viel ons kijk-gedrag, zoals we zelf al hadden voorspeld, helemaal stil. Alleen viel ik toen weer een paar dagen ziek en ziek zijn is blijkbaar wel de ideale gelegenheid om televisie te kijken. Met een kop die lijkt te barsten door de pijnlijke sinussen, kan je eigenlijk ook niet veel anders dan televisie kijken. Dus besloot ik toch nog een maand extra Netflix te nemen waar ik weer volop van genoot.

Lie to me
Ik heb het meestal niet op politiereeksen en whodunnits omdat ik altijd meteen weet wie de dader is. Serieus. Eens je de formule door hebt waaraan de schrijvers van die series zich houden, dan is de fun er snel af. Lie to me is een pak interessanter dan de gemiddelde CSI of iets dergelijks. Er zit ook een formule achter, maar het hele concept van de micro-expressies fascineert me mateloos.

Misfits
Deze reeks begon ik te kijken terwijl ik ziek in de zetel lag en boy oh boy, na de eerste aflevering wist ik al dat het grote liefde zou worden tussen mij en deze reeks. Het is min of meer een mengeling van Heroes en The Breakfast Club. Geniaal gewoon. Helemaal mijn ding. Ik zit nu ergens in seizoen drie en de reeks heeft me eigenlijk nog geen een keer verveeld. Alleen jammer dat die ene hilarische acteur die in de eerste twee seizoenen meespeelde niet meer van de partij is in het derde seizoen. Boe!

Better Call Saul (Coming Soon)
Ten huize Verbeelding hebben we Breaking Bad verslonden. Echt waar. Zo’n geweldige reeks. We kijken dus reikhalzend uit naar Better Call Saul waarin Saul, de ietwat hebzuchtige en ambitieuze advocaat uit Breaking Bad de hoofdrol zal spelen. Op Netflix vanaf 9 februari. Vandaag dus. Hoera!

House of Cards (Coming Soon)
Toen we aan de eerste aflevering van het eerste seizoen begonnen, waren we toch niet helemaal overtuigd. Er zaten veel verwijzingen in naar de Amerikaanse politiek en ik weet nog altijd niet helemaal wat het verschil is tussen de Senate en Congress. Serieus. Maar na aflevering twee waren wij volledig verkocht. Seizoen drie zit er aan te komen eind deze maand (27 februari om exact te zijn) en we kijken daar keihard naar uit. Het zou wel eens kunnen dat dit derde seizoen ge-binge-watched worden. Yup.

Unbreakable Kimmy Schmidt (Coming Soon)
Amaai, het is hier het coming soon uurtje aan het worden, maar ook dit is een reeks waar ik stiekem wel een beetje naar uitkijk. Het moet niet altijd politie, intriges en dergelijken zijn. Af en toe een beetje humor en wat luchtigheid moet zeker ook kunnen. Deze reeks verschijnt op 6 maart op Netflix.

En dat zijn weer een paar Netflix tips. Hoera! Hebben jullie zelf nog tips van dingen die jullie helemaal geweldig vinden op Netflix? Films, reeksen, documentaires,… Laat maar weten.

You Might Also Like

 • Mieke

  Penny Dreadful!

 • Miss Fabuleus

  Kijk zeker ook eens naar Unsere Mütter, Unsere väter. Weer zo’n reeks over den oorlog zal je denken, maar deze mag je echt niet missen.

 • Evi

  Ja, Penny Dreadful was een leuke. Ik ben nu Once Upon A Time aan het kijken, met allemaal sprookjesfiguren die in de huidige tijd vastzitten. The Walking Dead natuurlijk, maar die heb je vast al gezien 🙂 En New Girl voor luchtige tussendoortjes!

 • Nele84

  Ik weet eigenlijk niet of je ze op Netflix kan zien (mijn zus in Engeland wel) maar ik vond steengoed: Orphan Black. Ik denk dat ik 2 seizoenen op anderhalve week zag. Mijn zus tipte me en zei dat ik niet mocht opzoeken waarover het ging en dat je het dan in aflevering 3 ontdekt en ik moet zeggen dat het ook denk ik echt leuker is als je het niet op voorhand weet. Dus, dat is mijn tip. Zot goed geacteerd issie ook!

 • Hanneke

  Ik heb alle afleveringen van Lie to me gezien en we kijken ook House of Cards. Daar word ik soms wel verdrietig van al dat manipuleren. Ik leef me veel teveel in haha.

 • Ad

  De documentaire ‘Indie Game: The Movie’ vind ik echt een aanrader. Hierin worden 3 indie game developers gevolgd tijdens het maken en uitbrengen van hun spelletje, ik vond het heel inspirerend om te zien.

 • Evy

  Momenteel ben ik de reeks The Paradise aan het kijken en de volgende in de lijst is de Amerikaanse tegenhanger ervan: Mr Selfridge.

 • Vlijtig Liesje

  Suits is leuk, en op dit moment kijk ik graag Missing. Superspannend!

 • ineken

  Hmm … We moeten toch eens bekijken om ons te abonneren, denk ik.

 • Elisse

  Misfits paar maand geleden gezien en booooy, ik heb daar ook zo van genoten! Inderdaad wel spijtig dat krullenkoppie ineens weg is, maar er komen nog een paar zalige karakterkes bij zene! 🙂 Ik kijk ook best wel hard uit naar Better Call Saul!

 • Veerlez

  Ik denk dat ik binnenkort toch weer alles van Lie to Me ga kijken, wat een heerlijke serie is dat!

 • Pin It on Pinterest